Příspěvky uživatele - 141.32

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Roubování melounů a okurek 2012, 11.5.2013
Používám techniku dle prvního videa. Sadbu používám prostokořennou. Při nařezávání si rostlinu šikovněji obrátím proti sobě. Zavazuji mikrotenovou páskou, povoluji úvazek brzy, do týdne, při setrvání staniolové pásky do doby srůstu bych měla obavy ze... celý příspěvek >
Rajčata ven?, 10.5.2013
Již dle předpovědních modelů nemám obavy z mrazíků. Sázet však budu až v úterý, když to vydržely doteďka, vydrží i další 4 dny. Zbytečně by nachladly.  U nás leje a o víkendu nepůjde do záhonu vstoupit. J.
Choroba rajce, 10.5.2013
Hodnotím jako fyziologickou poruchu danou podmínkami. Určitě bych zatím ničím nestříkala. J.
Okurky - salátovky, 9.5.2013
Na herbicid se mi to nejeví. Buď je to spálené nebo nějaký živočišný škůdce, že by vrchol poškodil v raném stadiu??? Klopuška?? Sama jsem nikdy klopušku neviděla, ve skleníku od ní poškození neměla, ale kdysi se to zde řešilo. J.
Okurky do skelníku, 8.5.2013
Pěstuji již několik let (již jsem to tady někde psala). Pěstuji ve skleníku, celé léto větrám otevřenými dveřmi, takže hmyz se do skleníku dostane. Letos jsem nahradila odrůdou Avantgarde, která by měla být podobná. Odrůdu Tasty po mně vyžaduje... celý příspěvek >
Roubování melounů a okurek 2012, 7.5.2013 Obsahuje fotku
Opět se mi letos nejlépe dařilo roubování jazýčkovou metodou. Ze čtyřiceti pokusů jen jedna uschla. Letos jsem měla štěstí na substrát, ani jedna rostlina mi neuhnila od kořene. Pro manuálně méně zručné či zdravotně hendikepované bych považovala... celý příspěvek >
Pěstování cibule ze semen - jak na to?, 7.5.2013
Cibuli z výsevu při sklizni roztřídím, drobnou spařím v kbelíku a zavařím v sladkokyselém nálevu, cibulky jsou výborné, jen to loupání je opruz. J.
Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami, 7.5.2013
Hadovky můžete zkusit ještě letos. Ještě o víkendu jsem roubovala poslední dávku. Nebude mít plnou úrodu, ale úroda bude, pokud se Vám roubování povede. Přes zimu si promyslíte chyby, které vychytáte do příštího jara.  Materiálu k pročtení je... celý příspěvek >
Pěstování cibule ze semen - jak na to?, 6.5.2013
Můžete ještě vysít. Bude sice o něco později a menší, ale vydrží Vám do jara. Sama jsem cibuli sela minulý týden, protože dříve nebyly záhony na políčku připravené traktorem.  J.
Rajčata do skleníku, 5.5.2013
Většina z nás již má rajčata vysazená v nevytápěných sklenících. Obavy bych měla ve vyloženě mrazové kotlině.  J.
Choroba rajce, 3.5.2013
Zase bych to sváděla na rezidua herbicidu v substrátu.   V obýváku se virozou těžko nakazí. Orginální semena Bejbina snad nebudou nakažena viry, které by se přenášely semeny. Takže zbývá jen herbicid. Rozložení v substrátu může být... celý příspěvek >
Jahodník - choroba nebo mráz?, 29.4.2013
Jsou postiženy všechny rostliny, nebo na přeskáčku jen některé? Mohlo by jít o poškození kořenů červenou kořenovou hnilobou. Některé odrůdy jsou k ní náchylnější. Jako prevence se máčí kořeny před výsadbou v určitém fungicidu. Nebo podežrání... celý příspěvek >
Rajčata ven?, 28.4.2013
Dovolím si je vysázet ven kolem 9.5. při optimistické předpovědi na dalších 10 dnů, budu sledovat více předpovědních modelů. Loni jsem sázela 18.5. odpoledne po mrazu. Sousedce zmrzla pod pytli týž den ráno.  Problém pro mne je, že mám vše... celý příspěvek >
Larva kovaříka - drátovec, 23.4.2013
Bramboru zahrabat. S Decisem nemám zkušenost, chemii se dost vyhýbám.  J.
Larva kovaříka - drátovec, 23.4.2013
Larva drátovce žije 4 - 5 let. Po tuto dobu sežere, co ji napadne. Domnívám se, že u Vás šlo o ojedinělou larvu, kterou jste si přivezli s kompostem. Stupeň zamoření zjistíte přesátím určitého objemu zeminy - kolik larev najdete. V osázeném skleníku... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika