Příspěvky uživatele - 6.16

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak tvarovat korunu?, 3.2.2012
Pokut chcete polokmen, schází vám 30 cm k místu nasazení nejspodnější větve.  Počítejte s tím, že stromek po přesazení má málo růstové energie. Na vytvoření korunky z předčasného obrostu to nedá. Spíš bych rozmyslel, jestli seříznout kmen podle... celý příspěvek >
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 1.2.2012
Nenapsal ji J.B. Lambl?
Český ráj x Krasava x Ametyst x Matčino, 28.1.2012
Mezi letními a podzimními jablky žádnou díru nevidím. Doplnil bych spíš sortiment zimních odrůd.
Je to pláně?, 27.1.2012
Pláně je ve školkařství zavedený termín pro podnože z nešlechtěných zdrojů. U jabloní se používala M. sylvestris. To co vyroste z jádra kulturní odrůdy je semenáč.
Biozahrada?, 14.1.2012
ahoj, snažím se hnojit "exkrementy" - kozíma, drůbežíma a odkrálíků. Soused co má plnouchalupu chemie se mi směje. je pravda, že má vždycky krásnou úrodu, ale my máme zdravou. Doufám.
Zmlazovací řez starých stromů, 7.1.2012
Co třeba přidat fotky.  Kde máte zahradu?
Nova čierna Merunka z ruska, 3.1.2012
O mirabelce jsem na té ruské stránce nic nenašel. Když jsem zadal do vyhledavače " Black velvet apricot ", vyhodilo mi to aprium, které je zřejmě v USA docela rozšířené.
Nova čierna Merunka z ruska, 3.1.2012
Prunus dasycarpa?
Banánové jablko, 2.1.2012
CO2 není vhodný plyn pro skladování ovoce.
Banánové jablko?, 28.12.2011
Vlado a Palo, vrátím se ke Krasokvětu. Jedná se o starou americkou odrůdu z dob osidlování. Je z konce 18. století. Pohádky o J. Appleseedovi znám, takže zhruba tuším v jakém stavu bylo v té době americké ovocnictví. Viděl jsem mnoho semenáčů... celý příspěvek >
Banánové jablko?, 22.12.2011
S tím Krasokvětem jste vedle. Květy Krasokvětu patří vrámci odrůd jabloní k těm méně zajímavým.  Pěkně kvete třeba Gravštýnské.
Kořenový systém jabloní, 16.12.2011
Polokmen na M26 není dobré řešení. Těžiště stromku, který špatně kotví v půdě bude dost vysoko... Kořenová zakončení stromu bývají na okapu koruny.
Seříznutý špičák, 15.12.2011
Bez řezu lze pěstovat balové a kontejnerované dřeviny. Prostokořené sazenice se seříznout musí. Po výsadbě je lepší, když mají kořeny nadváhu nad korunou.  Nevím, jak se dnes zakládají ve školkách koruny třešní. Z více zdrojů jsem slyšel, že... celý příspěvek >
Seříznutý špičák, 10.12.2011
Loni jsem sázel špičáky třešní (na G 5). Zastřihnul jsem je o 1/3. Letošní přírůstky byly cca 3 cm.  Třešně co jsem sestříhl cca 10 cm nad místem štěpování udělaly krásný rovný letorost s velkými listy a silnými pupeny.  Nemyslím, že... celý příspěvek >
Zkusenosti se zakladanim mensiho sadu, 8.12.2011
Ca, K a Mg se chovají antagonisticky. Nadbytek draslíku zhorší příjem vápníku a hořčíku. Draslíku je často v půdě dostatek...
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika