Příspěvky uživatele - 242.167

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co vaše réva? (2014), 19.4.2014 Obsahuje fotku
V Mikulově mám na mladých rostlinkách suchá očka, u o rok starších, vyvázaných na prvním drátě, je to v pořádku. Zda je to mrazem nebo něčím jiným nedokážu říci (je to do půl metru komplet zarostlé plevelem). U baráku to nabírá na kvetení. Prozatím... celý příspěvek >
Sladkaja děvočka - tyčková, kulatého tvaru, 19.4.2014 Obsahuje fotku
Dnes jsem to shodou okolností kontroloval (je to ta prostřední rostlina) a musím konstatovat že už vypadá lépe. Není to dokonalé ale je to o mnoho lepší, ještě uvidím jaké budou rozvinuté květy.
Ulička ve skleníku, 19.4.2014
Barva na beton existuje, případně nějakou syntetikou. Pokud však nemáte betony odizolovány od zeminy a budou vlhké, tak se barva bude loupat dolů.
Převislá keříčková rajčata, 19.4.2014
Já bych si dovol říci že sazenice jsou velmi pěkné , mají pevné stonky a rozestupy mezi listy jsou taky v poho, nejsou sice klasicky tmavé, ale v tomto případě bych si dovolil říci že vzhledem ke způsobu pěstování jsou přímo nádherné. Svěšováním... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2014), 18.4.2014
Dnes ráno jsem škrabal led z auta a na teploměru mi to ukázalo -2°C, v centru Břeclavi už bylo 2°, u baráku 5°. V okolí Ladné jsem viděl (a hlavně cítil) zadýmování meruňkových a broskvových sadů. Nevím kolik jsem měl na zahradě ale po dneční... celý příspěvek >
Štěpování révy - stratifikace, 18.4.2014 Obsahuje fotku
S kalusem se zatím nedaří ale mám i pár prvních vlaštovek kdy se podařily zakořenit naštěpované řízky a nyní se již mají k světu. Vždy se jedná o stolní odrůdy, podnož Binova.
Štěpování révy - stratifikace, 18.4.2014 Obsahuje fotku
Nedalo mi to a tak jsem venku ufikl již rašící podnož (Binova) a použil rovněž řízky uložené v lednici, ty jsem jeden a půl dne máčel ve vodě s pár krystalky hypermanganu. Naštěpoval jsem to, použil maskovací pásku na fixování spoje a ošetřil ve... celý příspěvek >
Kalfas jako květináč - zdravotní hledisko, 17.4.2014
Kalfas nemám ale stavební černé kýble používám. Když vidím jak se originál květináče a obaly na ně na slunci rozpadají, tak mi to připadá že jsou vyrobeny z ještě většího sajrajtu než ty kýble. Vyjímku tvoří velké i malé černé obaly - sadbovače,... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2014), 13.4.2014
Je fakt že na zahradě mám nyní vodu necelé dva metry, doma to odhaduji na tři metry, dole v Mikulově 150-180 cm a to jsou celkem ustálené hladiny. Na zahradě bývá ještě výše, závisí to na řece Dyji.
Možná by to ještě chtělo nafotit listy.
Paradajky voľne vonku, 13.4.2014 Obsahuje fotku
Nedělám to poprvé a vždy se jedná zhruba o desítku rostlin (nemám na mysli to v květináčích), a co si pamatuji tak mi to zlikvidoval mráz jednou a to předloni, to však byly na volném záhoně. Přísadu si dělám sám a vždy seju něco i v lednu, právě pro... celý příspěvek >
Soplení mne vyhnalo ze zahrady a co se révy týče tak raší již i poslední opozdilci, AT6-3-SK a Regina (Afuz Ali). Všechny vloni na jaře vysazené roslinky jedou jako divé (Vostorg Novyj Krasnyj, Atilla, Samba, Chameleon, obě A 17.04, dokonce... celý příspěvek >
Jak správně přesazovat rostliny z květináčů a kontejnerů?, 13.4.2014
Pokud se jedná o kontejnerované rostliny tak se snažím abych bal nepoškodil a sadím na místo.
Paradajky voľne vonku, 13.4.2014
Mne jistě nepřejdou , teploty mají být vyšší než nyní, přestože nastává úplněk, spíše mi vadí že má dlouhodoběji pršet zrovna když to vše kvete.
Paradajky voľne vonku, 13.4.2014 Obsahuje fotku
Dříve jsem měl kryty na každou rostlinu zhotovené z plotového pletiva a obalené strečovou fólií, nyní je budu dávat do vyvýšených záhonů na které mohu v případě chladu nakrýt bílou netkanou. Pod nimi vydržely slabý mráz i lilky a melouny, poškozeny... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika