Příspěvky uživatele - 234.162

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kolik soli na lák na uzené?, 7.3.2012
Tolik česneku? Já dal na 23kg masa 270g a bylo to moc.
Postřehy z prvního uzení, 26.2.2012 Obsahuje fotku
A ten rozdíl je, že když jsem v lednici narazil na tu šunku co koupila manželka - vepřová standard v akci, a ochutnal,  tak jsem ji vyhodil. Těch 15-45% masa, to je fakt málo. Ani Globus šunka se úplně nevyrovná. Ale zase si stačí počkat minutu... celý příspěvek >
Postřehy z prvního uzení, 26.2.2012 Obsahuje fotku
23kg = 17 šrůtek a mizí to...
Postřehy z prvního uzení, 26.2.2012 Obsahuje fotku
6 šrůtek ve sklepě
Postřehy z prvního uzení, 26.2.2012 Obsahuje fotku
Měl jsem strach co si počnu s 23kg. Po 1 dni mám ve sklepě 6 kusků. Zbytek rozdáno.
Postřehy z prvního uzení, 26.2.2012 Obsahuje fotku
Nad topeništěm jsem to upekl až spálil Trochu jsem to ořízl a super.
Postřehy z prvního uzení, 26.2.2012 Obsahuje fotku
Právě naopak. Keramická roura průměr 15cm. Zpočátku jsem myslel že budu rád za 60st. Po hodině v tom šlehlo, jak se to vyhřalo a při 1 polénku v topěništi jsem dosáhl 60st, jen když bylo topeniště zcela uzavřené a dvířka napůl otevřená. Udil jsem s... celý příspěvek >
Postřehy z prvního uzení, 26.2.2012
7) Na těch 23kg masa jsem dal 270g čínského česneku z Globusu. Příšte zkusím bez česneku. Přijde mi, že přebijí tu chuť masa, která je úžasná.
Postřehy z prvního uzení, 26.2.2012 Obsahuje fotku
Šiplberk
Postřehy z prvního uzení, 26.2.2012 Obsahuje fotku
6) Udírna byla úplně nová a nic nezhořklo, maso jsem v ní nechal přes noc, a pohoda.
Postřehy z prvního uzení, 26.2.2012 Obsahuje fotku
1) Na teploměru 80st. Když jsem dal ruku do udírny, pocitově 40st. 2) Množství soli na 23kg: v 5 litrech vody 840g kuchyňské soli. Což mě vychází na 3%. Bůčky tvořily 66% masa, zbytek kýta-ořech a krkovice. Maso je dostatečně slané, osobně bych... celý příspěvek >
Kolik soli na lák na uzené?, 25.2.2012 Obsahuje fotku
Dnes jsem po 14 dnech lákování vyudil svých 23 masa (viz. výše).  Napoprvé se to povedlo.
Kolik soli na lák na uzené?, 23.2.2012
Při 5st. vydrží 6 týdnů, při 12st. jen 10 dnů. Zjednodušeně. Záleží na hygieně při přípravě, jestli je tam jen obyčejná sůl nebo i dusičnan či dusitan, kvalita masa. Jakmile to přismrádne, tak je vymalováno.
Kolik soli na lák na uzené?, 20.2.2012
Jsem zvědavý jak dlouho mi to vydrží ve sklepě, nejdřív tam bylo 5st. teď to šlo na 8st. Dnes to tam je 10.den a lák voní i vypadá perfektně
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika