|
Odrůda jabloně, 5.9.2015 Mohl by to být James Grive... |
 |
Rajčata - kdy budete končit rajčatovou sezónu a jak?, 2.9.2015 Do prvního mrazu jsou venku. Po něm následuje kontejner. Nic nedávám domů dozrát, páč to pak stejně nikdo nejí. A i ta, co ještě stihnou venku "dozrát" na poslední chvíli, nejsou nic moc. |
 |
|
 |
Choroba neznámé jabloně, 1.9.2015 Napsal jsem to nesrozumitelně, takže: Rzivost mohou způsobit nízké teploty (pod +5°C) po odkvětu a až do velikosti vlašského ořechu. A v této době i nízká teplota a vysoký tlak aplikační kapaliny a DMI fungicidy (Score, Topas, Talent...). Žluté... celý příspěvek > |
 |
Pozdně letní jabloň - určení odrůdy, 1.9.2015 James Grive? |
 |
Choroba neznámé jabloně, 31.8.2015 Pro vkládání více fotek musíte být přihlášený. Může to být rzivost slupky (mrazík, pesticid, vysoký tlak (studené) postřikové kapaliny...). |
 |
Padající jablka do okapů, 31.8.2015 Srolované králičí pletivo. Vložit do okapu.
|
 |
Sprašnost meruněk, 28.8.2015 Hledám samosprašnou (aspoň částečně) a šarce odolnou meruňku. Poradíte? Polabí 260 m n.m. |
 |
Prosím o identifikaci rostliny, 24.8.2015 Nocenka??? |
 |
Malé slizké housenky, 24.8.2015 Mohla by to být pilatka třešňová. |
 |
Tújka zasažená Roundupem, 23.8.2015 Jehličnany jsou celkem odolné pokud mají vyzrálé výhony, což v tuto dobu už mají. Takže to je něčím jiným. Citlivý je modřín. |
 |
|
 |
Náhrada za Idared, 23.8.2015 Idared sklízím co nejpozději, než začne příliš padat. Golden Delicious (rodič Shalimaru) u mně v HK dozraje bez problémů. Tak snad to dobře dopadne. |
 |
Náhrada za Idared, 22.8.2015 Shalimar mně letos poprvé zaplodil. Musel jsem udělat pořádnou probírku. Tak jsem zvědavý. Ještě mě napadla Pohoda. |
 |
Popraskaná rajčata, 20.8.2015 Postříkejte, já se na to chystám také. Rajčata kolikrát popraskají, jen když je při mytí necháte chvíli namočená ve vodě. |
 |
Fíkovník, 19.8.2015  Několik let starý, venkovní, z Kruhu. Fíky jsou malinké, nikdy nedozrály.
|
 |
Ostruzina - plisen?, 19.8.2015 Plíseň šedá. Ošetřuje se na začátku kvetení a za týden se opakuje. Přípravky jsou stejné jako u plísně šedé (šedé hnilobě) jahod. Třeba Teldor, Rovral.... |
 |