|
Žloutnutí listů, 27.6.2011 Vzhledem k tomu, že na fotografiiích je patrné zasažení pouze na horních partiích letorostů, tedy na nově přirůstajících listech, ztotožňuji se v určení poruchy s panem zadavatelem a přikláním se ke chloróze. Použijte postřik na list s obsahem... celý příspěvek > |
 |
Hnojení révy, 27.6.2011 A jak dlouhé jsou ty výhony? Kdy jste zasadila řízky a kdy přibližně začaly rašit? Na hnojení mladých sazenic se asi budou názory lišit. Já osobně v prvém roce nehnojím vůbec a nebo jen symbolicky. Přihnojovat začínám postupně s dalším věkem rostlin.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co je révě?, 27.6.2011 Děkuji Vám za zajímavé informace o použitelnosti různých typů herbicidů ve vinohradu. |
 |
Nová vinička, 23.6.2011 Vidíte, vy pěstujete na pomezí standardní vinařské oblasti Znojemské, (mj. proslavené svým terroir) a ptáte se jak orientovat vinici tady, na víceméně zahrádkářském fóru. Já být vámi, objuknu okolní vinohrady, případně krátce pokecám s vinařem,... celý příspěvek > |
 |
Co je révě?, 22.6.2011 Mirek to identifikoval správně. Škoda, že se už neprodává Magus, ten na hálčivce zabíral spolehlivě. Jaká je jeho ekvivalentní náhrada nevím. |
 |
Uschnutí jabloně, 22.6.2011 Tak nevím, jak si ten snímek mám vyložit. To jste ty hrábě o hlodavce přerazil a nebo hlodavec hrábě přehlodal? |
 |
Vostorg, 21.6.2011 O nastoleném tématu "otrhávání listů na sazenicích" si myslím toto : Réva sama od přírody je vnitřně "naprogramovaná tak", aby se jako mladá rostlina již v prvém roce pokud možno co nejvíce vytáhla do délky, resp. výšky a její letorosty v maximálně... celý příspěvek > |
 |
Nová vinička, 20.6.2011 Pro velmi strmý svah, o kterém píšete, bych nikdy nevolil orientaci řadové výsadby z kopce dolů. Ve vinařských oblastech středomoří, které jsou nezřídka značně hornaté, se réva sice pěstuje i na takto svažitých úbočích, avšak zpravidla na terasách s... celý příspěvek > |
 |
Nová vinička, 20.6.2011 Sklon svahu 35 stupňů (čili 35°) je velmi extrémní, nespletl jste se? Pokud by to platilo, tak pro zajímavost na vodorovné vzdálenosti 100 m budete muset při cestě do kopce nastoupat 70 metrů výškových! To je na horolezecké lano nebo lanovku. |
 |
Vinná réva neplodí, 16.6.2011 Pokud to má být ten hrozen vpravo, tak se mi to moc jako Prim nezdá. Spíše nějaká moštová odrůda. |
 |
|
 |
Vinná réva neplodí, 16.6.2011 A byl to vůbec Prim? Ten by měl podle popisů dozrávat raně (konec srpna) a odolnost plísním by měl mít rovněž slušnou..., kuličky sice malé, ale chuťově OK (muškát). Ptám se proto, že mi loni po zimě jediný mladý Prim odešel, aniž by stihl něco... celý příspěvek > |
 |
Vinná réva neplodí, 16.6.2011 A z jakého důvodu jste chtěl zlikvidovat Prim? |
 |
Vinná réva neplodí, 16.6.2011 Tak já jsem myslel, že ta Vaše Afrodita je už starší. Podle Vašeho náčrtu sice letos už plodit měla, ale také nemusela. Záleží, jak se ta odrůda "potkala a spříznila" se svou podnoží. Myslím si, že některé vzrůstné podnože mohou u některých odrůd... celý příspěvek > |
 |
Choroba třešní, 15.6.2011  Jenom pro upřesnění, myslím si, že v detailu to bude s tím napadením listů třešně houbovou chorobou trošku jinak, než uvedl pan Vinšálek. Na dvou přiložených fotografiích, které přikládám je znázorněno napadení listů odrůdy Těchlovan houbou... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň choroba, 14.6.2011 Nehledejte fotku, hledejte informace o houbové chorobě pod názvem "rez hrušnová". |
 |