|
Už také sázíte brambory?, 30.3.2013 Loni touto dobou jsem již měla záhonek s naklíčenými bramborami zasázený. Letos je půda promrzlá a na ní leží sníh. J. |
 |
Okurky do skelníku, 28.3.2013 Nevadí, když dáte do skleníku neroubované okurky. Zvláště, pokud máte skleník prvním rokem a je v něm zemina, ve které nikdy nebyly pěstovány okurky, můžete mít velký úspěch. Pokud pěstujete okurky ve skleníku několik let po sobě, půda se zamoří... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Roubování melounů a okurek 2012, 26.3.2013  Přikládám nějaké fotky z mobilu z dnešního roubování okurek. Použila jsem metodu, kdy se dříve vysévá dýně, nechá se vyrůst, až rostou pravé listy. Vegetační vrchol se odstraní žiletkou. Mezi děložní lístky udělám dírku kroužením párátkem, do... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 26.3.2013 Ptáte se p. Mirka, přesto sděluji svůj názor. Umístění v zimní zahradě bych se nebála, naopak to považuji za velmi vhodné. Sama rajské pro venkovní výsadbu umístím v půlce dubna do skleníku, kde budou sílit a otužovat se do Zmrzlých. Ta co mám za... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 26.3.2013 Sazenice máte pěkné. Zasadit je můžete po první pravý list. V tom případě odstraním zasypané děložní lístky, obávám se zahnívání. To kroucení do spirály nemusí být jen klasická spirála, můžete zkroutit stonek do půloblouku a zasypat. Tak aby... celý příspěvek > |
 |
Kdy roubovat, 24.3.2013 Projděte si vlákno Roubování melounů a okurek, v příspěvcích z roku 2010 je tam vše detailně popsáno včetně termínů výsevů, roubování, fotek a videí. Jiřina |
 |
Vytáhlé sazenice, 21.3.2013 Pikýruju spíše dle toho, jak mám čas. Dnes jsem pikýrovala rajčata již s pravými listy, protože jsem neměla dříve substrát. Dávala jsem je již po jedné sazenici. Jindy pikýruji jen s děložními lístky, to dávám několik rostlin do jednoho kelímku a po... celý příspěvek > |
 |
Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami, 18.3.2013 Stonek rozřezávám několik dní po odříznutí vršku. Rajče je plevel a po odstranění vegetačního vrcholu rychle vyhání postranní náhradní. Zakořeňování trvá asi týden. Vůbec nepoužívám igelit ke zvýšení vzdušné vlhkosti. Rostliny nechávám normálně na... celý příspěvek > |
 |
Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami, 18.3.2013 Při velikosti rostliny asi 6-7 pravých listů odstraním několik cm vrchol, upravím ho na řízek (zakrátím velké listy) a zasadím do substrátu. Během týdne na ponechané rostlině bez vrcholu začnou vyrůstat zálistky za každým listem. V tu dobu stonek... celý příspěvek > |
 |
Paradajky - skorý výsev, množenie odrezkami, 17.3.2013  Dneska jsem přesazovala řízkovaná rajčata odrůdy Nasťa Slastena. Mám z výsevu tří semen 12 sazenic s kořeny. Přikládám foto z mobilu. Na lepší fotky z fotoaparátu bych potřebovala fotografa. J.
|
 |
|
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 16.3.2013 Taky mi léta stačily Tornáda a Stupické polní v celkovém množství asi 20 rostlin. Co do množství, je to pro rodinu akorát. Potom se objevila na našem trhu odrůda Bejbino, která byla přínosm v chuti.
Až tento web mi otevřel oči a posunul můj... celý příspěvek > |
 |
Ako spravne pestovat planty rajcin?, 15.3.2013 Při druhém přesazování u vytáhlých rostlin stonek opatrně stočím do spirály, odstraním opatrně děložní lístky (aby nezahnívaly) a zasypu až po první pravý list. Stonek pustí kořeny v celé své délce. J. |
 |
Pomoc s vyberom vhodnej odrody zemiakov, 13.3.2013 Byla jsem se podívat ve sklepě, kde máme uloženou sadbu. Máme odrůdu Bohemia velikost 25-45 mm, brambory přijdou všelikostí malé, loni jsme měli stejnou odrůdu a stejné třídění, brambory narostly veliké, převeliké. Dále máme odrůdu Laura, tam je... celý příspěvek > |
 |
Vytáhlé sazenice, 13.3.2013 Nevyhazujte!! Semenáčky přesázejte, vytáhlý stonek stočte opatrně do spirály, dejte do země po děložní lístky a kelímky umístěte na světlo. Vše, co je v zemi, pustí kořínky. Nahoře Vám poroste normální silná rostlina, tedy pokud bude mít dost... celý příspěvek > |
 |
Pomoc s vyberom vhodnej odrody zemiakov, 12.3.2013 Ráda kupuji takovéto třídění. Za stejný peníz posázíte větší plochu. Nebo spotřebujete méně sadby v kg. Měli jsme je v uznané sadbě, úroda byla jako z každé jiné sadby. Pro pěstování velmi raných předkličovaných brambor je doporučováno koupit větší... celý příspěvek > |
 |