|
Hlaváček jarní, 16.4.2012 Poradí někdo jak se dá rozmnožit Hlaváček jarní. Předem děkuji Dana. |
 |
Lilie, 16.4.2012 Loni mi lilie pomrzly v květnu dost citelně a kvetly normálně jen ty listy byly popálené mrazem. Orientpety jsou nádherné lilie taky mám několik odrůd. Při sázení dávám drenáž z hrubého písku nebo štěrku zasypu rašelinou s kompostem hnojím NPK nebo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Polníček, 15.4.2012 já jsem před lety koupila semena polníčku nasela něco na jaře to šlo brzy do květu a něco na podzim. Ty jarní jsem nechala vysemenit vzešly a pak už jsem nechávala vždy1-2 rostliny. teď se mi množí samovýsevem během celého roku. Je pravda, že mu... celý příspěvek > |
 |
Taky vám zmrzly růže?, 15.4.2012 U nás byla celkem dobrá sněhová pokrývka ale o některé růže jsem také přišla třezalka také neobráží brsleny jsou na tom špatně. Zato mě překvapila loni sázená dřevitá pivoˇnka krasně obrůstá. |
 |
Pěstování devaterníku zahradního, 15.4.2012 doporučila bych sestřihat všechno staré oschlé měl by obrazit od kořenů kvete pouze na mladých výhoncích |
 |
Setí kukuřice, 15.4.2012 Pokud byla kukuřice vypěstovaná u nás osivo není staré tak mužete bez obav pěstovat ani moření není nutné. Také jsem sela pro zvířata zrno vyloupané z klasů když jsme měli pole a vyrostla bez problémů. |
 |
Melounoviště 2012, 15.4.2012 také bych chtěla přispět svojí snad zkušeností. já pěstuji melouny asi 400 m n m na černé netkané textilii nakrývám bílou zkoušela jsem hybridní odrůdy i roubované sazenice. Nemám skleník a parapety okupuje jiná zelenina tak si ty roubované kupuji... celý příspěvek > |
 |
Záhon na jahody, 13.4.2012 můžete použít granulovaný kupovaný hnůj na druhu až tak nezáleží nebo se dá koupit granulované hnojivo přímo na jahody, já jsem je loni použila v kombinaci s rohovinou s výbornými výsledky. |
 |
Pěstování rostlin v truhlících, 10.4.2012 Možností je celá řada. Pěkně vypadají gazánie, nebo kombinace vitálky s lobelkou, aksamitník jednobarevné nebo kombinace dvou druhů, nízké astry třeba průhonický trpaslík, nízké floxy, šrucha nebo kosmatec kopřivy okrasné listem, nízké druhy... celý příspěvek > |
 |
Cibulnaté květiny do truhlíků - jak?, 9.4.2012 já sázím na podzim do truhlíků a nádob macešky, krokusy, tulipány, modřence a sedmikrásky. na záhonu vyhloubím rýho velikosti nádoby, na dno dám trochu slámynebo nastříhaných větviček, dám truhlík a zahrnu. Zakrývám větvičkami. Na jaře vyndám díky té... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Predpestovanie melonov, tekvíc, uhoriek, 5.4.2012 Pokud je dáváte ven na záhon tak bych ještě počkala. Já je vysévám asi 2-3 týdny před výsadbou to je asi začátek třetí dekády dubna. Ale u cuket vyseju 1 až 2 sazenice dřív a doufám že je nespálí mrazíky jako se tostalo loni. Melouny seju až... celý příspěvek > |
 |
Vylepšení půdy mezi trvalkami, 3.4.2012 k trvalkám dávám kompost každým rokem na podzim přihrnu, na jaře zapravím motyčkou a pokud můžu kdykoli během roku. Hodí se i píse na vylehčení půdy. Pokud sázím nebo přesazuji některou z trvalek tak dávám kompost i pod kořeny. |
 |
Zkušenosti s lignohumátem, 3.4.2012 díky za názory zkusila jsem ho pouze loni k bramborám ve formě postřiku na list. máme se sousedem přes plot zahony asi 10 m rané brambory sadba kupovaná v osevě stejná. Nerada u raných brambor používám postřik proti plísni a na mandelinku. Porost... celý příspěvek > |
 |
Půda ve skleníku, 3.4.2012 Nemusí jít pouze o kyselou půdu ale může jít o nedostatek živin. To dusíkaté vápno je dobré i kdesinfekci půdy, ale musí se aplikovat asi 14 dní před výsadbou. Zkusila bych přihnojovat některým granulovaným hnojivem s dlouhodobým účinkem nebo... celý příspěvek > |
 |
Gazánie - výsev, 3.4.2012 letos jsem je zasela do agroperlitu zakryla novinovým papírem překryla folií vyklíčila do týdne spolehlivě. |
 |