|
To nejlepší, 14.4.2011 Rondo je univerzální odrůda, takže je to stejně tak stolní odrůda jako i vhodná pro výrobu vína. Na stránkách vine.com.ua se říká, že zralé bobule jsou náchylné na upadávání - s tímto nesouhlasím - uchráníme-li hrozny před útoky ptáků a... celý příspěvek > |
 |
To nejlepší, 14.4.2011 To můžu i já - jsme totiž s Bredíkem v tomhle na stejné úrovni. Ale pravidlo, čím severněji, tím chladněji tak úplně neplatí. Například na jiho-západě Moravy, kde je podnebí ovlivněno vzduchem z Českomoravské vrchoviny jsou pro pěstování vína daleko... celý příspěvek > |
 |
|
 |
To nejlepší, 14.4.2011 ...radši řekněme "na střední Hané" - města na severní Hané jsou např. Moravská Třebová. |
 |
Réva André, 13.4.2011 Nejsem vinař, takže tuhle moji poznámku neberte jako jako radu od znalce, ale pokud André dobře nedozrává a ztrácí dřevo, protože ho necháváte přeplozovat, není nic jednoduššího než umožnit révě dozrání probírkou hroznů. |
 |
To nejlepší, 12.4.2011 Romulus je odolný jen částečně, chuťově mi velmi vyhovoval, má však jednu nepříjemnou vlastnost - samoupadávání zralých bobulí při manipulaci. Květy voní po rezedě a přitahují včely. Augustovskij je výborná volba, z modrých doporučuju neúnavně... celý příspěvek > |
 |
Celnice, 4.4.2011 ...nebo spíš... - pokud se to tentokrát nepovede, jak to udělat, aby se to legálně povedlo příští rok? |
 |
Celnice, 4.4.2011 Jak dostat zásilku sazenic vinné révy z ciziny (Asie) skrze celní úřad v Praze? |
 |
Black Magic, 1.4.2011 Jo - pravda - je to jako když se dvěma afroameričanům narodí bílý potomek a ten pak s bílou ženskou má zase černé dítě. |
 |
Black Magic, 31.3.2011 Podle vine.com.ua je skutečně synonymum pro Kodrjanku, vyšlechtěnou v Moldávii - Black Magic. Pro pisatele prvopříspěvku - ilustrační fota na visačkách k sazenicím nejen vinné révy bývá zcela běžná praxe. Ale je taky možné, že Váš Black Magic je... celý příspěvek > |
 |
Keříčková vinná réva, 29.3.2011 No nevím, nevím (fakt neříkám, že to vím), ale keříčkovitá odrůda? To se mi zdá opravdu velmi málo pravděpodobné. V zemích se slunečným podnebím pěstují vinnou révu často jinak než u nás.Je tam běžné za každým plodem nechat 1 list, při... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 23.3.2011 Nejsem si jistý, ale... "po sklizni"? Možná v Rumunsku nebo Řecku, kde se taky pěstuje (a z Řecka je daleko chutnější). Ale sazenice Viktorie z Baumaxu? Synonymum pro jednu z Viktorií je "Junior" (Maďarsko) - je to,... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 20.3.2011 Nic jsem nepřehlédl - i v kontejneru jsem párkrát koupil sazenici s dřevem tloušťky tužky. S těmi dvěma očky máte možná pravdu, ale já jsem nikdy s jedním očkem zatím neměl problém. Pokud tedy doporučujete nechat 2 očka, je nutné dodat, že při... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 19.3.2011 Paľo, takhle spíš nee. Kopeček lehké zeminy se navršuje na zimu, řez po výsadbě závisí na vyspělosti sazenice - je-li příliš slabá, zavčasu zastřihnout na 1 očko (ale už teď je skoro na stříhání pozdě - začíná téct míza). Je-li dostatečně... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 19.3.2011 Řádná piplačka? Proč? Stačí nařízkovat, strčit do méně hnojeného substrátu, držet v teple a vlhku a čekat. Jestli řízky zakoření nebo ne záleží hodně na odrůdě. V tomto mě zklamalo Rondo, u kterého se mi zakořenění zatím nikdy nepodařilo. (Asi mi... celý příspěvek > |
 |
Kapková závlaha u révy, 10.3.2011 Pan Pavloušek jistě odborníkem je a dostupnost vody pro vinnou révu je samozřejmě důležitá, ale révové keře by si měly při hledání vody pomoci především samy, teprve při větším nedostatku vody by měl pomoci pěstitel (nápaditý způsob je vlévání... celý příspěvek > |
 |