|
Co vaše réva? (2014), 19.4.2014  V Mikulově mám na mladých rostlinkách suchá očka, u o rok starších, vyvázaných na prvním drátě, je to v pořádku. Zda je to mrazem nebo něčím jiným nedokážu říci (je to do půl metru komplet zarostlé plevelem). U baráku to nabírá na kvetení. Prozatím... celý příspěvek > |
 |
Sladkaja děvočka - tyčková, kulatého tvaru, 19.4.2014  Dnes jsem to shodou okolností kontroloval (je to ta prostřední rostlina) a musím konstatovat že už vypadá lépe. Není to dokonalé ale je to o mnoho lepší, ještě uvidím jaké budou rozvinuté květy. |
 |
|
 |
Ulička ve skleníku, 19.4.2014 Barva na beton existuje, případně nějakou syntetikou. Pokud však nemáte betony odizolovány od zeminy a budou vlhké, tak se barva bude loupat dolů. |
 |
Převislá keříčková rajčata, 19.4.2014 Já bych si dovol říci že sazenice jsou velmi pěkné , mají pevné stonky a rozestupy mezi listy jsou taky v poho, nejsou sice klasicky tmavé, ale v tomto případě bych si dovolil říci že vzhledem ke způsobu pěstování jsou přímo nádherné. Svěšováním... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2014), 18.4.2014 Dnes ráno jsem škrabal led z auta a na teploměru mi to ukázalo -2°C, v centru Břeclavi už bylo 2°, u baráku 5°. V okolí Ladné jsem viděl (a hlavně cítil) zadýmování meruňkových a broskvových sadů. Nevím kolik jsem měl na zahradě ale po dneční... celý příspěvek > |
 |
Štěpování révy - stratifikace, 18.4.2014  S kalusem se zatím nedaří ale mám i pár prvních vlaštovek kdy se podařily zakořenit naštěpované řízky a nyní se již mají k světu. Vždy se jedná o stolní odrůdy, podnož Binova. |
 |
Štěpování révy - stratifikace, 18.4.2014  Nedalo mi to a tak jsem venku ufikl již rašící podnož (Binova) a použil rovněž řízky uložené v lednici, ty jsem jeden a půl dne máčel ve vodě s pár krystalky hypermanganu. Naštěpoval jsem to, použil maskovací pásku na fixování spoje a ošetřil ve... celý příspěvek > |
 |
Kalfas jako květináč - zdravotní hledisko, 17.4.2014 Kalfas nemám ale stavební černé kýble používám. Když vidím jak se originál květináče a obaly na ně na slunci rozpadají, tak mi to připadá že jsou vyrobeny z ještě většího sajrajtu než ty kýble. Vyjímku tvoří velké i malé černé obaly - sadbovače,... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2014), 13.4.2014 Je fakt že na zahradě mám nyní vodu necelé dva metry, doma to odhaduji na tři metry, dole v Mikulově 150-180 cm a to jsou celkem ustálené hladiny. Na zahradě bývá ještě výše, závisí to na řece Dyji. |
 |
Co vaše réva? (2014), 13.4.2014 Možná by to ještě chtělo nafotit listy. |
 |
|
 |
Paradajky voľne vonku, 13.4.2014  Nedělám to poprvé a vždy se jedná zhruba o desítku rostlin (nemám na mysli to v květináčích), a co si pamatuji tak mi to zlikvidoval mráz jednou a to předloni, to však byly na volném záhoně. Přísadu si dělám sám a vždy seju něco i v lednu, právě pro... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2014), 13.4.2014 Soplení mne vyhnalo ze zahrady a co se révy týče tak raší již i poslední opozdilci, AT6-3-SK a Regina (Afuz Ali). Všechny vloni na jaře vysazené roslinky jedou jako divé (Vostorg Novyj Krasnyj, Atilla, Samba, Chameleon, obě A 17.04, dokonce... celý příspěvek > |
 |
Jak správně přesazovat rostliny z květináčů a kontejnerů?, 13.4.2014 Pokud se jedná o kontejnerované rostliny tak se snažím abych bal nepoškodil a sadím na místo. |
 |
Paradajky voľne vonku, 13.4.2014 Mne jistě nepřejdou , teploty mají být vyšší než nyní, přestože nastává úplněk, spíše mi vadí že má dlouhodoběji pršet zrovna když to vše kvete.
|
 |
Paradajky voľne vonku, 13.4.2014  Dříve jsem měl kryty na každou rostlinu zhotovené z plotového pletiva a obalené strečovou fólií, nyní je budu dávat do vyvýšených záhonů na které mohu v případě chladu nakrýt bílou netkanou. Pod nimi vydržely slabý mráz i lilky a melouny, poškozeny... celý příspěvek > |
 |