Příspěvky uživatele - 44.75

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Už postřik na kadeřavost?, 25.2.2013
Opravuji: Brdami v předešlých dvou příspěvcích jsme myslel Chřiby (u Uh Hradiště). Hanba mě liská !
Dřevokazná houba na broskvoni, 25.2.2013
Jedná se s největší pravděpodobností o stejnou broskvoň, jako ve vedlejším vláknu, kde se tážete, jak ji ostřihat, že? Ta houba napadla odumírající dřevo po odlomené silné větvi. Když se ze stromu oddělí takto silná dominantní větev, kořeny této... celý příspěvek >
Mirek má tady na fóru několik primátů (nemyslím opic, ale prvenství). Sice bezkonkurenčně nejvíc láteří nad počasím, ale na druhou stranu se mu rodí nejlepší melouny, rajčata, lilky, hrozny a další druhy zelenin a ovocí, čímž my, kteří... celý příspěvek >
Jak ostříhat starou broskev?, 25.2.2013
Jak praví Lída k tvarovacímu řezu - pahýly doříznout až ke kmínku (+ ošetřit), větve celého spodního patra pryč. Zakrátil bych i onu esovitě prohnutou větev vyrůstající z kmínku na úrovni pahýlu (viz. obrázek č.2 směrem vpravo). A následně (od... celý příspěvek >
Správný sedlák se nebude řídit nějakými pofidérními mapkami, ale především svým selským rozumem. Koukne na kalendář, pak z okna, zavzpomíná co bylo loni, předloni a ještě dříve. Má v merku co a jak na zahradě a v okolí domu raší a pučí. Moderní... celý příspěvek >
Dle mne nikoli : nejstudenejším místem v republice jsou podle mapky Brdy, kousek od Uh. Hradiště, (společně s Doupovskými vrchy), zatímco v Krušných Horách nad Chomutovem to podle mapky vypadá že "mohou vysazovat banánovníky"...? To snad ne! A co... celý příspěvek >
Mrknul jsem na ten odkaz od pana mičurince, je tam mj. i mapa teplotních sum SAT. Mám k ní velké výhrady, myslím si, že vůbec neodpovídá možné realitě. Porovnejte si například údaje z následujících částí území:  Brdy, Krušné hory (zobrazený... celý příspěvek >
Aka choroba vinica? (praskanie kory, chradnutie), 25.2.2013
Nevím co máte udělat stěmi třemi keři, ale myslím si, že je to celkem jedno. Mnohem důležitější pro vás je, co budou v příštím roce dělat ty ostatní zdravé keře, máte jich ještě cca 67. Hlavní bude, aby se postižení dále nešířilo a pokud se... celý příspěvek >
Aka choroba vinica? (praskanie kory, chradnutie), 25.2.2013
Zatím se tu sešly tři názory a tipy příčin, proč vám révové keře zasychají. Letošní sezona by měla naznačit více. Uvidíte, zda se bude postižení dále rozšiřovat a pokud ano, jakým způsobem. Podle projevů pak bude možno přesněji stanovit diagnózu a... celý příspěvek >
Aka choroba vinica? (praskanie kory, chradnutie), 22.2.2013
Myslím si, že popraskání dřeva a olupování kůry z kmínků je důsledkem postupného zasychání keřů. Sérií úvodních dotazů jsem se snažil zjistit více informací o místních podmínkách, ve kterých pán pěstuje. Když jsem přemýšlel proč by keře mohly... celý příspěvek >
Původně jsem si tipoval, že by to mohl být nějaký problém s kořeny, ale z toho, co jste uvedl, si to už nemyslím. Na úhyn z důvodů klimatických výkyvů to také nevypadá. Při aplikaci Roundupu (úč. látka glyfosát) proti kopřivám mohlo dojít k náhodnému... celý příspěvek >
Zkuste prosím zodpovědět ještě několik doplňujících dotazů: Kdy poprvé jste začal pozorovat příznaky poškození? Pěstujete révu ve vinařské a nebo nevinařské oblasti (lokalita, nadmořská výška)? Zasahují lokalitu kde pěstujete jarní mrazy v... celý příspěvek >
Jak elegantne zacpat trubku pod tlakem, 8.2.2013
Jde o to, jak se ta házenkářská duše v trubce strovná, jestli nebude mít po nafouknutí faldy. Moc bych tomu nevěřil. Nafukovací dětský balónek to v žádném případě neudrží. Osobně bych to řešil systémem smáčknutí pryžové kruhové manžety (dvě... celý příspěvek >
Solo v Mountfielde, 8.2.2013
"Zajíždění spalovacího motoru" - věčné téma, opředené mnoha nesmrtelnými mýty. Jsou lidé, kteří si myslí, že jsou odborníky na zajíždění a že svým "dokonalým zajížděcím postupem" vylepší (zásadně) parametry motoru. To je v současné době už... celý příspěvek >
Solo v Mountfielde, 8.2.2013
Miluji mudřence, kteří obklopeni svou garáží jsou chytřejší než sám výrobce daného zařízení.
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika