|
Příspěvky uživatele - 220.182
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Gascoigneho šarlatové a Deliga, Nonnetit x Starking a Nabella, 11.9.2011 Pane Vysloužile, až ji letos ochutnáte, napište prosím, jaká je. Měla jsem Gascoigneho moc ráda, ale býval to velký strom a Deliga by měla mít slabší růst. Kdyby měla chuť po něm, tak budu muset najít na zahrádce ještě nějaké místo :-))) ... celý příspěvek > |  | Převislé muškáty v Rakousku, 11.9.2011 Díky, že to je Dianthus caryophyllus vím, ale myslela jsem nějaké odrůdové jméno, třeba "tyrolean" nebo "du Tyrol" nebo tak nějak, aby to byly ty správné... Lída |  |
|  | Jakou letní jabloň?, 10.9.2011 Teď jsem se na ni dívala do pomologie, protože jsem ji neznala, tam ale uvádějí, že silně trpí strupovitostí i padlím - což znamená stříkat :-((
Jinak James Grieve bývá až začátkem září... a na mne je... celý příspěvek > |  | Převislé muškáty v Rakousku, 10.9.2011 Když jste u toho Rakouska, nevíte někdo, kde se dají sehnat klasické "tyrolské" karafiáty? Karafiátů je v nabídkách moc, ale tyhle ne. Nevím ani, jaký mají latinský název. Pěstovala jsem je v květináči na okně jako malá holka a hrozně... celý příspěvek > |  | Tvarování syrského ibyšku, 10.9.2011  V tom zeleném kalíšku se vytvoří kulatá tobolka (velikosti kuličky na cvrkání), až ta zhnědne, trochu proschne a bude mít tendenci se otvírat, budou v ní hnědá semena, která můžete okamžitě vysít na záhon. Letos jsem kolem fialového ibišku měla... celý příspěvek > |  | Jakou letní jabloň?, 10.9.2011 Ta Dima je právě kříženec Discovery x Mantet = trvanlivost x chuť. Sklízí se v polovině července, k jídlu v pomologii uvádějí do konce srpna (ale měla jsem zatím jen pár, mám mladý stromek, tak se snědla dřív... celý příspěvek > |  | Kombinace okrasných trav, 9.9.2011  Většina trav potřebuje slunce, lépe se vybarvují, tak jim jih bude vyhovovat. Těžší jílovitá zem lze vylepšit (ony trávy přes zimu chtějí zem spíš sušší) - přidat kompost, rašelinu, písek - a je OK :-)))
Jinak trav je mnoho, těžko radit... Mé... celý příspěvek > |  | Jakou letní jabloň?, 9.9.2011 Z letních jabloní jsem si vysadila jabloň Dima, protože mi dříve chutnal Mantet a tohle je kříženec. Jablka jsou větší, šťavnatá a voňavá (fotku jsem sem už dávala do vlákna "co se sklízí". Mám ji na M9, tak slaběji roste, chorobám je... celý příspěvek > |  | Acer palmatum (Japonský javor) - usychá a opadává?, 9.9.2011 Třeba vyrazí zjara nové větvičky... Měla jsem koupený semenáček z trhu (nějaký kříženec), první léto ho spálilo slunce, opadal a větvičky zaschly. Druhý rok vyrazil nové větvičky a roste... celý příspěvek > |  | Jiřiny - druh, 8.9.2011 Na "backyardgardener" mají minijiřinky dělené na jednoduché, pivoňkovité, kaktusovité, polokakt., formálně dekorační a neform.dekorační . Lída |  |
|  | Hrušky - Delta, 8.9.2011 Zimní, kříženec Pařížanky, k jídlu od Vánoc. Lída |  | Jiřiny - druh, 8.9.2011  Podle otevřeného středu by to měla být miniaturní pivoňková jiřinka. Ale fotku jsem na netu našla jen v růžové barvě, červenou musíte pohledat sama. Lída |  | Maliník odumírá. Prosím o radu, 8.9.2011 A nejsou to normálně odplozené pruty, které na podzim zasychají? Není tam celkový záběr na rostliny. Lída |  | Zná někdo jméno fialové a žluté květiny?, 8.9.2011 Ta žlutá by měla být Phygelius aequalis nebo Ph.rectus - setkala jsem se s ní v katalogu Lukon Glads, jsou odrůdy s různou barvou květů. Lída |  | Cibulky na liliích, 7.9.2011 Loni jsem také sázela minicibulky - přesazovala jsem většinu lilií a malé cibulky u stonku při povrchu země jsem jednoduše na podzim napíchala do řádků jako pacibulky česneku, asi 3-4cm hluboko a od sebe asi 10cm (kde je vršek jsem nekontrolovala).... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|