|
Rajčata pro sezónu 2014, 2.5.2014  Pro nás je to 6°, a pokud bude chcát tak samozřejmě teplota pod nulu nepůjde. V případě ochlazení mám nachystáno přikrytí buď klasickou bílou netkanou nebo těžkou bílou, tu použiji i na melouny které chci o víkendu vysadit, tunely využívám na hodně... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 2.5.2014 Hezká zahrádečka, já zrovinka řešil zda schovat či neschovat přísady před bouřkou, ale naštěstí nás to asi minulo. Venku na zahradě mám stále jen těch pár keříčkových odrůd, ale někteří už mají venku i tyčkové s tím že zmrzlí nebudou. Rajčata ze... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jahodník, 1.5.2014 Vy si nejste vědom zda jste stříkal v okolí nějakým herbicidem? Tak to se pak těžko radí. |
 |
Vytékání vody po vypnutí čerpadla - kapková závlaha, 30.4.2014  Na eBay jsem objednal tento programovatelný časovač za nějakých 450,- kč.
|
 |
Melounoviště 2013, 29.4.2014 Naprostý souhlas. |
 |
Co vaše réva? (2014), 29.4.2014 Nechci Vás strašit, ale Vostorg má mít hluboce vykrojené listy, což je možná na tom snímku patrno jen u jednoho z nich. Zkuste si to ohlídat. |
 |
Kadeřavost už nyní, 26.4.2014 Ne, pokud je neotrháte tak stejně opadají a choroba se bude šířit dál, bez listů nebudou ani plody. |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 26.4.2014 No jo Zdenci, vyzalívat ten nádherný "hangár", tak na to by muselo pršet jak starému Noemovi. To jste to vzal pěkně od základů , blahopřeji a ať se Vám daří. |
 |
Spodní listy česneku žloutnou, 26.4.2014 Díky, počkám pár dnů zda ošetření přece jen nezabere a pak udělám další pokus. V pěstování česneku jsem nováčkem a tak nabírám informace. Karel začal takhle žloutnout o hodně dříve než mé ostatní dvě odrůdy (teď si nevzpomenu na jména) i odrůdy u... celý příspěvek > |
 |
Co je s rajčaty?, 26.4.2014 Vzpamatují se rychle, na záhon v květnu po zmrzlých. Na nás experimentátory moc neberte ohled. |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2014), 26.4.2014  Přikládám aktuální foto mého Vostorgu plus něco dalšího ze zahrady. Některé odrůdy začínají mít viditelné potíže s příjmem živin (mokro?) a jejich listy mění barvu. Bude to chtít ošetřit na list + první postřik proti padlí. Rovněž se začíná ukazovat... celý příspěvek > |
 |
Spodní listy česneku žloutnou, 26.4.2014  Paní Lído, ošetřil jsem postřikem ale mám obavy že to noční deště poumývaly, proto mne zaujal i Váš postup. Chtěl bych se zeptat zda při tom "vyléčení" dojde i k zazelenání konců listů které jsou žluté. Pro názornost, a pro porovnání zda se jedná o... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 26.4.2014  Tak u mne je mokré všechno. Vrátil jsem se celkem znechucen ze zahrady, protože to mokro začíná mít negativní účinky na kulturní plodiny, ale o to více pozitivní na plevele, choroby a slizkou havěť. Předevčírem průtrž s kroupami, během pěti minut... celý příspěvek > |
 |
Mini, Bibi, Datlo od Semo, 26.4.2014 Díky za info, začnu ho podle toho tvarovat. Všechny tyto čtyři odrůdy jsem vyséval současně (úspěšnost vscházení semen v tom mým "chlívku" 50-75%) a právě tato jedna mne zaujala svou "kompaktností" od počátku.
|
 |
Mini, Bibi, Datlo od Semo, 26.4.2014  Nemáte někdo podrobnější info o těchto odrůdách (Mini, Bibi, Datlo, Valdo), hlavně co se typu růstu týče? Valdo je oproti těm třem následujícím nižšího a kompaktnějšího vzrůstu, tak jako by to byla nějeká determinantní nebo odrůda. Fotky přikládám. |
 |