|
Příspěvky uživatele - 220.182
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nedaří se kořenové zelenině, 31.1.2012 Kořenová zelenina a cibule nesnáší čerstvě vyhnojenou půdu. Mrkev a petržel potřebují půdu zrýt hluboko, jinak se kořeny dělí na camfrňousky. Lída |  | Staří sousedé, 31.1.2012 Ono to je spíš dnešní dobou, tím, že každý "hraje" jen sám za sebe, bez ohledu na ostatní. Tohle se v menším projevuje všude - v zahr.osadách, v domě, co bydlím... Lidi se dnes dokáží dát dohromady jen, když jde o záležitost, která se bezprostředně... celý příspěvek > |  |
|  | Staří sousedé, 30.1.2012 No ono jde spíš o fakt, že ze všeho první měl být ten dotaz u sousedů, a ne si myslet, že na svém pozemku si mohu dělat, co chci, to totiž zdaleka neplatí! Lída |  | Chrysalidocarpus - schnutí listů, 30.1.2012 Mezi zálivkami nechat zem mírně proschnout, zalít až pak. Pokud voda proteče do misky, vylít. Máte ji přelitou. Hnojivo by šlo použít maximálně nějaké postřikem na list, zálivkou ne, dokud nebude mít kořeny v pořádku. Lída
|  | Myrta, 30.1.2012 S tím zastřižením bych počkala na jaro. Lída |  | Staří sousedé, 30.1.2012 Asi bych vzala pro paní kytku a pro pána slivovici (nejlépe moravskou) a šla se jim kajícně omluvit, že jsem nevěděla, že jejich souhlas potřebuji a požádala bych, jestli by bylo možné se nějak domluvit --pro dobré sousedské vztahy... Když se jde po... celý příspěvek > |  | Reznutí Buxusu, 30.1.2012 No on letos dlouho mráz nebyl a přišel až teď, kdy už to zas na zahradě pomalu začínalo rašit - opravdu si myslím, že to je tím poměrně náhlým ochlazením. To samé udělá třeba forzýtie, když má listy a přijde mráz (také tady bylo takové vlákno), i... celý příspěvek > |  | Staří sousedé, 30.1.2012 Ono jste to podle zákona nejen měl ohlásit předem na úřad, ale také mít předem souhlas majitelů sousedního pozemku, takže se nedivte, když se cítí dotčeni... Asi bych se jim slušně... celý příspěvek > |  | Reznutí Buxusu, 30.1.2012 Zbarvení listů na fotce je spíš působením nízkých teplot, nepřipadá mi to jako nemoc.
Jinak stálezelené rostliny všeobecně potřebují před zimou vydatnou zálivku, aby během zimy neuschnuly - ale letos pršelo, tak mají vláhy dost. Lída |  | Fíkus - hnědnutí a opadávání listů, 30.1.2012 Jestli je zem v květináči mokrá, tak bylo moc vody a málo tepla dohromady - asi jako když si člověk rozmáchá nohy a zůstane v chladnu (nebo průvanu). Ony tyhle fíkusy potřebují, aby před zálivkou zem trochu proschla.Nastydly mu nožičky ... Nechte tu... celý příspěvek > |  |
|  | Kniha Okrasné stromy a keře, 29.1.2012 Tu první (stromy a keře- kapesní vydání) mám také, tu druhou (květiny) mám normální vydání. Pokud se jedná o nemrazuvzdornou nebo choulostivější rostlinu, je v knize vždy uvedeno, lze se tím řídit, řekla bych, že text byl pro ČR poněkud upraven.... celý příspěvek > |  | Lednová zahrádka, 27.1.2012 U nás se opeřenci krmí už od listopadu, zatím sežrali asi 4kg slunečnice. Od začátku února má být pořádný mráz (pro HK hlásí -10 až -18), tak zatím nechávám zahrádku odpočívat. Jen jsem včera vylila z posledníhu sudu vodu. Uvidím, co udělají ty... celý příspěvek > |  | Muchovník Lamarckův, 26.1.2012  Některé jsou pěstované pro užitek, pak se stříhají jako keř, pokud se nechají růst, tak třeba A.lamarckii udělá vícekmenný strom výšky 4-5m. Lída |  | Starkl - zkušenosti, 24.1.2012 Ono záleží jak kde, jak co, jak to je kvalitně zakořeněné, kde to bylo pěstované (dovoz z Něm. nebo Niz. není ideální)... Také jsem u něj dřív objednávala, ale teď už ne, "chodím" jinam. U Starkla mi vadí, že si rostliny komerčně přejmenovává (z... celý příspěvek > |  | Oleandr - škůdci, 24.1.2012 Existuje přípravek Puklistop, natírá se štětcem několikrát v předepsaných (na štítku) intervalech - ala vždy mi v toulitce nějaká zalezlá přežila. Zbavila jsem se jich tyčinkami Careo. Nechci dělat reklamu, ale kdyby se mi puklice objevila, koupím je... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|