|
Zahrádkářem snadno a rychle bez námahy, 14.10.2007 Jenže tohle je nezávazné diskuzní fórum a ne placená poradna, husí kůže Vám naskakuje zcela zbytečně. Pletete si zahradnický obor (náplň studia na VŠ) a zahrádkaření (koníček) Amatérští zahrádkáři na tomto fóru podle svého svědomí a... celý příspěvek > |
 |
Zkvalitnění půdy, 14.10.2007 Bezpochyby pomohou všechny Vámi uvedené suroviny. Výborná (a levná) je okopaná stará vápenná omítka. Pokud tedy máte kyselejší půdu, což u těžkých vlhkých bývá. |
 |
|
 |
Vertikutátor - provzdušňovač, 14.10.2007 Efekt vymetání stařiny byl podobný, ale pružiny nerozřezávaly povrch půdy. O to při vertikutaci jde především, alespoň si tomyslím. |
 |
Achocha - Ačokča, 11.10.2007 Díky, nějak tak jsm to myslel. Semena jsem letos na jaře nikde neviděl. |
 |
Drtič zahradního odpadu slabších větví, 11.10.2007 Nejde ani tako sílu větví jako o jejich tvar. Rovcné pruty drtí všechny drtiče dobře, horší je to s křivým dřevem. Čím delší je vzdálenost od vymezovacího otvoru k drtícímu mechanizmu, tím hůř se do něj nerovné dřevo strká. |
 |
Výroba vína - dotaz, 11.10.2007 Tuším, že se vyrábí ze hroznů sklizených velmi pozdě a za mrazu, taktéž lisované před úplným rozmrazením. Výtežnost je malá, ale cukernatost (i aroma) velmi vysoká. |
 |
oresak odpuzuje blesky?, 4.10.2007 Hmm, to zní docela logicky. |
 |
oresak odpuzuje blesky?, 2.10.2007 Spoléhat, že nějaký strom odpudí blesk je skutečně naivní. Počítat nelze ani s netřeskm - už vzhledem k jeho výšce. Dokonce stoprocentní není ani uzemnění. Na vlastní oči jsem viděl střechu kravína poškozenou bleskem - uhodil přesně... celý příspěvek > |
 |
Co za strom?, 2.10.2007 Starší odrůdy jabloní Croncelské a Wealthy jsou mimořádně mrazuodolné. Myslím, že na semenných podnožích by obstály rovněž. |
 |
Maliny, 2.10.2007 Myslím, že jste zakoupila remontantní odrůdu malin. Ty plodí dvakrát.Poprvé počátkem léta na loňských výhonech,podruhé v tuto dobu na koncích letošních. Jednoleté výhony remontantních malin se zakracují až po podzimním odplození nebo ažna jaře.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hodnocení odrůd jablek, 2.10.2007 Taky bych řekl, že chuťově nemá Desert konkurenci. Akorát zraje v době velké nabídky chutných jablek a řekl bych, že jeho plodnost není nijak mimořádná. |
 |
Mám pozemek podsypaný vrstvou škváry a popela, 2.10.2007 30 centimetrů zeminy nad inertním betonem, který může díramí drénovat, je prakticky to nejlepší, co si může trávník přát. Jinak by se možná tvářily vysazené dřeviny. Ale k věci. Kdyby babička na dvorek vynážela pouze dřevěný popel,... celý příspěvek > |
 |
Hniloba jablek ve sklepě, 30.9.2007 Skládkové hnilobě se úplně ubránit nelze. Omezit ji můžeme.1. Přísným výběrem uskladňovaných plodů. Některá mikroporanění ale zjistit nelze2: Každoročně je dobré sklep vysířit zapálením sirných knotů.3: Omítnutý sklep se doporučuje občas vylíčit... celý příspěvek > |
 |
Jablko Closter, 30.9.2007 Gloster jsem pěstoval 20 let a sklízel jsem je co nejpozději, tedy koncem října. Vzhled krásný, chuť trochu prázdnější (z horší polohy). Strupovitostí trpí mimořádně. |
 |
zásilková zahradnictví, 27.9.2007 Každý by si to měl vyzkoušet, případně naletět sám. Někteří praví Super, jini Nikdy více. |
 |