|
Uvazovani a ohybani revy, 26.2.2017 Nejdříve vše šmahem ořežu a ostříhám, pak teprve ohýbám a vyvazuji. Je to praktičtější, jde to pak oboje rychleji. S počítáním oček se nezdržuju, tažeň ustřihnu poněkud delší. Počet oček doladím až při vyvazování. |
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 25.2.2017 A je to tady. V Hradci Králové mají pupeny angreštů zelené špičky! V poledne nic moc, ale večer už jednoznačně. Takže příští týden zopakuji postřik mědí. Se smáčedlem. |
 |
|
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 25.2.2017 Já stříknul měděj už před týdnem a dál budu vyhodnocovat situaci... |
 |
Suchá skvrnitost listů peckovin, 22.2.2017 Mankozeb a propineb jsou podobné sloučeniny. Jejich mísení je zbytečné, ale s azolem (Horizonem) je velmi vhodné. |
 |
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 18.2.2017 Koukal jsem, že se dá na internetu koupit přípravek Signum 2x15 g za rozumnou cenu. Letos ho vyzkouším. |
 |
Plastový sud na zeli, 18.2.2017 Náhodou jsem na internetu narazil na plastový zelák a k němu se hned prodávají i plastové sáčky. Musí se používat? |
 |
Rajčata 2017, 16.2.2017 Vysévám 20. - 25. 3. a často si říkám, že jsem mohl ještě týden počkat. Když jsou tak akorát a chci je dát na záhon, tak přijdou zmrzlí... |
 |
Co Vaše réva 2017, 13.2.2017 Hezké. Ty kmeny ve spodním vinohradu v meziřadí tam patří? |
 |
Neznámá kytička, 13.2.2017 Tupoušek? |
 |
Co Vaše réva 2017, 12.2.2017 Dnes jsem začal řezat a ještě jedno krátké odpoledne a budu mít hotovo. Bylo nad nulou, réví vlhké, šlo pěkně ohýbat. Očka zdravá, mrazy zatím snad škodu nenapáchaly. Dorazily mně 3 sazenice z Kruhu (Boglárka, Conegliano a Pomerančová) a vypadají... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 4.2.2017 A je to stoprocentně strupovitost? Zrovna na tom Topazu jsou ta postižená pletiva jakoby vystouplá. |
 |
Sadba šalotky množilky, 4.2.2017 Vloni měl sadbu Hornbach. Nakonec jsem ji ale nevyzkoušel. Měli více odrůd. |
 |
Stínomilné hrnkové květiny, odolnost do -5°C, 29.1.2017 Fuchsie mráz nevydrží (i když jsou i mrazuvzdorné druhy). Aukubu mám mnoho let a bude mít už více jak metr. Dá se ale řezat podle potřeby. Ta mráz snese bez problémů. Jednu malou mám vysazenou venku. Také jsem ji zahlédl v serálu Big Ben. Měli ji v... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 28.1.2017  A ještě vyzkouším Valdo... |
 |
Rajčata 2017, 26.1.2017 Toro F1 je bezproblémové rané rajče. Mohu doporučit. Myslím, že dozraje i ve vyšší poloze právě proto, že je rané. |
 |