Příspěvky uživatele - 141.32

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jaké odrůdy rajčat na balkon?, 16.2.2012
Semena rajčat si udržují klíčivost jistě pět let. Někdy i déle. Letos jsem vysela čtyři semínka odrůdy Stupické polní rané s expirací r. 2003 (sklizena musela být dříve) a vyklíčila všechna. Na potřebných pět rostlin bych vysela sedm až osm semen.... celý příspěvek >
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 15.2.2012
Rajčata, která budu množit zálistky, musí být vyseta v lednu, či začátkem února, začátkem dubna je vysazuji do skleníku. Mám zkušenost, že po přesazení do chladnějšího prostředí dojde k většímu růstu bočních pupenů na úkor vrcholu i u tyčkových... celý příspěvek >
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 15.2.2012
Včera jsem se pokoušela nějaké informace o těchto rajčatech vygůglit na českém webu, našla jsem jen odkazy prodejců a i tam byly informace dle mne zmatené, např. obě odrůdy Philovita a Phantasia tam měly stejné ilustrační foto. Možná by bylo víc na... celý příspěvek >
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 14.2.2012
Jaký je charakter růstu u odrůd Philova, Phantasia a Sportiva? Tyčkové či keříčkové? Chtěla bych je vyvazovat k opoře. Keříčková rajčata, která leží na zemi, nelze je částečně odlistit, jsou náchylnější k plísni jen svým charakterem růstu. ... celý příspěvek >
Papriky - klíčivost semen, 14.2.2012
Pro pěstování na balkoně je přímo určená odrůda Balkonovka, myslím, že je od ing. Teclové. Jeden rok jsem ji měla ve skleníku, jedná se o papriku nižšího vzrůstu s jehlancovitými plody v botanické zralosti červené barvy.  J.
Rajčata San Marzano, papriková, banánová, 11.2.2012
Rajčata typu San Marzano a Pollicino jsou na opačných pólech spektra odrůd. Nelze je mezi sebou vůbec srovnávat. Společné mají jen to, že jsou červená. Jak tady píše Mirek, San Marzano je na zpracování v kuchyni či v průmyslu, vůbec bych ho... celý příspěvek >
Jak sázet semena a jak pikýrovat rajčata, 28.1.2012
Není pravda, že musíte semena rajčat dávat předklíčit. Ve velkovýrobě je nikdo nepředkličuje a taky rostou. Sama nemám s výsevy rajčat problém, dobře mi klíčí i bez předkličování a sterilace substrátu. Letos mi vyklíčila všechna čtyři semena... celý příspěvek >
Adéla nebo Princess?, 24.1.2012
Připojuji reakci k pěstování i využití obou odrůd. Princes jsem měla v uznané sadbě r. 2010. Ten rok byl vláhově nevyrovnaný, v bramborách v květnu a červnu stávala voda, potom v červenci přišlo 14 dní s teplotami nad 30C, Princess začly zrát a... celý příspěvek >
Kde sháníte semena rajčat a okurek?, 20.1.2012
Dneska jsem si chtěla udělat radost, tak jsem se cestou z práce stavila v místním zahradnictví - prodejně semínek. Zde jsou moje poznatky: Došlo k výraznému vzestupu cen. Neprojevuje se to jen zdražením jednotlivých sáčků, ale častěji snížením... celý příspěvek >
Kde sháníte semena rajčat a okurek?, 14.1.2012
To nové rajče se jmenuje Corsaro, jde o hybrid, sáček semen mám již doma, koupeno v běžném obchodě se semeny v okresním městě.   J
Kde sháníte semena rajčat a okurek?, 13.1.2012
V přesévání nehybridních rajčat nevidím problém, tam dojde k samosprášení a odrůda se nezmění. Větší problém je v F1, tam dojde dle zákonů genetiky ke štěpení populace, což způsobí, že některé rostliny mají vlastnosti původní F1, zatímco jiné mají... celý příspěvek >
Nejchutnější okurky hadovky, 12.1.2012
Roubovanou Minisprint jsem měla předloni ve skleníku, silně rostla a výborně plodila, loni měla podobnou Minisprint moje sestra ve skleníku v podhorské oblasti, též spokojenost, silný růst do podzimu a velká plodnost. 28.9. jsem tam byla na návštěvě... celý příspěvek >
Nejchutnější okurky hadovky, 9.1.2012
Okurky pěstuji výhradně k jídlu! Na velikosti přesto záleží. Když pěstuji roubované okurky pro své známé, většinou ženy různého věku, ptám se jaké odrůdy chtějí, nepoužívám jména odrůd, to jim nic neříká, ale ptám se, zda chtějí krátké,... celý příspěvek >
Nejchutnější okurky hadovky, 8.1.2012
Nově letos zkusím odrůdu Orca F1, má být nejdelší z našeho sortimentu, až 50 cm, nevím, zda délka nebude na úkor chuti.   Jiřina 
Vykouření skleníku, 8.1.2012
Zde směšujete dvě věci. Vykuřování tabákem též provádím a to při napadení mšicemi za vegetace. Skleník vyvětrám a plody mohu ihned požívat. S vykuřováním sirnými knoty mám zprostředkované zkušenosti. Kamarádka měla ve skleníku molici, její manžel... celý příspěvek >
Další diskuze:  26272829  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika