Příspěvky uživatele - 44.75

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Divné bodky na výhonkoch révy, 16.3.2011
V loňském roce jsem proti neznámému škůdci na všech svých řízcích v dubnu, tedy asi jeden měsíc po jejich vyrašení použil prostředek TALSTAR. Projev napadení škudcem byl následující a velmi podobný tomu, co zde popisuje pan Vladimír : listy se... celý příspěvek >
Jak s vertikutátorem, 16.3.2011
Záleží, kde se nachází daný trávník. V Podunajské nížině už možná "vertikutační" čas nadešel, zatímco na Spiši, je nutno ještě počkat, než sundají lyže z nohou.
Divné bodky na výhonkoch révy, 16.3.2011
Pane Paľo, pana Vladimír si stěžuje a uvádí : "zatiaľ tie letorasty rástli v pohode ale odkedy sa objavili na listoch tieto tmavé bodky, rast sa zastavil a listy sa začali skrúcať smerom dole". Myslíte že vyčkávat a nijak nezasáhnout je... celý příspěvek >
Ako strihať?, 16.3.2011 Obsahuje fotku
Nevím jaký má na to názor pan Rony, ale hlavním důvodem pro nové založení koruny podle mne je současné příliš vysoké nasazení koruny stromku (z důvodu neuskuteční výchovného řezu v minulých dvou letech) - viz. přiložený obrázek. Ty rozměry na obrázku... celý příspěvek >
Divné bodky na výhonkoch révy, 15.3.2011
Pane Vladimíre SD, protože se na váš dotaz dosud neobjevila žádná reakce, bude to s dobrou radou asi složitější. Sám nevím, co je to za "breberky", zatím jsem na révě s něčím podobným nesetkal. Škoda, že se vám nepodařilo pořídit ostřejší... celý příspěvek >
Ako strihať?, 15.3.2011
A ještě jedna "technická" : byl bych velmi opartný s tím kupením posečené trávy těsně okolo kmínko ovocných stromků. Při tlení silnější vrstvy mokré trávy vzniká tepelná reakce s teplotami nad 60°C, které mohou nenávratně poškodit a... celý příspěvek >
Ako strihať?, 15.3.2011
Pane Gipsy, mně se ta vaše "nektarinka" (prvé dva obrázky) vůbec nezdá. Pokud z těch šesti obrázků něco připomíná meruňku, tak právě tato "nektarinka" na obrázku č. 1 +2. Podle vaší informace by ten třetí stromek měl být... celý příspěvek >
Ako strihať?, 15.3.2011
Tak jsem nějak ztratil orientaci v těch vašich stromcích . Myslel jsem, že ten košatý stromek, který jsme "střihali" včera, byla broskvoň, ten u kůlu že je tudíž nektarinka, neboť třetí stromek, s tím "ježatým" kmínkem (krátké... celý příspěvek >
Ako strihať?, 15.3.2011 Obsahuje fotku
Předpokládám, že nektarinka je ten stromek uvázaný ke kůlu. U tohoto stromku se vám vůbec nezaložil pěkný základ budoucí korunky a stromek se vytahuje do výšky jako topol. Jak asi sám tušíte, pokud byste stromek nyní nesestřihl a ponechal vlastnímu... celý příspěvek >
Ako strihať?, 14.3.2011
Několik reakcí na prezentovaný způsob ostřihání broskvoňky se sešlo a já bych chtěl na ně zareagovat a odpovědět v chronologickém pořadí, jak postupně přicházely. Pan host 235.249 : Vy máte máte dlouhodobě konzistentní názory, upřednostňuje... celý příspěvek >
Ako strihať?, 14.3.2011
Pane Gipsy, mne ty vaše stromky zaujaly tím, že velmi podobné stromky jsou často k vidění i v jiných zahradách. Tuto vaši konkrétní broskvičku jsem vybral proto, abychom si tady na konkrétním případě názorně předvedli a prodiskutovali možnosti, cíle... celý příspěvek >
Ako strihať?, 14.3.2011 Obsahuje fotku
Pokud bych měl možnost letos ostřihat a ošetřit tu broskvičku, udělal bych to přibližně takto - viz. obrázek č. 2. (mám handicap, že z fotek není stromek vidět trojrozměrně, ale pouze "placatě"). Řez (na vnější pupen) bych provedl přibližně na... celý příspěvek >
Je to choroba?, 13.3.2011
 Ty černé skvrny na vnějším povrchu réví jsou důsledkem loňské nákazy vašeho keře plísňovou chorobou "Padlí révové (Oidium) - Uncinula necator". V letošním roce se proto pokud možno zaměřte na preventivní opatřaní proti této chorobě.
Jak ostříhat tuto jabloň?, 12.3.2011
Já myslím, že všichni diskutující se v podstatě velmi správně shodli v tom, že následný řez by měl být velmi citlivý a pozvolný. Radikálním řezem se "vlčí" problém jenom zaktivuje. Kořeny podnože mají velkou sílu a snaží se korunu stromu rozvinout do... celý příspěvek >
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 11.3.2011
Omlouvám se za roztržitou chybu (hodnou vykřičníku!), když jsem uvedl informaci, že Sulka má insekticidní účinky. Jasně, sulka je registrovaná nejen jako fungicidní prostředek proti některým houbovým chorobám a rovněž jako prostředek určený pro... celý příspěvek >
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika