Příspěvky uživatele - 157.82

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co je to za chorobu, 10.5.2009
Tak jen pro úplnost, našel jsem na stránce Der Virtuelle Rebendoktor fotku podobnou čtvrté fotce původního příspěvku s textem: Oidium: při napadení mladých listů ve fázi prodlužovacího růstu dochází k růstovým deformacím a při bližším... celý příspěvek >
Co je to za chorobu, 6.5.2009 Obsahuje fotku
U révy odrůd Vostorg a Dornfelder (u jiných ne) se svinují listy směrem nahoru a na spodní straně listů je vidět šedobílý "povlak" zřejmě houby. Nejsem schopný posoudit, zda jde o plíseň révovou, padlí nebo jinou chorobu. Révu jsem týden... celý příspěvek >
Hálčivec, vlnovník - postřik?, 30.4.2009
Doporučuji postřik jakýmkoliv fungicidem proti padlí révovému se současným akaricidním účinkem (např. Kumulus). Přeju pěkný den.
Réva Domaščenko, 29.4.2009
Díky za reakci, ale révu jsem koupil náhodně na severní Moravě pod názvem Domaščenko a v Google jsem našel jen jméno moldavské herečky Anny Domaščenko, podle které je možná odrůda pojmenovaná. Bohužel nenašel jsem nikde vlastnosti, sám ji mám teprve... celý příspěvek >
Půdopokryvné trvalky pod révu, 29.4.2009
Dobrý den, vhodné trvalky k révě neznám, ale doporučuji místo mulče použít buď afrikány (účinkují proti půdním háďátkům) nebo svazenku (obohacuje půdu dusíkem), obě rostliny pěkně kvetou a na podzim je můžete zarýt jako zelené hnojení. Přeji... celý příspěvek >
Réva Domaščenko, 20.4.2009
Dobrý den, neznáte někdo vlastnosti révy Domaščenko? Za informaci děkuji.
Hlavní versus vedlejší očka, 18.4.2009
Na révě mně raší hlavní i vedlejší očka. Mám vedlejší očka odstranit hned nebo až po vyrašení? Díky za radu nebo názor.
Odrůdy odolnější proti kadeřavosti, 23.3.2009
V jaké koncentraci?
Odrůdy odolnější proti kadeřavosti, 22.3.2009
Postřiky (Champion, Syllit) proti kadeřavosti broskvoní a nektarinek mně příliš nezabírají, přestože termíny dodržuji. Nejsou na trhu odrůdy, podstatně odolnější než Red Haven, Harbinger nebo Maria Aurelia? Děkuji za názor případně radu.
konsrukce pro révu, 17.3.2009
Pokud použijete pro opěru vodorovné dráty, doporučuji nerezové lanko nebo oplastovaný drát prodávaný jako napínací k drátěnému pletivu (průměr asi 3 mm) nebo ocelové lanko v bužírce (v Baumaxu se prodává na věšení prádla). Spodní drát bych doporučil... celý příspěvek >
sadenie vinica, 12.3.2009
Ta "jamka" o které se zmiňujete by měla mít (v závislosti na půdních podmínkách stanoviště) rozměr 1m * 1m * 0,8m, samozřejmě plná dobré zahradní zeminy, případně i s menší zásobní dávkou umělých hnojiv. Po slehnutí pak nahoře udělat... celý příspěvek >
mrazuvzdornost odrůdy Moldova, 11.3.2009
Odrůda Moldova je středně odolná proti mrazu (do -23st.), středně odolná proti houbovým chorobám. Je ale pozdní, takže riskujete, že hrozny nedozrají. Možná by stálo za uvážení vysadit z modrých odrůd raději Nero, Kodrjanku nebo Osellu, které... celý příspěvek >
Uskladnění révy před výsadbou, 9.3.2009
Osvědčilo se mně založit sazenice révy do mírně vlhké rašeliny (ne substrátu!) ve větší nádobě v chladu (ve sklepě nebo v garáži). Vydrží tak i měsíc. Samozřejmě před výsadbou pak kořeny namočit na 12 až 24 hodin do čisté vody.  Zdraví... celý příspěvek >
postřik? čím?, 9.3.2009
Doporučuji po řezu preventivní postřik Kumulusem proti akarinóze (kadeřavosti révy) a erinóze (plstnatosti). Přeji příjemný den.
Hrozny na zásobním dřevě, 9.3.2009
Řežu révu na tažně a zásobní čípky. Mají se hrozny z letorostů, vyrostlých ze zásobních čípků odstraňovat nebo se mohou ponechat? Díky za rady.
Další diskuze:  111213  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika