Příspěvky uživatele - 157.82

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jaké koše proti hryzcům, 27.2.2009
Mám zahradu plnou hryzců. Protože válku proti nim prohrávám, chci sázet ovocné stromy (zákrsky) do košů z drátěného pletiva. Prosím o rady: 1) Jak velké dělat koše, stačí průměr 1 m, výška 70 cm? 2) Jak husté pletivo (s jak velkými oky) použít? 3)... celý příspěvek >
Jak zničit semena plevelů v půdě, 26.2.2009
Kdysi dávno se pro tento účel prodával přípravek na bázi formaldehydu, název se nepamatuji. Pozemek se postříkal, přikryl fólií a páry přípravku zničily semena plevelů i zárodky plísní. Asi to bylo dost jedovaté, protože set se mohlo až měsíc po... celý příspěvek >
Jak zničit semena plevelů v půdě, 26.2.2009
Mám zahradu, která byla roky zanedbávaná. Snažím se ji zkultivovat, ale každý rok vše co zryju nebo zrotavátoruju, je za 14 dní zarostlé plevelem ze "zásob" semen plevelů v půdě. Neznáte nějaký chemický přípravek nebo jinou metodu jak... celý příspěvek >
hroznové víno pro konzum, 12.2.2009
Nechci se přít o něčem, v čem jsem opravdu jen amatér. Jen maličkost: P. Pavloušek ve své knize vedle mnoha evropských odrůd uvádí jen 7 interspecifických odrůd, naproti tomu jenom Vámi uváděný prodejce z Kladrub, měl ve své nabídce v loňském... celý příspěvek >
hroznové víno pro konzum, 11.2.2009
Jsem v pěstování révy jen amatér na rozdíl od P. Pavlouška, který je odborníkem. Jenže každoročně čtu od něj v Zahrádkáři seriál článků o révě, v nichž doporučuje klasiku: Chrupky, Irsai, Portugal, Panonia, Svatovavřinecké, atd., atd. prostě desítky... celý příspěvek >
hroznové víno pro konzum, 11.2.2009
Z bílých odrůd doporučuji skvělý Vostorg, Arkadii, Junior, Jolanku, V25-20 (Pleven ustojčivyj), naproti tomu Prim mě zklamal. Z červených se mně osvědčila moravská Vitra a Festivalnyj. Z modrých odrůd varuju před často doporučovaným Agatem donským,... celý příspěvek >
Co je to za chorobu?, 11.2.2009
Každý rok asi měsíc po vyrašení révy konce výhonů zhnědnou, pak zčernají a zaschnou. Po nějaké době pokračuje růst révy dál už bez problémů, réva i dobře odkvete a přinese úrodu. Problém se vyskytuje u většiny odrůd, které pěstuju, nejvíc u... celý příspěvek >
Co s ořezaným révím, 4.2.2009
Nevíte někdo, co dělá vinař s ostříhaným révím? Lze ho po rozdrcení použít k mulčování révy nebo zarýt na vinici bez nebezpečí šíření houbových chorob?
Réva roste, květ nasadí a nic, 27.12.2006 Obsahuje fotku
Jeden z možných důvodů: většina odrůd révy má květy oboupohlavní, některé (většinou kvalitní stolní odrůdy hybridního původu) ale mají pouze květy samičího typu; takové potřebují v blízkosti odrůdu, která je opylovačem a kvete ve stejnou dobu. Další... celý příspěvek >
Další diskuze:  111213  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika