Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 16.4.2011
Pane Palo,  Vy neustále v diskusi mícháte jablka se švestkama, proložená bramborama. Nezlobte se, ale, bohužel, je to tak. Spojovat děti nemocné rakovinou s postřiky jabloní fungicidy zavání demagogií. Je vidět, že o této problematice příliš... celý příspěvek >
Pozdní odrůdy slivoní v roce 2010, 15.4.2011
Také by mě ty zkušenosti zajímaly.
Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 15.4.2011
Je to tak, chodím po zahradě, jeden stromek postříkám, dalším dvěma se vyhnu. Prostě rodina si oblíbila např. Jonagold, tak ho musím pěstovat, jinak bych ho asi už zrušil. Když jsem zrušil Šampion, odezva některých členů rodiny byla dost... celý příspěvek >
Monilióza, 14.4.2011
Do jabloní není Teldor povolen a také nevidím smysl ho zde použít. Teldor je fungicid proti botrytidě (plísni šedé) na vinné révě, jahodách a malinách. Dále působí proti moniliové spále a hnilobě u peckovin. Pokud máte problém s moniliovou hnilobou... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 14.4.2011
Sulikol ani Sulku u jabloní nepoužívám. Tlak padlí jabloňového je u nás přeci jen nižší, než v okolí HK, zde to je záležitost jen některých let. Protože používám kombinací triazolových přípravků, méně už strobirulinových, s kontaktními, tak u mne... celý příspěvek >
Monilióza, 13.4.2011
V oblastech, kde je silný tlak moniliozy, tedy v těch chladnějších, a např. v podmínkách loňského jara (deštivo a chladno) jsou už nutné 3 fungicidní ošetření v době květu. Na začátku květu nejlépe některý kontaktní přípravek např. s úč. látkou... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 13.4.2011
V současném chladném počasí spory padlí ještě neklíčí. A případné přezimující mycelium padlí strobiruliny ani Dithane nezničí. Takže jen na tu strupovitost.
Zvonkové, 12.4.2011
O Produktu jsem se kdysi také zajímal, ale školkaři ji tehdy neměli. Není to ale kříženec Zvonkového, je to křížení Antonovky s něčím, co si už nepamatuji.
Zvonkové, 11.4.2011
Těch holovouských kříženců Zvonkového je více. Vznikly tak např. odrůdy Primadela, Starkresa, Zvoša atd.
Jabloň - kotlovitá koruna, 11.4.2011
Kdysi jsem nechtěně ulomil terminál u odrůdy Jonathan. Pěstoval jsem ho dál bez problémů s kotlovitou korunou. Ale při větší násadě plodů jsem musel kosterní větve podpírat.
Pozdní postřik proti kadeřavosti, 10.4.2011
Existuje, ale není do broskvoní registrován.Systemické přípravky proti kadeřavosti převážně nemá také smysl používat. V době, kdy je třeba ošetření provádět, není ještě vytvořená listová plocha a jsou zapotřebí také vyšší denní teploty.
Jaký tvar koruny u meruněk?, 10.4.2011
Mám 8 letou meruňku ve tvaru vřetenovitého zákrsku. Dávám ji také veškerou péči. Letní řez + detailní řez plodného obrostu v době květu, ochrana proti monilioze, výživa. Ale úrody mám minimální, někdy žádné. Většina květů každoročně... celý příspěvek >
Monilióza, 9.4.2011
Co myslíte tím "striekať aj počas rastu plodov"?
Pozdní postřik proti kadeřavosti, 8.4.2011
Co znamená lokálně systémový bylo na tomto fóru v minulosti několikrát zmiňováno. Účinná látka Syllitu pronikne hlouběji do pletiva listu pouze v místě dopadu na list. Neochrání nezasaženou část listu, ani jeho nové přírůstky, ani druhou stranu... celý příspěvek >
Monilióza, 8.4.2011
Paní Kateřino. Jestliže byl odstup deště od ošetření půl hodiny, nemusíte ošetření opakovat. Druhé ošetření proveďte nikoliv až po odkvětu, ale při dokvétání, tedy jakmile budou opadávat květní plátky. Pokud jste měla v minulosti moniliozu i na... celý příspěvek >
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika