|
Pár skalniček k pojmenování, 27.2.2009 Jako rozchodník to vypadá na první pohled, ale neznám takhle vypadající Sedum, které by přežilo venku naši zimu. Dotaz na Aleše K - je na 3. fotce zimovzdorná skalnička? |
 |
Pár skalniček k pojmenování, 27.2.2009 Ta saxifraga se mi moc nezdá, lomikameny s tímto růžicovým charakterem růstu mívají krupičkovatý povrch listů, tahle má listy hladké.?? |
 |
|
 |
Pár skalniček k pojmenování, 27.2.2009 První je devaterník Helianthemum, poslední dračík Penstemon, prostřední dvě nevím. |
 |
Latinský název kapšije, 25.2.2009 Přesně tak - lomikameny Saxifraga sekce Kabschia. |
 |
pozná někdo můj kaktus?, 23.2.2009 S pěstováním si nedělejte starosti, je to nezmar, stačí dodržovat základní pravidlo pěstování kaktusů - čím méně světla, tím méně tepla a vody - to znamená v zimě nerůst.
Množí se snadno řízkováním ve vegetačním období. Pokud máte malé dítě,... celý příspěvek > |
 |
Slepice devastují trávník, 18.2.2009 Zapomněl jsem se přihlásit - Jiří Janča. |
 |
Slepice devastují trávník, 18.2.2009 Slepice se na nějaké umělé popeliště vybodnou. Na naší obří zatravněné zahradě se 60 let starými stromy si vytvářejí popelišť desítky. Stačí jen kopnutím motykou někde porušit travní drn a do příštího dne je tam díra jak na mamuta. A to vše zvládne... celý příspěvek > |
 |
Žlutý oleandr, 21.1.2009 Žlutý oleandr běžně prodávají v zámeckém zahradnictví v Buchlovicích.
Mimochodem, mám jej, ale jsou hezčí barvy, je to spíše zvláštnost... |
 |
co je to za květinu?, 9.1.2009 To Karlos
Podoba s kytkou rodu Neoalsomitra zde evidentně je, ale u neznámé se mi podle fotek zdají listy sukulentnější než bývá u tykvovitých zvykem. Asi bude nutno počkat na květy. |
 |
Co je to za kytku?, 30.12.2008 Tak, tak - Euphorbia tirucalli |
 |
|
 |
el. predlzovacka 100m, 11.12.2008 Moc nerozumím tomu, co má společného kouření Vašeho souseda s probíraným tématem. Jen popisuji stav, který u mne dlouhodobě funguje.
P.S. ta pojistka ve strunové sekačce při kosení husté přerostlé trávy vypíná i při zapojení na 20 metrovou... celý příspěvek > |
 |
pennisetum rubrum, 12.11.2008 Musí přezimovat v nemrznoucí místnosti, naši zimu venku nevydží. |
 |
co je to za květinu?, 26.9.2008 žádná mně známá voskovka rodu Hoya nemá úponky, jde určitě o mučenku rodu Passiflora. |
 |
černá ruže, 26.9.2008 Mohl by to být Calycanthus, sazaník květnatý. |
 |
Ibišek zahradní - stříhání, 12.8.2008 Zahradní i pokojové ibišky kvetou na letorostech, mohou se i radikálně sestřihnout na jaře před rašením. |
 |