|
Slimáci, 27.4.2011 Dobrý večer. U nás ty potvory nejsou. Mohu klidně vysadit na záhon salát a vše co tady poroste. Je zajímavé, že ve vesničce ve které jsem bydlel 20 roků v 1 000 m.n.m. jich bylo tolik, že jsem musel dávat velký pozor při dojíždění ke garáži... celý příspěvek > |
 |
Břečťan ke zdi kamenného domu, 27.4.2011  Dobrý večer. Je dobré přiožit foto. Já mám tento břečťan a taky mi uschne pár listů, ale vždy břečťan krásně obrazí. Zdeněk |
 |
|
 |
Břečťan ke zdi kamenného domu, 26.4.2011  Dobrý večer. Přiložil jsem foto. Zdeněk |
 |
Přesazení Dubu, 26.4.2011 Dobrý večer. Přesazení takového stromu lze udělat i jinak. Dále popsaný způsob se používá, když chcete přenést strom s dobrým potenciálem pro tvorbu bonsaje. Bonsaj není jenom stromeček několi cm, ale i větší strom vhodný do zahradní... celý příspěvek > |
 |
Rajčata - poradíte?, 22.4.2011 Dobrý večer. Zítra se podívám, ale původní sáček se asi nedá přečíst. Každopádně děkuji za rady. Zdeněk |
 |
Dalsi mozna vyuziti pokosene travy?, 22.4.2011 Dobrý večer. Tráva je přímo klíčová surovina a zadarmo! Upotřebení sušit, krmit, mulčovat, kompostavat, peletkovat.Já do pokosené trávy sázím brambory. Mám zahradu půl hektaru a veškerou trávu hravě upotřebím. Nechovám žádné domácí zvíře. Tráva... celý příspěvek > |
 |
Doporučili byste mi tenhle skleník?, 20.4.2011 Dobrý večer. Přečetl jsem to několikrát a je to proti zdravému selskému rozumu. Skleník a v něm uzavřená hmota musí přeci akumulovat teplo. V noci potom toto teplo vyzařuje - proto jsou přeci skleníky. Zrada může být v čidlech. Prohoďte... celý příspěvek > |
 |
Kdo poradí jak na špačky, 17.4.2011 Dobrý večer. Ten obrat 1 : 1 - bylo to myšleno tak, že korálek bude v tomto měřítku jako třešeň. Jistě se mnoho čtenářů dobře zasmálo v domění, že budu věšet na stromeček - co jedna třešenička jeden korálek. Tak to ne. Těsně před... celý příspěvek > |
 |
Co do kamenného koryta?, 17.4.2011 Dobrý večer. Je dobré do dna koryta vyvrtat odtokovou díru . Na dno dejte hrubší štěrk a na to lesní hrabanku s pískem a kompostem1 : 1 : 1. Do takto namíchaného substrátu můžete umístit vhodný kámen i více kamenů. Dále sem přisaďte nějaký... celý příspěvek > |
 |
Břečťan popínavý, 16.4.2011 Dobrý večer. Břečťanse dobře pěstuje v misce jako bonsaj. Zdeněk |
 |
|
 |
Břečťan ke zdi kamenného domu, 16.4.2011 Dobrý večer. Já mám 14 roků zasazený břečťan na části severní stěny /kamenná/. Tato rostlina je velice dekorativní a chrání tuto stěnu prosti vodorovným srážkám. Je velice důležité tuto rostlinu nepustit tam kam nepatří - do okapů a pod střešní... celý příspěvek > |
 |
Sázení rajčat do skleníku v březnu - pokus, 16.4.2011 Dobrý večer. Tiše žasnu. Na okolních kopcich je ještě sníh. Šumava. Zdeněk |
 |
Hryzec vodní, 12.4.2011 Dobrý večer. Na toto téma toho bylo již napsáno opravdu mnoho. Na místo vyhubené populace přijde nová a nová a nová generace přistěhovalců. Těchto kousavých potvor se nelze -NELZE zbavit!!! Dají se jenom potlačit. Zdeněk |
 |
Kdo poradí jak na špačky, 12.4.2011 Dobrý večer. Vysadil jsem si sad. Mám v něm i 6 kusu třešní a jednu višeň. Letos to vypadá, že by tam moholo i něco uzrát. Všichni mi tvrdí, že všechno sežerou ptáci. Podle toho co tady čtu je to vážný problém. Moje žena přišla s... celý příspěvek > |
 |
Výsev okurek - na Vysočině, 6.4.2011  Dobře- můžeme to prodebatovat. Ještě se dá vzešlým okurkám pomoci takto. V obchodech se dá koupit balené ovoce v takových průhledných kontejnerech. Tyto kontejnerky používám jako pokličky proti nočním mrazíkům. Když ještě mezi to dáte pet lahve ve... celý příspěvek > |
 |