|
Stavba udírny s grilem svépomocí, 8.11.2011 Pěkné a hlavně dobrý nápad, koncepčně je to další podnět pro případné stavebníky. Opravdu pěkné.
Martin |
 |
Termín výsadby česneku, 6.11.2011 Mám vysazeno 14 dnů, zatím sadba nevylezla, ale není to úplně optimální letos. Krásný podzim letos máme. |
 |
|
 |
Sušená rajčata v oleji, 6.11.2011 Mirku, to bude ono!!! Ta finta s převařením v lehké octové vodě dodá sušeným rajčatům vláčnost. A potvrzuje se to, co jsem tušil, tzn. spotřeba do třech týdnů a stále připravovat čerstvou várku. Příští rok to vyzkouším. |
 |
Podezdivka, 6.11.2011 Určitě ještě můžete, zatím nejsou silné mrazy, beton v zemi zatím nezmrzne, nad terénem ho přikryjte plachtou. Důležitý je především první týden po betonáži. Můžete taky použít plastifikátory a přísady, které Vám umožní betonovat do -5°C. |
 |
Sušená rajčata v oleji, 5.11.2011 Mám podobnou zkušenost, když jsem nevysušil rajčata do "křupava", tak se to začalo kazit. To "tajemství" by mě taky zajímalo, italské sušené rajčata na váhu v obchodě jsou daleko lepší, než naše domácí... |
 |
Pergoly, 4.11.2011 Není a nebude. |
 |
Použití dřeva na uzení nebo grilování, 1.11.2011 Pokud řežete motorovou pilou, tak kůra nebude vadit tolik, jako olej na mazání řetězu. Byť "ekologický" |
 |
Pěstování habru ze semen, 30.10.2011 samosebou |
 |
Pěstování habru ze semen, 30.10.2011 A říká se tomu lesní pech. Sám jsem na něho taky byl, les mi snad promine... Nejlepší doba je březen - duben a brát maximálně 20 cm sazenice. Je jich pod vzrostlýma habrama celý koberec... Za tři roky pravidelného stříhání a jarního přihnojení... celý příspěvek > |
 |
Termín výsadby česneku, 29.10.2011 Není to tak dávno, kdy základní poučka byla sázet česnek v září... Myslím, že hlavním důvodem pozdější výsatby je fakt, aby česnek vzešel až "pod sněhem" a nenachytal na podzim nemoci a plísně. Při dnešní výsatbě už toto dle mě nehrozí. |
 |
|
 |
Termín výsadby česneku, 29.10.2011 Já jsem sadil minulý týden, snažím se vysadit každý rok česnek do konce října, potom už je většinou políčko romoklé a sází se blbě. Každý rok mám česnek překrásný. Asi tak... |
 |
Merunkovice, 27.10.2011 Víte, i já znám lidi, kteří pijou wisky a pivo teplé a mě připadají tak trošku divní. Na druhé straně patřím k těm, kteří pijou destiláty vychlazené z ledničky. Třeba budu taky divný... Každému jinak chutná. Faktem je, že se za degustátora... celý příspěvek > |
 |
TopTaste?, 18.10.2011 Určitě jde Stanley lépe od pecky, ale chutí se Toptaste nevyrovnají. Alespoň u nás na ostravsku 320mnm.
Martin |
 |
Kvas z Jugoslávských švestek, 11.10.2011 Hm, po deseti dnech od založení kvasu pálit, to je teda fofr... To jsem nezažil ani u hrušek a třešní, natož u švestek.
Martin |
 |
Nákup vybraných ovocných stromků, 7.10.2011 Školka Koběluš v Bruzovicích u Frýdku - Místku.
Martin |
 |