|
Přesazení hortenzie, 3.3.2011 Děkuji, hned jak rozmrzne pustím se do toho. |
 |
Pěstování rajčat ve foliovníku, 3.3.2011 To už záleží na Vás jak si to uděláte. V podstatě jde o to, aby se zalévalo ke kořenům a ne napovrch. |
 |
|
 |
Pěstování rajčat ve foliovníku, 2.3.2011 Ano pochopila jste to dobře. Láhvi se uřízne dno, ponechá víčko a nadělají se otvory po obvodu láhve ve více řadách. Takto připravená láhev se zahrne do země, že kouká těch 10cm a pak už se zalévá do lahve. Není podmínkou 2l může být i 1,5l. |
 |
Přesazení hortenzie, 2.3.2011 Prosím o radu kdy je nejvhodnější přesadit hortenzii. Měníme kompozici zahrady a potřeboval bych přesadit hortenzii asi o 2 metry. Díky |
 |
Pěstování rajčat ve foliovníku, 2.3.2011 Já zalévám jak mám čas, asi tak 2x týdně. U každé rostliny mám zaraženou 2l PET lahev i z víčkem, že kouká ze země asi 10cm a v ní nadělané otvory rozpáleným hřebíkem. Zalévám pouze do lahví a rostlinky si vezmou kolik chtějí. Tímto způsobem se... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat ve foliovníku, 1.3.2011 Jsou stejná jako venku a to do skleníku nechávám ty nejmenší sazenice. Ještě na začátku sezony zapracuji tak 3 lopatky dřevěného popela, který si přes zimu nasbírám po lese, když těžaři pálí větve. Popel obsahuje hodně draslíku a vápníku což... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat ve foliovníku, 1.3.2011 Jelikož mám malý skleník který dělal ještě děda ze všeho co zrovna bylo po ruce, je vysoký jenom 180cm. Rajčata tedy pěstuji pouze na 4 vijany, rychle rostou a když odplodí, tak už nastupují rajčata z pytlů. Jednou týdně zalévám zkvašenýma kopřivama,... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat ve foliovníku, 28.2.2011 Bydlíme na vysočině 620 mnm. Rajčata pěstuji převážně v pytlích pod převisem střechy u jižní zdi stodoly. Rostou dobře, ale pro dřívější sklizeň, dávám od každé odrůdy (většinou 10-12) jednu rostlinu do skleníku. V druhé polovině skleníku pěstuji... celý příspěvek > |
 |
Papriky - klíčivost semen, 28.2.2011 Sice by to bylo na jinou diskuzi, ale přidám to sem. Katatrofickou klíčivost jsem letos měl u rajčátel Minigold, kde z celého balení vzešly 3 rostlinky a Aztek mě obdaroval pěti rostlinkami. Jiné odrůdy v pohodě i papriky |
 |
Mohu prodávat zeleninu z domu?, 21.2.2011 Záleží na tom, komu budete prodávat. U nás na vsi jsou takoví jakoby zemědělci a ti každý rok prodávají zeleninu vypěstovanou ve velkých fólijákách stylem, že si člověk zazvoní u dveří a s dotyčným se projde fólijákama a ukážu si co chci a pak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Fóliovník z U profilů na sadrokarton?, 20.2.2011 Takový fóliák má udělaný Mirek a vypadá velmi pěkně, snad se s náma podělí o podrobnější návod na stavbu. |
 |
Zalévání ve skleníku?, 20.2.2011 Zdravím zahrádkáře, tak mě napdlo jestli by šlo zalévat ve skleníku pomocí drenážní hadice, která mi zbyla po obkopání baráku. Moje představa je natahat hadici cikcak v záhonech cca 15cm pod zemí a zálivku aplikovat do hadice. Voda přijde ke kořenům... celý příspěvek > |
 |
Odrůda rajčete, 12.2.2011 Rajčata byla z alberta, odrůda nikde uvedena nebyla, pouze země původu Maroko. Mám to jenom na zkoužku, protože nám moc chutnala. Jinak běžně pěstujeme Stupické, Tornádo, Dulcia, Perun od loňska Ildi a letos prvně Bejbino a další |
 |
Odrůda rajčete, 11.2.2011 Dobrý den, nechá se nějak rozeznat tyčkové od keříčkového rajčete ze sazenice. Mám vybraná semena z rajčat z hypru a nevím, zda to je tyčková nebo keříčková odrůda. Abych vesele nevyštipoval zálistky v domění, že jde o tyčkovou odrůdu a nebyla to... celý příspěvek > |
 |
Doporučili byste mi tenhle skleník?, 2.2.2011 Záleží co si vyberete. můj vybraný skleník Limes Hobby je 2,5m x 4,5m a cena při zasklení sklem helios je 15 740 Kč a při zasklení polykarbonátem vychází na 19 820 Kč. Jak už jsem psal volím poykarbonát z důvodu nadmořské výšky |
 |