|
Letní - červené, 20.9.2011 Stranu plodu s okvětím na fotce nemáte?? |
 |
Co s rostlinama na zimu, 19.9.2011 Nevím, já měla malé jezírko zatím jednu zimu, ale nic jsem na podzim nestříhala, jen zjara jsem obrala a vybrala uschlé listy. Venku v přírodé to u jezírek také nikdo nestříhá... Lída |
 |
|
 |
Co právě sklízíte?, 18.9.2011 U nás už v zahrádkách také není, ale jako stromek v nabídkách starých odrůd je. Dokonce jsem včera v nabídce objevila Wagenerovo ... Lída |
 |
Co právě sklízíte?, 18.9.2011 U nás býval nejlepší mošt z Gascoigneho (když tam ještě bylo)... Lída |
 |
Prosím o radu - nevím co je to za rostlinu, 18.9.2011 Určitě bych ho jíst nezkoušela... Lída |
 |
Jaký je to druh?, 17.9.2011 Pane Josefe, já psala, že mi 1.fotka (na kterou byl dotaz) připadá jako Boscova a 2.fotka (246.18 v 11:55) jako Pařížanka (nemá tak dlouhý krček a nemá hladkou slupku). Přiložila jsem Boscovu, která podle mne odpovídá 1.fotce... Pan 246.18 prý to má... celý příspěvek > |
 |
Jaký je to druh?, 17.9.2011  Hm, 246.18 - na té fotce máte Pařížanku, mám ji už pár desetiletí. Na té fotce s dotazem to opravdu odpovídá Boscově lahvici - viz foto. Lída |
 |
Maliník odumírá. Prosím o radu, 16.9.2011 Nevím, ale teď už bych se tím nevzrušovala, stejně za pár dní listy opadají. Jen bych ty opadané odstranila zpod malin - kdyby to náhodou ta rez byla... Lída |
 |
Přesazení letité růže, 16.9.2011 Kdysi jsem chtěla přesadit "sultánku", také to bylo nutné... Ještě v hloubce kolem 70cm měla pořád jen jeden hladký kořen. Přes veškerou snahu nepřežila... Lída |
 |
Jaké máte zkušenosti s e-shopem "prodej stromků" (býv. Jukka), 15.9.2011 Dobrý den, pročetla jsem ohledně firmy nějaké diskuze tady, ale protože bych si od nich letos chtěla objednat dva stromky, které jsem jinde v nabídkách nenašla, ráda bych znala současné zkušenosti zdejších přispívajících. Díky! ... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Stříhání popínavé růže, 14.9.2011 Řezejte v každém případě až na jaře - nevíme, jaká bude zima a jak růže přezimují. Buď můžete odstranit celé staré výhony, nebo je snížit na nižší rozvětvení. Lída |
 |
Acer palmatum (Japonský javor) - usychá a opadává?, 12.9.2011 Nejde o jiný javor, ten váš má celé jméno Acer palmatum Dissectum Garnet. Vzhledem k tomu, že má jemně stříhané listy, nemá rád polední úpal. Nejlepší je polostín. Na slunci potřebuje mít zamulčovanou zem nad kořeny a pokud to jde, tak vlhčí vzduch -... celý příspěvek > |
 |
Šafrán, 12.9.2011 Pravý šafrán (Crocus sativus) kvete na podzim. Jinak krokusy jsou kvetoucí zjara i na podzim, mají úzké trávovité listy zároveň s květy. Ocúny (Colchicum) mají zjara mohutné listy a na podzim vyrážejí ze země pouze holé květy... celý příspěvek > |
 |
Převislé muškáty v Rakousku, 12.9.2011 Díky za odkaz na stránku (jen jsem musela použít překladač, němčinu neovládám). Mají tam i množení :-))) Lída |
 |
Jakou letní jabloň?, 11.9.2011  Nepsala jsem o Zitě, ale o Dimě, a ta je Discovery x Mantet a je opravdu chuťově moc dobrá. Plodnost je udávána střední až velká, mám zatím malý stromek, tak to ještě moc neposoudím. V Atlase odrůd Ing.M, Richter udává odolnost ke strupovitosti... celý příspěvek > |
 |