Příspěvky uživatele - 157.82

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co je to za chorobu?, 13.8.2009
Praskání bobulí révy má dvě příčiny: padlí révové neboli oidium (podle mého názoru ve Vašem případě) a praskání v deštivém počasí jako odrůdová vlastnost. Příjemný den přeje jenamater.
Hrozny mají málo velkých kuliček, 4.8.2009
Dovolím si trochu opravit Váš příspěvek. Plíseň šedá (nově šedá hniloba) a padlí révové jsou dvě různé choroby a proti nim jsou i různé fungicidy (i když jsou i přípravky, účinné proti oběma chorobám). Příjemný den přeje jenamater.
Zasříháme révu vinnou i v prvním roce?, 19.7.2009
Během vegetace jen vyvazuji výhon, který má být kmínkem po 15 cm, aby byl rovný, odstraňuji zálistky, dokud jsou malé, a teprve koncem srpna nebo začátkem září odstřihnu vegetační vrchol pro lepší vyzrání výhonu. Přeji úspěšné pěstování.
Sprchávání, škůdce nebo choroba?, 15.7.2009 Obsahuje fotku
U některých odrůd révy mně letos všechny nebo téměř všechny kvítky v květenstvích zčernaly, zaschly a opadaly (viz foto). Protože v některých květenstvích bylo něco jako drobná pavučinka, nejsem si jistý, zda jde o sprchávání v důsledku neopylení... celý příspěvek >
Předčasné rašení, 11.7.2009
Domnívám se, že Vám na kmínku neraší předčasně očka, nýbrž rostou zálistky, které je potřeba opatrně (aby se nepoškodila očka) vylamovat, pokud jsou malé nebo odstřihovat pokud jsou už větší než pět centimetrů. Zdraví jenamater.
Víno a zel. hnojení, 29.6.2009
Používám svazenku jako zelené hnojení ve své miniviničce opakovaně čtvrtý rok (na jaře vyseju, na podzim zaryju) a réva roste jak divá. Přeju příjemný den.
Proti okusu zveri - ochrana revy v lete, 24.6.2009
Zajímalo by mě, zda révě škodí hryzci a hraboši nebo ji nechávají na pokoji, na rozdíl od ovocných stromů. Přeji pěkný den.
Zaplevelení okrasných a ovocných dřevin pýrem, 21.6.2009
Mám růže, bobuloviny, révu a ovocné stromy zaplevelené (zcela prorostlé) pýrem plazivým. Můžete mně prosím někdo na základě osobní zkušenosti doporučit vhodný herbicid, který pýr zlikviduje bez ohrožení kulturních rostlin? Za zkušenosti velmi... celý příspěvek >
Rodí víno vypěstované ze semínka, nebo se musí roubovat?, 20.6.2009
Roubování nebo očkování podle mého názoru smysl má, protože některé kvalitní odrůdy špatně zakořeňují a především vhodná podnož významně ovlivní kvalitu hroznů i velikost sklizně.
Choroba nebo špatná výživa?, 7.6.2009 Obsahuje fotku
U příbuzných na révě modré odrůdy Agat donskoj tmavnou (hnědnou) a usychají (na "tabák") listy (postupně od nejstarších na výhonech) a to rovnoměrně celé plochy čepelí. Na listech na líci ani na rubu nejsou žádné skvrny ani jiné známky... celý příspěvek >
Zasadil jsem asi špatně révu, 25.5.2009
Zcela určitě buď letos na podzim po opadu listů nebo příští rok na jaře révu vyryjte tak, abyste moc nepoškodil kořeny, kořeny trochu zastřihněte (aby rány na nich byly hladké) a révu znovu zasaďte tak, aby místo štěpování bylo jen asi 5 cm nad... celý příspěvek >
Nekvalitní mulčovací černá netkaná textelie, 21.5.2009
Mulčovací černá netkaná textilie kupovaná v hyper supermarketech i zahradnických centrech je tak nekvalitní, že po jedné sezoně je skrz ní vidět, prorůstá jí plevel a po dvou sezónách se rozpadá. Neexistuje kvalitnější výrobek nebo alternativa? Jde... celý příspěvek >
Co je to za chorobu, 10.5.2009
Dobrý den, postřik dělám před květem třikrát: při rašení Kumulusem proti roztočům a pak dvakrát, obvykle Hattrickem nebo Quadrisem, jen letos jsem použil Folpan (u kterého jsem si přečetl, že má vedlejší účinek i proti šedé hnilobě a padlí) a po... celý příspěvek >
Jaká je to choroba?, 10.5.2009
Pokud na spodní straně listů (v místě skvrn na vrchní straně) je bílé micelium, půjde o plíseň révovou (peronosporu), proti které je možno použít např. Acrobat MZ nebo Quadris Max.
Co je to za chorobu II, 10.5.2009
Nejsem schopný posoudit o co jde, ale nezná někdo adresu komerčního pracoviště, které by laboratorními testy za úplatu stanovilo diagnosu onemocnění (nebo aspoň vyloučilo tři nejzávažnější houbové choroby)? Při netypických projevech choroby je to... celý příspěvek >
Další diskuze:  111213  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika