|
UV lampa vs startovacie bakterie a ostatne bakterie, 11.5.2013 Ono chcelo by to odbornu studiu na to, co nam predavaju. Lajk zakaznik ani predajca to nemaju sancu overit. Mozno by sa zakaznik cudoval. Ak by tam bolo nejake chemicke svinstvo namiesto bakterii, co docasne obmedzi rast rias, zakaznik by bol... celý příspěvek > |
 |
Už postřik na kadeřavost?, 3.3.2013 u stromu stacii zaliat raz za mesiac aj viac, ak je velmmi sucho. Ale zaliat riadne. |
 |
|
 |
Hořká zavařená rajčata, 3.3.2013 My plody rajcin hodime na 3 minuty do vriacej vody. Pekne sa daju osupat a zrejme to zabije aj nejake bakterie. Takto ich potom zavarime. Rajciny su moja oblubena zelenina na vsetky sposoby. |
 |
Podestýlka, 2.3.2013 Precitajte si nieco o kompostovani... aby ste tvrdili take nezmysli. Co sa tyka kyslosti. Ak sa tento problem casom vyskytne, postaci dolomit, resp. popol z dreva. |
 |
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 2.3.2013 ...aj chlap produkuje oxid uhlicity... aj horsie, preto sa odporuca vetrat aj v tomto pripade, ale do loznice sa odporuca |
 |
Vzduchování v jezírku, 2.3.2013 Overil by som si, ci je mozne pouzit toto pre klasicky prevzdusnovac do jazierka. Dolezite je, na aky tlak je tento dick urceny. Tlak nemusi vobec suvisiet s prietokom vzduchu. Ak cisticka pracuje na vykonnejsi kompresor, co je mozne, tak vam to... celý příspěvek > |
 |
Hořká zavařená rajčata, 2.3.2013 ...oplati sa kratko povarit predtym, ako ich sterilizujete. Pridat nejaky cukor, sol, prida chut a tiez konzervuje. |
 |
Už postřik na kadeřavost?, 2.3.2013 Vacsinou sa s predpovedou na 10 dnivmylia, len v pripade ked je predpoved dobra. Aj tak stale mozno verit, ze to nebude az take zle. Ja by som bral ten mraz, ale hneva ma to teplo co ma byt predtym. Tu v okoli BA sa moze lahko stat, ze... celý příspěvek > |
 |
Stříhání červeného javoru, 18.11.2012 tiez som nestrihal javor, lebo sa to neodporuca. Vysledok je mnozstvo tenkych konarikov, ktore pribudnu kazdu sezonu, ktore rastu jeden cez druhy. V korune je velmi husty a konare a listy vo vnutri koruny uschynaju a chytaju choroby. Neviem teda ci... celý příspěvek > |
 |
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 28.6.2012 Vykopal som okolo ovocnych stromkov mensie jamy a kazdy dostal okolo 50-80 L. Azda pride vhod pri tych horkach co pridu. |
 |
|
 |
Nízká alkalita ale zároveň vysoké pH, 28.6.2012 Mate malo uhlicitanov asi. Alkalita by mala znacit obsah hydrogenuhlicitanu, i ked tento termin sa casto zamiena. Malo hydrogenuhlicitanu, ci uz to je sodny, vapenaty... sposobi malu pufracnu schopnost. To znamena po pridani kyseliny ci zasady sa... celý příspěvek > |
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 10.4.2012 Keď dostane moja Leskora moníliovú spálu po ochrannej ľadovej kôre, rezervuj mi Petře tiež jednu letenku do Kirgizstánu. Pozeral som navečer na množstvo kvetov na zemi, ktoré popadali spolu s cencúľami. V niektorých boli zelené zárodky plodov, v... celý příspěvek > |
 |
Opadávání jablek, 10.4.2012 Pane Vysloužile, myslím si, že otrokom sa stávame vtedy, keď niečo dlhodobo necháme v pôvodnom stave a potom sa naraz snažíme situáciu zmeniť. Tak ako napísali viacerí na fóre, nechávam tiež pod jabloňami volnú pôdu. Tento rok som zrušil popri stene... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétající broskvoně, 10.4.2012 Ďakujem p.M.V. za rozvedenie myšlienky G.Čejku. Spravidla sa pri jarnom reze kombinujú obidva typy rezu- krátky aj dlhý- americký, takže situácia, kedy ostane broskyňa bez plodov, nehrozí. Ostáva už iba na pestovateľovi, čo preferuje. Broskyňa má... celý příspěvek > |
 |
Hnojení ovocných stromů, 6.1.2012 Stromky mam male (2-4m priemer) a hadice asi 50 cm od kmena. Styri na stromcek. Ak sa zarata dostatocna difuzia kvapalneho hnojiva, dostanem ziviny na dost velkej ploche. Lepsie ako obsypat strom nejakym anorganickym hnojivom navrch. Spekulujem hodit... celý příspěvek > |
 |