Příspěvky uživatele - 151.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vinná réva neplodí, 13.6.2011
Některé odrůdy (zvláště ty velkoplodé) potřebují větší množství fosforu, aby založily na poupata a květ. Zkuste superfosfát (namočené granule zahrabejte pod zem), dobré je i zalévání kuřincovým zákvasem.
Víno na balkón, 9.6.2011
Uživatelé VJK i Paľo Vám radí dobře - chce to velkou nádobu, propustnou zeminu, dobře zajištěný odtok a aktivně hnojit, na zimu kořenový bal v nádobě dobře chránit před silnými mrazy. Dost mě udivuje, proč přemýšlíte o výsadbě neoodolné odrůdy. Co se... celý příspěvek >
Mrazík, 4.5.2011
Nevím jak jste to měli vy, ale u nás to byl fakt hodně silný mráz. Z úrody asi nic nebude - vyjímkou jsou snad některé s labruskami příbuzné odrůdy.
Opět problém s rašením vína, 3.5.2011
Je to právě tím, že jste aplikoval Omite - listy jsou po aplikaci Omitem náchylné na poškozením mrazem (vadí jim i teploty pár stupňů nad nulou) - ale žádný strach - další listy budou normální a poupata by měla být taky nedotčená. Nicméně Omite je... celý příspěvek >
Poškozené listy. Plíseň?, 1.5.2011
Je to "zvěř" jménem vlnovník. Oproti jiné havěti (hálčivci, svilušky) jsou to pořád ještě "dobrotivé veverky".
Ochrana rašící révy před májovými mrazíky, 29.4.2011
Mladé lístky jsou vůči mrazíkům odolnější než ty "hotové". A i kdyby pomrzly, objeví se nové a réva se bude chovat, jako by se nic nestalo. U všech rostlin platí, že mrazíky jsou problémem v období květenství - jinak se není čeho bát. Jinak -... celý příspěvek >
Réva ze semínka - pecičky, 24.4.2011
Já bych rád letos vyzkoušel Kristalon Gold (fosfor) - jinak - o Kristalonu Start, Plod a květ tu už kdysi byla řeč (nejistá účinnost) a chce to třeba vyzkoušet jiná hnojiva (YaraMila Komplex, Cererit, Trumf Réva, hydroponické hnojivo...) (pro... celý příspěvek >
Réva ze semínka - pecičky, 23.4.2011
Podle mojí zkušenosti některé odrůdy potřebují více fosforu než ostatní, aby vytvořily (pro další sezonu) poupata na květ. Jiné zase vyžadují vyšší dávku stopových prvků, aby květ udržely (Muškát Odděsa).
Kouzlo je právě v tom, že to nikdo nikdy neví. Můžou být třeba i lepší kvality.
Ale zkusit to klidně můžete - hrozny pro suprermarkety bývají dost dlouhou dobu v mobilních chladničkách, kde jsou principy stratifikace splněny a podle mých zkušenosti se někdy daří semena probudit ve stejnou sezonu. Pokud by se neporobudily,... celý příspěvek >
Kdy a jak začít s hnojením révy (jaro), 20.4.2011
Nevím nevím - kolikrát, když ty poměry pro jednotlivé druhy rostlin porovnávám, zdá se mi to skoro všechno na jedno brdo. Jenom někdy je někde více dusičnanů, jinde více draslíku. Hnojiv přímo na vinnou révu je hned několik a každé má poměry... celý příspěvek >
Kdy a jak začít s hnojením révy (jaro), 20.4.2011
O.k. Paľo - z výsadbou sazenic z petek nepočítám - mám je pro přátele a známé a byl bych rád, kdyby vypadaly k světu, takže proto to hnojení. Ale jinak - doporučuju přidat i dost fosforu - urychlí se tak květenství a tím i plodnost (ale až na další... celý příspěvek >
Kdy a jak začít s hnojením révy (jaro), 19.4.2011
Žádný strach! Tahle diskuze mě docela taky zajímá. Myslím, že pěstování révy docela rozumím, ale sám mám aktuální dilema: Z loňské sezony mám v pet-kalíšcích zakořeněné sazenice. Hnojit hned nebo počkat na "výstřel" nových bílých kořínků?... celý příspěvek >
To nejlepší, 15.4.2011
@Wimpi Možné to je - tuhle informaci jsem se poprvé dozvěděl od jistého prodejce a rozmnožovatele při výběru odrůd, takže jsem ji nekoupil a neznám ji. Ale pokud se nepletu, její "sestra" je Pola - a ta mi letošní mrazy (i "díky"... celý příspěvek >
To nejlepší, 14.4.2011
Ještě jednou pro Paľa: Odrůda Vitra je skleníková odrůda, pro pěstování venku v našich podmínkách nevhodná.
Další diskuze:  11121314  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika