|
Jak loupat ořechy, 18.12.2010 Dobrý večer. Jesli je těch špatných ořechů hodně, opravdu hodně, tak je používete jako skvělé topení. Mají velkou výhřevnost. Já je dávám do výhně a kovu na nich drobnější věci. Zdeněk |
 |
Jak a z čeho udělat bonsaje, 17.12.2010  Ano i ta žulová kaménnka. Při klekpání letopočtu jsem omylem přehodil čísla. Byla doba kdy mě tento "kůň" pohltil. Měl jsem asi 100 stromů. Na jaře mi na stromky spadla lavina a bylo hotovo. Nyní si držím těch 30 kusů a nějaké jen tak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mechová zahrada, 17.12.2010  Ještě jedna fotka. |
 |
Mechová zahrada, 17.12.2010  Foto |
 |
Mechová zahrada, 17.12.2010  Pár fotek. |
 |
Jak a z čeho udělat bonsaje, 16.12.2010  Pěstování sromků v miskách /bon -saj/ je krásný koníček. Do stromků, které máte vnášíte kus přírody v malém a dobrou energii. Ta dobrá energie působí na vás i na vaše okolí a nesmírně vás bude obohacovat v tom dobrém slova smyslu. No, až si začnete... celý příspěvek > |
 |
Mechová zahrada, 16.12.2010 Mechová zahrada? Chudá, vlhčí a stinná poloha. Nesnáší vápnao. Je to krása, že někdo taky obdivuje mechy. Žiji na Šumavě a tady každý bojuje proti mechům. Říkám si proč? Tyto rostliny sem patří a jsou krásné. Jen tak na okraj, když se vám... celý příspěvek > |
 |
Kde sehnat kameny na skalku, 16.12.2010 Nedaleko Havířova je Žermanická přehrada, když se postavíte na hráz, tak aby vodní hladina byla před váma, potom po levé straně je opuštěný lom ze kterého se těžil kámen do hráze. Je již hodně zarostlý, ale jsou tam parádní kousky.... celý příspěvek > |
 |
Kočky v zahradě, 13.11.2010 Přečetl jsem to celé. Kočky rozděluji na dvě skupinky A - kočka bytová - o té nehodlán psát. B - kočka vesnická. Kočka vesnická je naprosto nepostradatelný predátor se vším všudy co k tomu patří. Na neoplocené zahradě /5 000m2/ nechávám naprosto... celý příspěvek > |
 |
Jak na krtky, hraboše a hryzce?, 12.11.2010 Dobrý večer. Přečetl jsem cekou duskuzi. Na hryzce a hraboše jsem se zaměřil při zakoupení 5 000m2 zahrady. Těchto potvor mám, že bych je mohl rozdávat. Dneska na této zahradě pěstuji brambory, česnek cibulku, jahody a hlavně ovocné sromy a jde... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Třešeň, dotaz začátečníka, 28.9.2010 Děkuji za rady. Vyřešil jsem to takto. Lapins, Sumit, Burlat, Kordia,Napoleonova, Regina jsou na podnoži P. avium ve sponu 8 x 8m. Karešopva chrupka na coltu. Višeň - Erdibotermo na mahabelce. Sázel jsem to začátkem letošního března a... celý příspěvek > |
 |
Třešeň do tří metrů výšky, 13.3.2010
Máte pravdu ! V dnešní uspěchane době lidé mnohdy nevnímají, že všude kolem roste mnoho planých stromů, které stačí jenom narůbovat a výsledky jsou velice uspokojivé, ale na to... celý příspěvek > |
 |