|
Jak ostříhat mladou jabloň, 18.3.2011 Pan Rony to mezitím, než jsem to dopsal zastřihnul, elegantně nutno uznat! Myslíte, že ten výhon za trubkou vede nahoru (terminál) a nebo se odklání od stromku směrem dozadu? |
 |
Jak ostříhat mladou jabloň, 18.3.2011 Když ono jaksi nestačí jenom sem umístit fotku stromku a pod to připsat : "poraďte prosím jak ostříhat". Autor žádosti by měl doplnit ještě pár základních informací, aby bylo se čeho při řezu chytnout, napřílad : výšku současného kmínku,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 18.3.2011 Ad 1) Protože pan Mirek ve svém prvotním dotazu zadal, že hodlá zakoupené sazenice vysazovat až v květnu. Ctím zadávací podmínky. To máme cca dva měsíce. Nežli držet nyní dva měsíce sazenice někde podchlazené v nekořenícím stavu, považuji za... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 18.3.2011 Máte pravdu, popis výroby teleskopické petky jsem si mohl odpustit, tak to berte třeba jako komickou vložku. Sranda musí bejt. Jesli ale máte něco jednoduššího, tak to sem nahoďte. |
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 18.3.2011 Aby nedošlo k poškození křehkých kořínků při přesazování sazenice révy z kontejneru do půdy, dávám ke zvážení metodu, kterou používám : Kontejner většinou bývá nějaký tenkostěnný plastový květináč. Pro prostokořenné sazenice révy je vhodné mít spec.... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň, 18.3.2011 Díky pane Kacíři. Pročetl jsem celou zajímavou diskusi z roku 2009. Musím Vás ocenit za to, jak jste sám statečně čelil přesile zastánců kompenzačního střihu. Myslím, že dané téma je otevřené a přiznám se, že po přečtení obou Vámi uveřejněných odkazů... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň, 17.3.2011 Já jsem zastáncem zachování přibližné rovnováhy mezi kořeny a korunou stromků. Proto vždy u svých stromků redukuji korunku, úměrně množství a kvalitě kořenů. Jestliže je to ale metoda nevýhodná, zajímaly by mne ony odborné testy, které zjistily... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva? (rok 2011), 17.3.2011 Udělal bych to také tak, jak zamýšlíte. Kontejner by byl vhodný co nejhlubší. |
 |
Ako strihať?, 17.3.2011 Správné rady asi neexistují. Jsou jen rady lepší a horší. Co je pro jednoho člověka lepší, je pro druhého horší. A přirozený arbitr bohužel chybí. Tímto principem se zde odvíjejí skoro všechny podobné diskuse. Ke kterým radám se tazatel nakonec... celý příspěvek > |
 |
Mech na broskvoni?, 17.3.2011 Paní Růženko, není oslabená, resp. je oslabená zcela normálně a úměrně pro podmínky ve kterých roste. Takže s tím "oslabením" si hlavu nedělejte. Spíše je na ní zajímavý ten její zajímavý tvar. Někomu může vyhovovat, někomu méně. Je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Divné bodky na výhonkoch révy, 17.3.2011 Pane Paľo, když už jste si tak důkladně nastudoval z návodu na TALSTAR to jeho chemické složení, tak už jste také mohl nahlédněte do tabulečky, kde je uvedeno, v jakých koncentracích se pro tu kterou plodinu má používat. Abych vám ušetřil práci s... celý příspěvek > |
 |
Divné bodky na výhonkoch révy, 17.3.2011 Je fajn, že jste si svůj problém se škůdcem na sazeničkách pravděpodobně vyřešil. Já jsem také překvapený těmi důraznými varováními před použitím chemických prostředků, které vyslal Paľo. Naposledy se mi totiž podařilo zničit postřikem rostliny někdy... celý příspěvek > |
 |
Divné bodky na výhonkoch révy, 16.3.2011 Pan Nepodpísaný xxx.44.75 jsem samozřejmě já, Wimpi! Myslím, že to jasně vyplývá z logiky textu mého příspěvku. Nějak jsem při jeho psaní pozapomněl, že nejsem zaregistrovaný, což téměř vždy dělám a podařilo se mi odeslat příspěvek jako... celý příspěvek > |
 |
Ako strihať?, 16.3.2011 Hm, tak to si asi hodně sedím na kabelu, a nezbývá mi nic jiného, než vás pane Paľo požádat o vysvětlení, v čem jsem při čtení vlastních příspěvků nepozorný. Snad se mi rozsvítí. Děkuji předem. |
 |
Ako strihať?, 16.3.2011 Já ne a pochybuji, že by se to mohlo komukoli přihodit. Proč se ptáte? |
 |