|
Rajčata - listy do ruličky, 28.6.2012 Prováděl jste postřik herbicidem v okolí rajčat? Jakým přípravkem? Proti dvouděložným rostlinám? Či totálním herbicidem? Jiřina |
 |
Rajčata - listy do ruličky, 28.6.2012 Zase mi to přijde na herbicid. Jiřina
|
 |
|
 |
Nemoc na rajčeti - bílé pupínky, 27.6.2012 Viděla bych to spíše jako reakci rostliny na luxusní podmínky. Možná i trochu přehnojení. Ve skleníku se mi to běžně objevuje, venku ne. J. |
 |
Cílené použití Roundapu, 27.6.2012 Občas se projdu po zahradě s kelímkem, kde je na dně málo naředěný Roundup a štětcem po dětech bodově tečkuji vytrvalé plevele. Je to piplačka, musí být bezvětří a práci musí provádět zodpovědná osoba. Zatím se mi nepodařila zničit žádná nezamýšlená... celý příspěvek > |
 |
Rajčata - plíseň?, 26.6.2012 Též mi to nepřijde na plíseň a to zvláště pokud máte rajčata na balkoně. Na prvním snímku mi to připadá na oděrku, která je zhojena jizvou. Na druhém nevím. V jakém stavu jsou listy? Plíseň napadne vždy zprvu listy, potom stonky až nakonec plody. Ve... celý příspěvek > |
 |
Kdy zaštipovat vrcholky rajčat ve skleníku, 23.6.2012 Ke sklizni i vyvazování v pozdním létě používám jednu část hliníkového rozkládacího žebříku. Nutno postupovat opatrně, abych nevysklila okno, či nepolámala papriky. J. |
 |
Kdy zaštipovat vrcholky rajčat ve skleníku, 23.6.2012  Přikládám dnešní fotky rajčat ve skleníku a venku. Venku pěstuji na jeden výhon, ve skleníku na více výhonů u zdi jako stěnu. Stupické je ve skleníku 170 cm vysoké, venku dosahuje 60 cm, výsev současně, výsadba ve skleníku koncem března, venku... celý příspěvek > |
 |
Kdy zaštipovat vrcholky rajčat ve skleníku, 23.6.2012 Též patřím k zastáncům rajčat ve skleníku. Zvláště u nás na Vysočině. Mám vyřešené větrání, opylování rostlin. Za dvacet let jsem neměla ve skleníku plíseň na plodech. Dříve jsem též pěstovala univerzální rajče Tornádo. Ustoupila jsem od něj pro jeho... celý příspěvek > |
 |
Kdy zaštipovat vrcholky rajčat ve skleníku, 22.6.2012 Taky mám už Pollicino u stropu a vzhledem k datu nevím jak dál postupovat. Problém je v tom, že Pollicino je bujně rostoucí maloplodá odrůda. Dále letos o Velikonocích mi omrzlo, vydatně jsem ho pohnojila k bujnému obrůstání. Výsledkem je bujná... celý příspěvek > |
 |
Jak sklidit první plody rajčat co nejdříve, 22.6.2012 Pletete si názvy přípravků, Acrobat je na plíseň, Omite na svilušky. J |
 |
|
 |
Mám nemocné okurky, 19.6.2012 Podobný problém jsem již měla ve svém skleníku či u přátel. Stonek nad místem napadeném plísní již asi nezachráníte. Důležité je, že pod hnitím je okurka zdravá. Problém bych nehledala v půdě. Spíše velká vzdušná vlhkost, přehoustlý porost. Zálistky... celý příspěvek > |
 |
Je to plíseň na okurkách?, 19.6.2012 O plíseň se zcela jistě nejedná J. |
 |
Co s těmito výhonky u rajčat?, 18.6.2012 Letos mi několik předčasně vysazených rajčat venku omrzlo 18.5. a některá omrzla 9.4. ve skleníku. U všech těchto rostlin mám problémy s poškozením květenství nad omrznutím, rajčata jsou do výšky 70-80 cm bez vijanů s plody, další vijany mají květy... celý příspěvek > |
 |
Jak sklidit první plody rajčat co nejdříve, 18.6.2012 Z českých raných odrůd nenechám dopustit na Stupické. Již jsem sklidila jedno rajče z venku (Vysočina 500m.n.m.). Stupické má slabý vzrůst, menší plodnost a je náchylné k plísni. Je však chutné, velmi rané a to jeho nedostatky vyvažuje. |
 |
Fleky na listech rajčat, 11.6.2012 Jistě nejde o plíseň bramborovou. Patrně též nejde o poškození herbicidem. Mohlo by jít o nějakou fyziologickou poruchu. Rajče vypadá jinak zdravě, též se mi ve skleníku něco podobného v menší míře vyskytuje. Neřeším to.
V odstínech... celý příspěvek > |
 |