|
Příspěvky uživatele - 240.105
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Odolnost jahodníku proti mrazu, 25.8.2014 Hm, 30 cm? Ale soudím, že to možná jednotlivé kořeny, nikoli většina kořenového systému. Proč by potom všude bylo psáno a mělkém kořenovém systému, o opatrném okopávání, o mělkém zapravení hnojiva o podobně. Vysychání není problém, zálivkové vody je... celý příspěvek > |  | Odolnost jahodníku proti mrazu, 24.8.2014 Zdravím.
Na internetu mě zaujalo několik fotografií s jahodami pěstovanými v přebytečných okapových rýnách (upevněných na plotě). Mám na zahradě málo vhodného prostoru, zato dětičky milující jahody, tak bych to chtěla zkusit. Starých okapových... celý příspěvek > |  |
|  | Jak oddělit 1. dávku deště od zbytku?, 9.7.2014 Zdravím.
Konečně se nám podařilo získat na zahradu třetí nádrž na vodu (klasické 1000l hranaté barely v kleci). Zatím nevím, zda budou do budoucna dva vedle sebe nebo nad sebou a jak to celé nejpraktičtěji vyřešit. Momentálně mě zajímá, jak... celý příspěvek > |  | Clematis montana Rubens versus Mayleen, 3.7.2014 Hm, tak jsem různě dohledala, že celé jméno je Clematis montana var. rubens 'Mayleen'. Takže ty dvě rostliny nejsou dvě různé odrůdy, ale jenom neúplně označené, jak už to ve větších zahradnictvích a obchodních řetězcích bývá. |  | Jaké odrůdy malin a ostružin?, 2.7.2014 Zdravím.
Moje děti během léta mezi prvním a druhým rokem odmítaly jíst červené maliny. Žluté a černé bez problému. Takže tu mám Apricot (žlutooranžová), Fallgold (žlutá) a Black Jewel = Bristol (černá). Nejsou tak velké jak ty z obchodu, ale po... celý příspěvek > |  | Clematis montana Rubens versus Mayleen, 30.6.2014 Zdravím.
Dokáže mi někdo poradit, jaký je rozdíl mezi těmito dvěma? Na netu se zatím dočítám v podstatě stejné informace. Vzrůstnost bude asi stejná, co barva květů? Jakou mají u vás na zahradě? Obrázky na etiketě jsou jako informace k ničemu. |  | Modřenec - výsev semen, 15.6.2014 Zdravím.
Kdy vysévat semena modřence z letošního kvetení? Hned nebo počkat na jaro? Vím, že se lépe a rychleji namnoží s dceřinných cibulek, ale mám dost semen a prostor i čas na delší pěstování.
Díky za radu, pěkný den. |  | Výroba fosforečnanu železitého pro boj se slimáky, 4.6.2014 Hm, ta cena opravdu pěkná. Já jsem teď kupovala nové kilové balení za 300, ale bez toho bych tu neměla vůbec nic.
Teda nevím, jestli jsou to přímo španělští nebo naši plzáci, podle fotek na netu je to k určení všelijak, ale žerou a žerou. |  | Slimáci kolem túji, 4.6.2014 Zdravím.
Mám slimáků na zahradě mraky a tůje jsou asi to jediné, co opravdu nežerou. Takže se toho nebojte. Pro klid duše kupte Ferramol, je to neškodné pro ostatní zvířata a slimáci po požití zalezou zdechnout do země, takže je pak ani nevidíte.... celý příspěvek > |  | Pěstování okurek na síti - vertiko systém, 21.5.2014 Zdravím.
Otec pěstuje okurky vertikálně už hodně let, ale ne na síti, ale rajčatové spirále. Dělá to kvůli úspoře místa, protože tolik plochy nemá, plodí to slušně. Síť mi přijde nepraktická pro podzimní likvidaci rostlin, ale vlastní zkušenost... celý příspěvek > |  |
|  | Poškozený kmínek angreštu - řízkování?, 11.5.2014 Zdravím.
Děkuji za snahu pomoct. Stromek je pod břehem, manžel se smekl a stromek je bohužel ometený celý kolem dokola, tak na 5 cm šířky. Proto jsem psala, že nemá smysl to zkoušet zachraňovat dole. To pletivo je zcela pryč, kalus nemá co... celý příspěvek > |  | Poškozený kmínek angreštu - řízkování?, 10.5.2014 Zdravím.
Manžel mi dneska (nechtíc) strunovkou ometl kmínek angreštu, který se mi konečně podařilo dopiplat do pěkného stavu. Předpokládám, že se s tím už nedá nic dělat, že natřít to voskem ničemu nepomůže, když to má přetrhaná pletiva. Je... celý příspěvek > |  | Cuketa v květináči, 23.4.2014 Zdravím.
Cuketu s menšími plody, kulovitými, má v nabídce Semo. Jsou tam ve směsce žluté a zelené, žlutých méně. Měla jsem je loni, letos znova. O pěstování zeleniny v nádobách na balkoně je tu víc témat, stačí pročíst. |  | Kdo pozná vodní rostlinu?, 9.4.2014 OK, budu Vám věřit a o vékendu si ji koupím. Dokud tu hezky červenou mají. Ale co s tím potom? V zahradnictví mají vodní rostliny venku na stolech (tak doufám, že chlad teda nevadí), ale bez vody. Mám ji teda držet taky na souši? Chci to na osázení... celý příspěvek > |  | Kdo pozná vodní rostlinu?, 7.4.2014 Zdravím.
Tato rostlina se mi moc líbí, v místním zahradnictví mají dvě barvy, červenou a růžovou. Jak je to ale s jejím růstem? Je náročná nebo není? Rozrůstá se dobře? |  |
 |
|
|
|