|
Samozavlažování (nejen) truhlíků, 15.1.2011 Knoty jsou nejlepší flanelové /staré tepláky, košile/. Tyto knoty musí být hodně široké. Pruhy látky /lépe vzlína voda než po skelném vláknu/ musí procházet celým sloupcem substrátu. Rostlinka /rajče, okurka nebo bonsaj/ si nasají tolik kolik... celý příspěvek > |
 |
Koupání pro ptáčky na zahradě, 15.1.2011  Koupadlo pro ptáčky jsem vytvořil z žulového valounu. Je to krásná podívaná na koupjící se ptáčky. Zdeněk |
 |
|
 |
Taky už k vám přišel podzim?, 15.1.2011  Tak jsem to vlákno přečetl a musím se připojit. Bydleli jsme taky v paneláku na ostravsku. Naše srdířka chřadla a museli jsme ven do přírody. Panelák je pro venkovského člověka vězení. Nyní jsme ve svém a příroda opravdu sama vytváří krásné obrazy.... celý příspěvek > |
 |
Mech všude i na záhonech, 13.1.2011 Když vás ten mech tolik otravuje můžete si založit mechovou okrasnou zahrádku. Je nádherná. Zřejmě máte velice dobré podmínky pro pěstování různých mechů tak toho využijte.Netrapte sebe a neznásilňujte přírodu. Já osobně bydlím na Šumavě a tady každý... celý příspěvek > |
 |
Doporučili byste mi tenhle skleník?, 11.1.2011  Tak jsem to celé přečetl. Taky jsem řešil jaký skleník. Nakonec jsem se rozhodl pro ECO GROW EC 33 v prodloužené velikosti. Tento skleník je polykarbonátový a veškeré nosné prvky jsou plastové profilové. Je to taková stavebníce. Výrobce jej... celý příspěvek > |
 |
Borovice a smrk, 7.1.2011 To teda ne! Každá dřevina vyžaduje idviduální péči. Tvarování bonsají - to je široký pojem. Ohýbání, vyvazování lze dělat průběžně po celý rok. Sříhání lze dělat přiměřeně celou sezonu, ale hlubší průklest je nejlépe dělat na podzim. V zimě se... celý příspěvek > |
 |
Nejedovatý stále zelený živý plot, 7.1.2011  Děkuji, to jsem nevěděl. U nás, když kráva rozláme jalovec tak z toho dřeva vyřezávám růže. Nikdy jsem nepozoroval příznaky otravy. Zdeněk |
 |
Plevel u vzrostlých natí brambor, 1.1.2011 Pěstujte brambory v pokosené trávě a nemusíte okopávat a plít. liberdazdenek@seznam.cz |
 |
Jak vypadají Vaše brambory?, 1.1.2011  Tak jsem to celé přečetl a chtěl bych taky trošku přidat. Bydlel jsem v jedné Šumavské vesničce, která je 1 000 m.n.m. a sníh se zde drží pravidelně do 10. května. I v těchto klimatických podmínkách se dají perfektně pěstovat... celý příspěvek > |
 |
Brambory - Valfi, 1.1.2011  Dobrý den, to jsou ty fialové brambory? |
 |
|
 |
Jak vypěstovat krásný mech?, 23.12.2010 Mechová skalka vyžaduje vlhkou, kyselou půdu a stinnou polohu. Pěstování mechů je velice snadné. Zajděte do lesa a to co tam je, tak to udělejte i ve vaší zahrádce. Staré dřevo porostlé mechem, lesní půda a mech, vlhký kámen a na něm krásný... celý příspěvek > |
 |
Pod rododendrony oblázky nebo kůru, 23.12.2010 Bydlim na Šumavě a pilin je tu habaděj dávám je k rodošům - jsou v pohodě. Zdeněk |
 |
Rododendron - vhodná zálivka, 23.12.2010 Já bych také poradil. Do toho sudu si dejte rašelinu v nějaké punčoše atd. a nechte vylouhovat - je to dobré. Pracoval jsem na úpravně pitné vody. Do každé pitné vody se přidává malé množství chlóru /dezinfekce/, pak voda protéká pískovým... celý příspěvek > |
 |
Nemocný rhododendron, 23.12.2010 Tak jsem to celé přečetl. Taky pěstuji rodíky, ale hlavně bonsaje. Rhododendrony chtějí kyselou propustnou půdu a bloudivý stín. Mám dojem, že ty vaše rostliny jsou usmažené. Můj substrát míchám takto. Dvě kolečka smrkové hrabanky, kolečko... celý příspěvek > |
 |
Poraďte s pěstováním, 22.12.2010 Vážení, nekupujte "bonsaje" v obchodech!!! Proč? Protože vám téměř vždy uschnou. To by bylo na dlouhé psaní. Koukněte se kolem sebe a to co roste přimo u vás pod nosem to je ten nejlepší výchozí materiál. Takový stromeček opatrně vyzvedněte... celý příspěvek > |
 |