|
Prosím je to žampión?, 25.9.2012 Myslím, že se jedná opravdu o žampiony, ale jak psala paní Lída žampion zápašný je mírně jedovatý avšak nepoživatelný pro svou karbolovou vůni nebo spíše zápach a na řezu žloutne pokud se vám dostane na pánev tak teplota znásobí intenzitu zápachu a... celý příspěvek > |
 |
Určení skalniček, 25.9.2012 První je pumpava, na druhém je plamenka šídlolistá asi na třetím není květ skalničky ale plevel pryšec tuším pozor rozsemeňuje se. Na čtvrtém bude asi mateřídouška na pátém rožec hodně se rozrůstá a na šestém si na název nevzpomenu ale myslím si, že... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sázení trvalek v říjnu?, 8.9.2012 souhlasím se sázením na podzim. Půda tak nevysychá je více vláhy rostliny lépe zakořeňují. Navíc si myslím, že nezamrzne půda pouze může přijít mrazivější noc a tam stačí netkaná textilie. Pokud rostliny před zimou zalejete a zakryjete chvojím neměly... celý příspěvek > |
 |
Dopěstování lilií z Drobných cibulek, 5.9.2012 Prosím o radu. Přesazovala jsem lilie konkrétně azijské druhy a zbylo mě hodně drobných cibulek, které vzrůstají dole na stvolu. Dřív jsem je zasadila k původnímu druhu, abych nepomíchala odrůdy, ale mám pocit, že jim velké cibule berou sílu, takže... celý příspěvek > |
 |
Množení stáleplodících jahod, 18.8.2012 stáleplodící jahody velmi málo odnožují. Kamarádka je měla a pokud chtěla nějaké odnože tak jí zahradník poradi vyštípat na jaře květy u třech čtyřech sazenic pak by rostlina měla odnože nasadit. |
 |
Co s touto petrželí?, 18.8.2012 Myslím, že na vině může být horko, pokud na truhlík svítí slunce přehřívá ho otrhala bych oschlé listy zmírnila zálivku a truhlíky dala pokud možno do stínu. |
 |
Co mi to roste za plevel?, 10.8.2012 Asi štětka soukenická je to dvouletka první rok vyroste listová růžice druhý rok vykvete. |
 |
Poupata gladiolů zaschnou a nerozvinou se, 25.7.2012 já na podzim mečíky vyryju odstřihnu listy kousek nad hlízou odstraním opatrně kořeny i brut nechám krátce zaschnout. Vložím hlízy po několika kusech do síťovaného pytle od cibule. Mečíky ponořím do připraveného roztoku postřiku proti třásněnce... celý příspěvek > |
 |
Mech ve velkých plochách - jak tam dosat trávu?, 25.7.2012 mech roste na půdách chudých na živiny. Pokud odstraníte mech a nechcete aby se vrátil musíte půdu důkladně vyhnojit. |
 |
Brokolice, kvetak - horke, 14.7.2012 Pokud je velké teplo a nedostatek vláhy může být ovlivněna chuť, tato zelenina potřebuje i vzdušnou vlhkost
|
 |
|
 |
Na muskatoch mi schnu listy, 14.7.2012 Může to být přehřátím zeminy v truhlíku pokud na něj svítí slunce. |
 |
Pavučinky na paprike, 13.7.2012 je to sviluška zabírá Omite nebo Svilustop. |
 |
Cibulka, 3.7.2012 Oloupat vložit do osolené vody, postavit na sporák a jakmile začne voda vřít odstavíme necháme asi 2 minuty potom zcedíme propláchneme studenou vodou používám nálev jako na okurky dávám do menších sklenic, do každé přidám pár kuliček pepře, nového... celý příspěvek > |
 |
Jak odstranit výhonky škumpy, 3.7.2012 Doporučuji neředěný herbicid a štětec a pečlivě natřít každý výhonek, při troše trpělivosti budete mít příští rok po problému. |
 |
Co to je F1? Znamená to GMO?, 30.6.2012 F1 znamená hybridní s geneticky modifikovanými rostlinami to nemá nic společného. |
 |