|
Příspěvky uživatele - 141.32
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nejchutnější okurky hadovky, 10.3.2013 Pro letošní sezónu okurek jsem sehnala odrůdu La Diva. Hodlám ji naroubovat na Sprinter a pěstovat ve skleníku jako hadovku. Má někdo z Vás zkušenost s pěstováním dané odrůdy? Hodí se k pěstování do skleníku? Dle referencí má být velmi... celý příspěvek > |  | Mrazy v březnu 2013, 9.3.2013 Dle různých modelů má klesat teplota na celém území k -10 C, někde až -15 C, má být celodenní mráz, předtím má napadnout množství sněhu, tak doufám, že sněhová peřina rostliny uchrání. Stromy u nás ještě neraší. J. |  |
|  | Roubování melounů a okurek 2012, 8.3.2013 Ano, zkoušela jsem to v r. 2010 a 2011, loni jsem nakládačky nepěstovala, měla jsem zásobu. Letos budu pěstovat, ale neroubované. Rostliny jsou sice vitálnější, déle plodí, ale té práce s tím je tolik, že se to z časových důvodů nevyplatí. Hlavní... celý příspěvek > |  | Pomoc s vyberom vhodnej odrody zemiakov, 7.3.2013 Samozřejmě myšleno, že se zhoršuje chuť. Každá domácí brambora bude chutěnější než vyrobená ve velkovýrobě. I po Vánocích. J. |  | Pomoc s vyberom vhodnej odrody zemiakov, 7.3.2013 Dotaz sice není směřovaný na mne, přesto též odpovím vlastní zkušenosti. Odrůda Marabel, pěstovaná v sousedství na záhumencích je opravdu napadená plísní první. Pokud přijde plísňové počasí, během dvou týdnů jsou napadeny i ostatní relativně odolné... celý příspěvek > |  | Pomoc s vyberom vhodnej odrody zemiakov, 7.3.2013 Velmi rané odrůdy se doporučují sníst do konce prosince. U většiny odrůd, jsou i vyjímky. J. |  | Pomoc s vyberom vhodnej odrody zemiakov, 7.3.2013 Na nejranější pěstování kupte pouze velmi rané odrůdy. Sadbu je vhodné předklíčit. Sama pěstuji několik let Moniku, jsem spokojená. Pěstuji jen v množství na záhonku asi 50 kusů brambor, kypření, hrůbkování, sázení, přihrnování, vše dělám osobně... celý příspěvek > |  | Rajčata + papriky + okurky ve skleníku, 6.3.2013 Asi největší problém španělských a možná i některých českých skleníkových rajčat je volba odrůdy. Z pěstování předem vyřazuji odrůdy, které mají uvedeno v kolonce skladovatelnost LSL (Long Shelf Life). V přírodě i v životě je vždy něco za... celý příspěvek > |  | Rajčata + papriky + okurky ve skleníku, 6.3.2013 Rajčata celý rok nekoupím. Zkušenost mám jen se svými výpěstky a to jak z venku, tak ze skleníku a při stejné odrůdě nevidím v chuti rozdíl. Nedobrá zkušenost pana Vashka může být dána volbou odrůdy, nadměrným hnojením, hustým sponem s nedostatečným... celý příspěvek > |  | Rajčata + papriky + okurky ve skleníku, 6.3.2013 Nesouhlasím s předchozím příspěvkem. Několik rajčat pěstuji s okurkami a paprikami ve skleníku jistě dvacet let, vyroste vždy všechno. Poslední roky pěstuji ve skleníku jen chutnou drobotinu jako jsou Děvočky, Polličina, Bejbina a jak se všichni... celý příspěvek > |  |
|  | Roubování melounů a okurek 2012, 4.3.2013 S Burpless Tasty mám zkušenost tři sezony. Roubuji na TF či na Sprinter (jiné podnože nemám k dispozici). Sama vždy jednu rostlinu pěstuju ve skleníku. Má tam dobrý přístup hmyz. Dále dodávám sestře do podhůří Šumavy, taky pěstuje ve skleníku, tam... celý příspěvek > |  | Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami, 4.3.2013 Vyčkejte času. Sazeničky paní Renaty vypadají zdravě, řízkování bude možné do týdne. Dny se prodlužují, svítí sluníčko, podmínky pro pěstování budou stále lepší. Do 15. 5. je daleko, ještě se dá naklonovat mnoho sazenic. Jiřina |  | Roubování melounů a okurek 2012, 3.3.2013 Roubované hadovky se dají samozřejmě pěstovat i venku. Zvláště ve vinorodém kraji. Použila bych raději odolnější odrůdy, pro které je uvedena možnost polního pěstování. Není vhodné, aby stonek ležel na zemi, potom může dostat od hlíny infekci... celý příspěvek > |  | Hybrid a F1, 3.3.2013 Když opylíte Tornádo F1 pylem Tornáda F1, v potomstvu dojde ke štěpení vlastností. 1/4 rostlin by měla mít vlastnosti po mateřské odrůdě hybridu, 1/4 po otcovské odrůdě hybridu, 1/2 rostlin by měla mít vlastnosti hybridu. Nevíte ovšem, kdo je otcem a... celý příspěvek > |  | Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami, 3.3.2013 Pokračuji postupně v řízkování rajčat vysetých začátkem ledna. Rostliny jsou trocxhu vytažené, ale to nevdí, stejně je všechny postupně rozřežu a dám zakořenit znovu. Nová sazenice již poroste v lepších světelných podmínkách, proto bude silnější... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|