|
Co je to za chorobu, 10.5.2009 Tak jen pro úplnost, našel jsem na stránce Der Virtuelle Rebendoktor fotku podobnou čtvrté fotce původního příspěvku s textem: Oidium: při napadení mladých listů ve fázi prodlužovacího růstu dochází k růstovým deformacím a při bližším... celý příspěvek > |
 |
Co je to za chorobu, 6.5.2009  U révy odrůd Vostorg a Dornfelder (u jiných ne) se svinují listy směrem nahoru a na spodní straně listů je vidět šedobílý "povlak" zřejmě houby. Nejsem schopný posoudit, zda jde o plíseň révovou, padlí nebo jinou chorobu. Révu jsem týden... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hálčivec, vlnovník - postřik?, 30.4.2009 Doporučuji postřik jakýmkoliv fungicidem proti padlí révovému se současným akaricidním účinkem (např. Kumulus). Přeju pěkný den. |
 |
Réva Domaščenko, 29.4.2009 Díky za reakci, ale révu jsem koupil náhodně na severní Moravě pod názvem Domaščenko a v Google jsem našel jen jméno moldavské herečky Anny Domaščenko, podle které je možná odrůda pojmenovaná. Bohužel nenašel jsem nikde vlastnosti, sám ji mám teprve... celý příspěvek > |
 |
Půdopokryvné trvalky pod révu, 29.4.2009 Dobrý den,
vhodné trvalky k révě neznám, ale doporučuji místo mulče použít buď afrikány (účinkují proti půdním háďátkům) nebo svazenku (obohacuje půdu dusíkem), obě rostliny pěkně kvetou a na podzim je můžete zarýt jako zelené hnojení. Přeji... celý příspěvek > |
 |
Réva Domaščenko, 20.4.2009 Dobrý den, neznáte někdo vlastnosti révy Domaščenko? Za informaci děkuji. |
 |
Hlavní versus vedlejší očka, 18.4.2009 Na révě mně raší hlavní i vedlejší očka. Mám vedlejší očka odstranit hned nebo až po vyrašení? Díky za radu nebo názor. |
 |
Odrůdy odolnější proti kadeřavosti, 23.3.2009 V jaké koncentraci? |
 |
Odrůdy odolnější proti kadeřavosti, 22.3.2009 Postřiky (Champion, Syllit) proti kadeřavosti broskvoní a nektarinek mně příliš nezabírají, přestože termíny dodržuji. Nejsou na trhu odrůdy, podstatně odolnější než Red Haven, Harbinger nebo Maria Aurelia? Děkuji za názor případně radu. |
 |
konsrukce pro révu, 17.3.2009 Pokud použijete pro opěru vodorovné dráty, doporučuji nerezové lanko nebo oplastovaný drát prodávaný jako napínací k drátěnému pletivu (průměr asi 3 mm) nebo ocelové lanko v bužírce (v Baumaxu se prodává na věšení prádla). Spodní drát bych doporučil... celý příspěvek > |
 |
|
 |
sadenie vinica, 12.3.2009 Ta "jamka" o které se zmiňujete by měla mít (v závislosti na půdních podmínkách stanoviště) rozměr 1m * 1m * 0,8m, samozřejmě plná dobré zahradní zeminy, případně i s menší zásobní dávkou umělých hnojiv. Po slehnutí pak nahoře udělat... celý příspěvek > |
 |
mrazuvzdornost odrůdy Moldova, 11.3.2009 Odrůda Moldova je středně odolná proti mrazu (do -23st.), středně odolná proti houbovým chorobám. Je ale pozdní, takže riskujete, že hrozny nedozrají. Možná by stálo za uvážení vysadit z modrých odrůd raději Nero, Kodrjanku nebo Osellu, které... celý příspěvek > |
 |
Uskladnění révy před výsadbou, 9.3.2009 Osvědčilo se mně založit sazenice révy do mírně vlhké rašeliny (ne substrátu!) ve větší nádobě v chladu (ve sklepě nebo v garáži). Vydrží tak i měsíc. Samozřejmě před výsadbou pak kořeny namočit na 12 až 24 hodin do čisté vody. Zdraví... celý příspěvek > |
 |
postřik? čím?, 9.3.2009 Doporučuji po řezu preventivní postřik Kumulusem proti akarinóze (kadeřavosti révy) a erinóze (plstnatosti). Přeji příjemný den. |
 |
Hrozny na zásobním dřevě, 9.3.2009 Řežu révu na tažně a zásobní čípky. Mají se hrozny z letorostů, vyrostlých ze zásobních čípků odstraňovat nebo se mohou ponechat? Díky za rady. |
 |