|
Doporučili byste mi tenhle skleník?, 4.2.2011  Dobrý den. Když už budete dělat základy, tak jedním vrzem pro daný rozměr skleníku. Dopručuji prodlouženou velikost. Když se skleník osvědčí tak si koupím ještě jeden na rajčata a zeleninu. V tom první budu pěstovat okurky a papriky. Melouny jsem... celý příspěvek > |
 |
Doporučili byste mi tenhle skleník?, 3.2.2011  Mě se taky líbí. Základnu jsem si dokoupil, protože jsem potřeboval skleník zapustit o těch 15 cm hlouběji. V prospektech uvádějí, že se na betonový základ má udělat dřevěný rám a na ten potom přichytit skleník. Dřevo ale brzo odejde, proto... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Doporučili byste mi tenhle skleník?, 2.2.2011 Vývoj skleníku šel od železné konstrukce a skla k hlinikové konstrukci a skla. Dále se používá pozinková nosná konstrukce.Pozinkovaná nosná konstrukce nepodléhá tak výrazně korozi jako železo. Proto šel vývoj od želaza k pozinku a dále k... celý příspěvek > |
 |
Doporučili byste mi tenhle skleník?, 2.2.2011 Zdravím. Můj skleník je 2 x 3m přesně 197 x 305 základna x 193 strop. To je ta prodloužená varianta o jedno pole/do délky/. Montoval jsem ho loni v září. Zasel jsem do něj ředkvičky a ledový salát. Ředkvičky jsem sklidil a salát je stále v pohodě -... celý příspěvek > |
 |
Doporučili byste mi tenhle skleník?, 1.2.2011 Zdravím, na Morávku jsem jezdil na pstruhy pod přehradu. Když už budete kupovat skleník tak pokud možno velice teplý a minimálně údržbový. Na tom mém nemusím nic natírat. Výhodou je, že si můžete ten skleník prodloužit třeba i na 20... celý příspěvek > |
 |
Žluté slivoně, 29.1.2011  Zdravím, tento stromek/ Belamíra/ jsem sázel loni na jaře a již měl 32 květů. Bylo hrozné počasí chvilkama i sněžilo a tak se udržel jenom jeden plod. Chuťově je velice dobrá, není až tak moc šťavnatá, dobře se odděluje od pecky, ptáci si toho... celý příspěvek > |
 |
Samozavlažovací truhlíky v zimě?, 28.1.2011 Pěstuji bonsje již dvacet roků.Břízy, jeřáby,borovice, kleč,planou růži , smrky a jalovec nechávám na svém celoročním stanovišti balkón první patro. Jenom misky nahradím vaničkama umělohmotnýma. To že kořenový bal promrzne nevadí, ale životně... celý příspěvek > |
 |
Jaké balkonovky do nadmořské výšky 600 m, 28.1.2011 Šumava 1 000 m.n.m. jižní strana - muškáty a petunie. Naprosto v pohodě. Podmínka je dobře odvodněný truhlík. Zdeněk |
 |
Pochlubte se svoji zahrádkou, 28.1.2011 To jste si pořádně mákl. Zdeněk |
 |
Velké "truhlíky" na dřeviny, 28.1.2011 Dají se taky zhotovit dlabané kmeny a do těch potom sázet co hrdlo ráčí. Ty to koryta se používají hlavně na horách . Další možností je kamenné tesané koryto cena je velice úchvatná, ale je to krásné. Zdeněk |
 |
|
 |
Poraďte s dřevinou do květináče, 28.1.2011 Do takového velkého květínače - lépe velké mísy vložte zajímavý samorost a na něm nechte pnout bžečťan. Můžete to prokombinovat s kamením. Další možnost - do mísy umístit mimo osu poměrně velký dominantní špičatý kámen a k němu... celý příspěvek > |
 |
Doporučili byste mi tenhle skleník?, 24.1.2011  JIž se osvědčuje. Vítr ho neodfoukl, protože ho mám zakotven pod základy. Sněhová vrstva 40 cm bez problémů - při ometání sněhu polykarbonát není křehký i při těch -22. Je dobře utěsněn proti průvanu. Je v něm teplo. Salát roste. Umělohmotná... celý příspěvek > |
 |
Jedlý les, 24.1.2011 Honzo, žil jsem 38 roků na Ostravsku a Karvinsku. Na zpustlém poddolovaném obrovském území nikoho jsou opuštěné zahrády pozvolna zarůstané buření. Tato vzpomínka na tento vyrabovaný a neutěšený kraj ve mě evokovala tu myšlenku - divoká zahrada. ... celý příspěvek > |
 |
Kaskády, 18.1.2011 Chce to foto. Oprava - sesuté kameny dejte stranou. Hlínu odhažte tak, aby se dalo plynule navázet na stávající dobrou konstrukci kamenné kaskády/ kamenného tarasu/. Takto vytvořený prostor vyskládejte kameny. Je velice dobré aby kameny byly drobet... celý příspěvek > |
 |
Jak se bránit okusu srnkami na zahradě, 16.1.2011  Tak jsem to celé přečetl a připojím foto. Zdeněk |
 |