Příspěvky uživatele - 141.32

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Potvrzení choroby brambor, 25.8.2012
Mohlo by jít o poškození virem Y. Uznaná sadba???  Po ostrouhání bych se nebála konzumace.   J.
Jakou švestku na jídlo a povidla do 600 m n.m, 25.8.2012
Gabrovskou máme v 500m n.m. (přesně). Začíná nám dozrávat, na jídlo je dobrá, ev. na koláč i knedlíky. Najčastěji ji zobáme při pochůzkách po zahradě. Jojo bych jako jediný strom nedávala, některé roky nám silně trpí monilií, hůře dozrává a jedla... celý příspěvek >
TopTaste?, 24.8.2012
Dnes jsme ochutnali první ze všech čtyřech plodů na mladém stromku. Plody jsou u nás kulaté, spíše menší (bylo sucho), výrazně sladké chuti. Oddělitelnost od pecky byla dobrá. Stromek zakoupen v Třebíči, původ Fytos Plzeň. Manžel je plánuje na... celý příspěvek >
Jaká rajčata pěstujete, 23.8.2012
Rostliny mi nemohou růst jako o závod, protože je mám již několik týdnů ukončené (zaštípnuté vrcholy).  J.
Jaká rajčata pěstujete, 22.8.2012
Pěkná úroda. Na můj vkus máte rostliny příliš odlistěné. Nebo u Vás byla na listech již plíseň?  V suchu, které u nás panuje není plíseň ani na bramborách natož rajčatech. Zatím mám většinu listů na rostlinách. V listech se přece vyrábí... celý příspěvek >
Sklizeň rajčat 2012, 11.8.2012 Obsahuje fotku
Již sklízíme rajčata z venku ve velkém i na Vysočině. Výška letošních rostlin je rekordní. Možná to bude tím, že jsem zasadila odrůdy s drobnějšími plody a vedla je na jeden výhon. Přikládám foto, stojím za rajčaty s rukama vzpaženýma, konce rajčete... celý příspěvek >
Sklizeň rajčat 2012, 22.7.2012 Obsahuje fotku
Zatím sklízím hlavně rajčata ze skleníku, venku teprve začínají. Plíseň zatím u nás nemáme. Několik dní nám přeprchalo, byla zima, ale v půdě je výrazné sucho.     J.
Nestejnoměrné dozrávání rajčat, 22.7.2012
Nerovnoměrným dozráváním trpí z běžných odrůd např. Stupické polní rané, je to dáno geneticky a stav zhoršují pro rostlinu nepříznivé podmínky (zima, horko, mokro, sucho...) U některých "moderních" odrůd tuto poruchu šlechtitelé odstranili, většinou... celý příspěvek >
Žloutnutí plodů okurek, 15.7.2012
Nemůže jít o přehnojení dusíkem (zelená barva listů)?  J
Sklizeň rajčat 2012, 6.7.2012
Rajčata ještě z venku nesklízím, mám je postříkané Acrobatem. To, co zraje ve skleníku, je snědeno ještě před plným vybarvením, takže nelze zatím posoudit. Včera jsem sklízela plody pozdních odrůd jahod (Florence a Pandora), plody zcela bez cukru,... celý příspěvek >
Herbicidy na zahradě aneb Konec rajčat v Čechách?, 3.7.2012
Na některých rostlinách se mi asi vlivem počasí kroutí listy každým rokem, letos snad o něco více. Jedná se o kroucení normálně vyvinutých listů, ne ty znetvořené vrcholky po herbicidu. Dnes jsem si všimla na rajčatech dalšího poškození. Část... celý příspěvek >
Co to je F1? Znamená to GMO?, 30.6.2012
Pokud by Adam byl homozygot (první příslušník čisté linie), Eva z jeho žebra by byla jeho klon, takže další příslušník stejné čisté linie, pak nebudou jejich děti F1, ale pokračování čisté linie.  J.
Co to je F1? Znamená to GMO?, 30.6.2012
U rostlin rodičovské generace by měli být homozygoti, křížením vznikne heterozygot, který má mít vyšší výnos, odolnost... Srovnání s křížením lidí není trefné. Jsme všichni heterozygoti a čisté linie neexistují. Snad jako názorný příklad pro... celý příspěvek >
Herbicidy na zahradě aneb Konec rajčat v Čechách?, 30.6.2012
K prvnímu dotazu Mr. Bigga: Myslím si, že většina zde probíraných poškození rajčat je výsledkem nějakého použití herbicidů (v kompostu, vedle na záhoně a přeneseno větrem, výpary, nevymytý postřikovač..). Virozy a mykoplazmozy jsou možné, ale méně... celý příspěvek >
Rajčata - terminální nekróza plodů, 30.6.2012
Na list postřik chloridem vápenatým, přípravky jsou v prodeji. Již bylo zde dříve probíráno ve fóru. Rostlinu nevyhazovat, léčit.  J.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika