|
Příspěvky uživatele - 178.81
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Prosim o urceni sukulentu, 16.9.2009 Stromovitý pryšec, v Africe jich roste několik druhů, pro přesné určení většinou nutný květ.
Jiří Janča. |  | Nemocné kaktusy, 14.9.2009 Obojí vypadá na popálení sluncem, i když ta druhá fotka není příliš kvalitní.
Jiří Janča |  |
|  | Neznámá kytka, 18.8.2009 Ale jděte, C. splendens má přece zářivě červené květy... |  | Žloutnutí listů u oleandru, 18.8.2009 Myslím si, že příčïnou žloutnutí listů oleandrů je nedostatek vody. Oleandr je taková středomořská vrba, je mu nejlépe, když má v misce pod květináčem stále vodu. Letošní horké léto rychle vysušuje zem v květináči a oleandr snižuje... celý příspěvek > |  | Co je to za rostlinu?, 17.8.2009 Myslím, že se jedná o bylinu, ne o strom nebo keř, takže kalina to nebude. Clerodendrum také ne, všechny druhy mají listy v párech a ne střídavě. Není to nějaký Plectranthus?? |  | Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 5.8.2009 Jediná možnost, jak zabrání hnědnutí větví je přestěhovat araukárii na jih, nejméně k alpským jezerům v Itálii nebo do údolí Rýna či Bodamskému jezeru v Německu. Tak jsou i velké araukárie celé krásně zelené. U nás jsem nehnědnoucí větší araukárii -... celý příspěvek > |  | O jakou cibulovinu se jedná?, 22.7.2009 Přesně tak, je to Crinum powellii. Minulý týden jsem ho viděl prodávat v Buchlovicích. |  | Třešen Van - popraskání a hniloba plodů, 25.6.2009 VANka je velmi dobrá třešeň, ale sklon ke hnití plodů je u ní největší ze všech odrůd, co mám na zahradě. |  | Znáte ji?, 19.6.2009 Na delospermu se mi ty okvětní plátky zdají moc široké, ty co znám je mají úzké a ve větším množství. Ale asi to bude ona, možná D. sutherlandii. |  | Přísavník trojcípý - kolik je ho odrůd?, 17.6.2009 Stránka se spoustou kultivarů přísavníku je zde.
Mám dojem, že se u nás stejně dostane pouze kultivar Parthenocissus tricuspidata "Veitchi", rozdíl ve velikosti listů a jejich barvě je dán stářím rostliny a osluněním stanoviště. Čím starší... celý příspěvek > |  |
|  | Co je to za rostliny?, 5.6.2009 1, 3,4, a 6 různé druhy a kultivary dracén, 2 Ficus elastica, 5 Crassula arborescens, 7 nevím jistě, asi nějaká dračinka Cordyline. |  | Šeřík - poznáte druh?, 4.6.2009 Děkuji všem zúčastněným za určení, je to opravdu S. chinensis - dle obrázků na netu odpovídají květy i listy. |  | Copak je to za kytičku?, 4.6.2009 Nějaký rozchodník - Sedum |  | Nevíte co je to za rostlinu?, 29.5.2009 Myslím, že je to semenáček mochyně jedlé - Physalis peruviana. |  | Noční květ, 28.5.2009 Pupalka Oenothera acaulis pampelišku velmi připomíná a kvete žlutým květem večer, to by mohla být ona. |  |
 |
|
|
|