|
Příspěvky uživatele - 44.75
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Stříhat nebo nestříhat?, 11.3.2011 Já nevím proč střihat právě ty prvé tři spodní konáriky, když neznáme následující údaje :
Výšku současného kmínku, výšku požadovaného kmínku, požadovaný tvar koruny (kotlovitá - kulová). Tyto údaje by ještě měla doplnit paní zadavatelka dotazu. A... celý příspěvek > |  | Pěstování révy v 19. století, 11.3.2011 Díky, pane VJK!! Musel jsem si sice nainstalovat několik potřebných SW doplňků, ale stojí to za to. Zatím jsem stačil pouze letmo nahlédnout do kapitoly o ochraně a chorobách. Jsou tam mj. popsány začátky boje s plísměnmi a hlavně interesantní... celý příspěvek > |  |
|  | Kdy postřik proti kadeřavosti?, 11.3.2011 Jinak pokud jste již stříkal Sulkou, tak ta má také insekticidní účinek proti škůdcům, zejmína roztočům. Ovšem doporučovaný termín aplikace proti škůdcům je těsně před rašením. |  | Jak ostříhat?, 11.3.2011 Pane Zahradnický kacíři, promiňte, ale Vy, který si pěstuje své stromky tak, jak příroda sama velí, a zahradnické nůžky jste zavrhl jako věc nadbytečnou, ba škodlivou, na těch fotkách nic takového ani zahlédnout nemůžete. Prostě Vám to není dáno. Ale... celý příspěvek > |  | Zákrsek, 10.3.2011 Na jaké podnoži? |  | Jak ostříhat?, 10.3.2011 Já bych také příliš nad dokonalostí tvaru této hrušničky nejásal. Vidím na ní něco jako konkureční terninál a ten tam rozhodně neměl být. Střihat ji ale podle fotografie bych si netroufl, protože ve spleti větévek na přiložených fotografiích není... celý příspěvek > |  | Réva vinná, málo narostla, 10.3.2011 No a já bych si dovolil doplnit ještě toto : v loňském zastřižení kmínku nehledejte problém, vyrostl vám pěkný dlouhý prut, ze kterého nyní dobře zapěstuje vámi požadovaný tvar - jednoramenný kordón. Koukám, že roste za roh a tak to bude kordón... celý příspěvek > |  | Réva vinná, málo narostla, 10.3.2011 Omlouvám se, že ještě drobně rozviřuji již prakticky uzavřené téma, ale opravdu nevím, jestli je pro zakořeněnou rostlinku zásadní, zda má bezpupenný kmínek o 30 cm vyšší, či nižší. To je niance pod úrovní mé subjektivní rostlinné představivosti i... celý příspěvek > |  | Réva vinná, málo narostla, 10.3.2011 Reaguji na příspěvek pana Josefa : Ten řez za účelem zajištění vámi udávané rovnováhy má smysl u rostlin, které mají porušené, či zakrácené kořeny. U našich dvou diskutovaných keříků se to jednoznačně netýká keříku č. 1, ten byl totiž zasazen již na... celý příspěvek > |  | Réva vinná, málo narostla, 9.3.2011 Děkuji Vám pane VJK za reakci. Myslím si, že napojovaný knímek poněkud níže (u země) či výše je z principu růstu rostliny jedno. U keříků, o nichž tu diskutujeme ale musí v každém případě dojít k napojení kmínku - ať už je necháme vyrašit přirozeným... celý příspěvek > |  |
|  | Réva vinná, málo narostla, 9.3.2011 Dobře, poprosím tedy ty, kteří zde radí sestřihnout ony dva nizoučké a nevyvinuté keříky až k zemi a ponechat na nich pouze dvě spodní očka, aby mi (a možná nejen mně) vysvětlili, jaký to má jednoznačný a pozitivní přínos. Děkuji. |  | Réva vinná, málo narostla, 9.3.2011 Myslím si, že střih je za daného stavu zbytečný a vůbec nic neřeší. Rostlině přinese pouze otevřenou řeznou ránu. Proto bych rostlinám nyní žádné pupeny řezem neodebíral a počkal bych, odkud samy vyraší. (Budeme předpokládat že ušlechtilá naroubovaná... celý příspěvek > |  | Roční zaštěpená meruňka - řez?, 8.3.2011 Pane Josefe, no, myslím, že to s tou dobou nutného opření, vyvázání a zafixování naroubované větve (budoucího terminálu) poněkud přeháníte. Pokud bych vždy takto pečlivě a dlouhodobě vyvazoval všechny naroubované větévky, měl bych některé stromky... celý příspěvek > |  | Roční zaštěpená meruňka - řez?, 7.3.2011 Inu, uznávám, že to je silný argument. Už jsem sice viděl a zažil zdárně zahojené a srostlé jednotlivé rouby i na silnějších podnožích, ale nebyly to meruňky. A peckoviny obtížně zavalují, to je pravda. |  | Řez mladé révy, 7.3.2011 Myslím, že nejsem s Vámi v rozporu, zastřižením réví do zeleného nic špatného nenaděláme, pouze odstraníme jednoznačně uhynulou část, kterou nemá cenu vyvazovat na tažeň a očekávat, že vyraší. Po zastřižení do živého už (u mladých keřů) nezbývá než... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|