|
Čím nechat porůst kámen?, 17.6.2017 Kámen i podstavec je ke zdi domu připatlaný. Jestli se nelíbí, lze jej velmi jednoduše odstranit. Ale asi to není průchozí zřejmě přes manželku? zadavatele. Jinak " lidstvu ku prospěchu", krásný řečnický obrat. Pokud něco takového slyším, snažím se... celý příspěvek > |
 |
Useknutá jabloň, 14.6.2017 Špatná afinita. Syn možná za to ani moc nemohl. Někdy stačí i menší boční tlak na kmen. Toto se stává u některých odrůd meruněk očkovaných na myrobalánu. U jabloní to moc často není. Zajímalo by mě, jaká podnož to byla. Ale už jste psala, že nevíte.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak se starat o cypřišek leylandův?, 10.6.2017 Jen všeobecně ke střihu jehličnanů, platí to částečně i pro stálezelené rostliny.
Opadavé listnáče si musí vytvořit dostatek zásobních látek k tomu, aby po zimě rychle obrostly. Taky po řezu na jaře obrůstají dobře. Ale jehličnany to... celý příspěvek > |
 |
Co jí je a jak ji zachránit, 7.6.2017 Ta informace o hnědnutí je určitě lepší než fotka, na které není vidět vůbec nic. Tipoval bych to, podle zasychání, na problém s vodou. Takáto malá sazenice kolik může vypařit za den, nějaké deci. Pak něco vyschne, taky pár deci. Vše ostatní se musí... celý příspěvek > |
 |
Co jí je a jak ji zachránit, 6.6.2017 Menší fotka by nebyla? Šel by pak použít mikroskop. |
 |
Jak se jmenuje tato trvalka?, 4.6.2017 Hezký český název, mavuň. P |
 |
Čokoládové víno, 3.6.2017 Při prvním přečtení nového vlákna jsem se podivil z čeho všeho jsou lidé schopni vyrobit pitivo. A ona je to po česku akébie. Asi zkomolený německý překlad rakouské firmy, čokoládové víno. Podobně jsem kdysi přemýšlel co že je to jasmínová trumpera.... celý příspěvek > |
 |
Meruňka neplodí, 1.6.2017 Leskora sice roste jako topol, ale toho zeleného ve vrchní části máte i tak hodně. Šittův řez, něco zkuste přečíst. |
 |
Cupressocyparis leylandii, 31.5.2017 Ještě nic nestříhejte. Jsou to mladé sazenice a že některá roste jakoby poléhavě nevadí. Dělají to. To se samo srovná. Ale, máte je blízko souseda. Je to druh na velké ploty. Mezi sousedy bych je vůbec nedával. Za několik málo let z nich budete... celý příspěvek > |
 |
Kdy sundat "krycí sáčky" z roubů?, 31.5.2017 To roubování v lednu, jde to, ale klidně bych to nechal na druhou polovinu února, kdy už většinou nehrozí silné mrazy. Určitě lze roubovat kopulací i v druhé polovině března, záleží na stavu roubů. Úspěšnost však může být o hodně nižší.
Jinak o... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kdy sundat "krycí sáčky" z roubů?, 30.5.2017 Spíš bych žádné sáčky nepoužíval. Jinak píšete, po nevydařeném jaře... jestli spíš jste nerouboval pozdě. Už jsem to kdysi psal, starý šéf ovocné školky se zastavil v lednu na bývalém pracovišti a divil se, že také krásné počasí a oni neroubují... celý příspěvek > |
 |
Poznáte prosím tento keř?, 22.5.2017 Brslen evropský. P |
 |
Zahojí moruše tuto ráno po roubování, 21.5.2017 Už jsem viděl jeden mladý stromek, kde podobná rána byla zatřená velkou vrstvou balzámu. Bylo vidět, že balzám vyloženě vadil, aby se celá rána klasicky zavalila. Přes balzám se zával nemohl dostat. Zatřel bych ránu raději latexem, anebo do... celý příspěvek > |
 |
Poznáte druh smrku?, 21.5.2017 Pokud to jde, zeptat se, zjistit od někoho místního je vždy nejlepší. Platí to kolikrát i o jablkách atd. Je neděle, takže něco pro odlehčení s podobným závěrem:
Otázka při zkoušce z fyziky na univerzitě v Kodani:
"Popište jak určit výšku... celý příspěvek > |
 |
Sekvoj obrovská, 15.5.2017 Sekvojovce obrovské jsou u nás k vidění leckde v parcích, takže u nás přežívá. Choulostivější však je a zmrznout může. Chce to chráněnou polohu. P |
 |