|
Plašička na kočky, 8.6.2011 Dobrý večer. Co na to říct. Zdravé kočky odhánějte a plašte - souhlas. Zdeněk |
 |
Poroste smrček se zlomeným vrcholem ještě do výšky?, 5.6.2011 Dobrý večer. Jak se vám točí koruna - foto by hodně pomohlo. Zdeněk |
 |
|
 |
Živý plot z tisu, 4.6.2011  Dobrý večer. Dneska jsem trošku fotil, proto jsem nafotil i něco málo ze živého smrkového plotu. Živý plot je stár 11 roků. Je již zmlazen a udržován. V pozadí jsou vzrostlé stromy ponechány volně přírodě. Pro ilustraci ještě foto jak smrk... celý příspěvek > |
 |
Okrasné stromky, 30.5.2011  Dobrý večer. Zajděte se podívat do nejbližšího lesa, lomu nebo na opuštěnou železniční vlečku. Dívejte se. Najdete mnoho krásných již "předpěstovaných " stromků /okus zvěří/ tyto stromečky na podzim, nebo na jaře vykopejte a máte ideální... celý příspěvek > |
 |
Spánek, 29.5.2011 Doibrý večer. Já jsem letos zasadil ořech Mars. Teprve nyní se začíná probouzet. U nas ještě nemají listy jasany. Zdeněk |
 |
Živý plot z tisu, 27.5.2011  Dobrý večer. Dovolím si nesouhlasit s názorem že smrkový živý plot neobrazí. Musí se respektovat jistá pravidla a smrčky obrazí. Samozřejmě né tak univerzálně jako tis.Zdeněk |
 |
Koňský/kravský hnůj, 26.5.2011 Dobrý večer. Moje zkušenost je taková, že v koňském hnoji je hodně aktivních travních semínek a záhonky okamžitě zarůstají plevelem. U kravského hnoje jsem to nepozoroval. Pokud hnůj uložíte do nějákého tvaru můžete ho zastínit zasazním dyně,... celý příspěvek > |
 |
Zetlelé listnaté dřevo, 26.5.2011 Dobrý večer. Velice dobrá odpověď, ale já bych tam přidal /pokud je / i písek jako drenážku a na to bych potom navršil namíchaný substrát. Jak uvádí pán, že má hodně jílovitou půdu. Časem by se dalo i to jílovité /podloží/ částečně rytím... celý příspěvek > |
 |
Živý plot z tisu, 25.5.2011 Dobrý večer. Tis je jedovatý a k výsadbě živého plotu je třeba hodně sazeniček, které musíte koupit. Smrk není jedovatý a po dohodě s hajnám je možno získat /zadarmo/ náletové smrčky vhodné do živého plotu. Živý smrkový plot je taky neprůstřelný... celý příspěvek > |
 |
Dekorace - trpaslíci a jiní, 25.5.2011 Dobrý večer. Trpaslíky nemusím, ale všimli jste si že keramický trpajzlík se zve kýč a dřevěný je nyní v módě? Motiv je stejný , ale materiál rozhoduje . Zdeněk |
 |
|
 |
Pěstování česneku na severní moravě, 23.5.2011 Dobrý večer. Havířov Bludovice česnek naprosto v polhodě.Zdeněk |
 |
Otravné žáby, 14.5.2011 Dobrý večer. Žába je velice užitečný tvor a patří k jezírku. Když se jich chcete zbavit zrušte jezírko. Jiné řešení není. Zdeněk |
 |
Individuální ochrana stromků, 11.5.2011 Dobrý večer. Máte pravdu, vlastní les nemám, ale letos a v dalších letech si jej začínam taky pořizovat na pozemku "nikoho". Zakladatel tohoto vlákna nemá v oblibě monokultury - já také ne. Proto se mi nejvíce zamlouvá volný rozhoz semen.... celý příspěvek > |
 |
Buk lesni vs. mraz, 11.5.2011 Dobrý večer. Davide je to dost blbé. Podívej se zda sjou ještě někde na větvičkách záložní malé pupeny. Buky jsou velice otužilé stromy a nezmaři. Pokud budou sazeničky živé i bez listí, vetvičky při první příležitosti znova obrazí třeba i... celý příspěvek > |
 |
Individuální ochrana stromků, 10.5.2011 Dobrý večer. Na prvním obrázku je stromeček chráněný proti okusu lesní a domácí havěti. To je ta válcová část pletiva. První vrstva je /válcová/ v ´ horní části přidrátovaná k opěrnému kůlu. Druhá vrstva / rámeček/ je ochrana proti... celý příspěvek > |
 |