|
Příspěvky uživatele - 159.230
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Odstranění pařezu, 7.12.2011 Takto to dělám já, ale strom se nemusí nechávat 8 metrů vysoký, stačí cca 2 metry, i tak je to obrovská páka a kořeny ten tah nevydrží.Pokud se to dělá ručně(taháte za lano) tak potom bych to tak dlouhé nechal, ale s těžkou technikou to je zbytečné a... celý příspěvek > |  | Odstranění pařezu, 20.11.2011  jo to souhlasím, já hodostal a za týden letěl do šrotu.Ale teď mám něco lepšího :VT-55A (viz foto) tažná síla hydraulického navijáku je až 120 tun... takže pařezy těšte se... |  |
|  | Pařez starého ořešáku, 20.11.2011 Návod na likvidaci pařezů:
Trhání pařezů je možné více způsoby. Záleží na velikosti a hlavně jaké má kořeny-do stran nebo dolů.Vhodné je neřezat stromy u země ale hned je vyrvat, dokud mají kmen, který působí jako páka.
Chemické sarapatičky jsou... celý příspěvek > |  | Stará lípa, 20.11.2011 reakce na uživatele Josef
takže podle vás má přednost nějakej mizernej strom před lidským životem?? když ten strom někoho zabije tak jim řeknete že chráníte životní prostředí??Se vám akorát vysmějou.
Strom zase vyroste ale mrtvej člověk se už... celý příspěvek > |  | TK, TZ, MT, Holder, 19.11.2011 já mám naviják z LKT, na TZ se dá koupit original, ale stojí ranec, takže návod -každý šikovný zámečník ti to udělá- udlět závěs na účko vzadu sehnat převodovku s poměrem cca 1:200 buben na lano, přírubu kardanu, lano a hák. samozřejmě... celý příspěvek > |  | TK, TZ, MT, Holder, 19.11.2011 já mám taky TZ-4 k14, jen jsem ho "trochu" upravil, udělal jsem si kromě zadní hydr. i přední hydrauliku.takže k tomu dávám sněhovou frézu a lžíci jako nakladač.,jiný motor z velkého traktoru(John deere 7810 - 168 koní),širší kola z lesácké... celý příspěvek > |  | Jaký trakůrek, 19.11.2011  Já mám TZ-4 k-14,sekat se sním dá taky, ale nemá koš, mám k němu 4-bubnovou sekačku.,a další příslušenství.je to 4x4 s uzávěrkou na všechny kola, je to starý ale pořád je to lepší něž kdejaký traktůrek z obcho´dáku. |  | Odstranění pařezu, 18.11.2011 ten hupcuk(3,2tuny) se dá na int. bazaru koupit do 1000kč.
Je sice použitý ale funkční, já je mám taky z bazaru, nový stojí cca 10.000 a výš, dle nosnosti a délky řetězu. |  | Odstranění pařezu, 18.11.2011 s tím ledkem nebo co to bylo je to naprd, nejlepší je pařez vykopat nebo vytrhnout hupcukem, aspoň máte jistotu že zmizí nadobro. |  | Odstranění pařezu, 18.11.2011 I velké pařezy jdou hupcukem vyrvat, jen musí mít vyšší nosnost, ten můj má max 10 tun a nedávno jsem s ním vyvrátil celou 25metrovou borovici bez odkopání.Takže pařezům nazdar. |  |
|  | Odstranění pařezu, 12.11.2011  To samé jsem dělal já před 2 měsíci, jen to byl obrovský topol stejnej mrzák jako ořech, taky to pěkně drží, jen jsem to nekopal ručně ale vytrhl bez odkopání i s kořenama navijákem na VT-55A.Za 2 hodiny byl venku, díra cca 6m v průměru a 3metry... celý příspěvek > |  | Odstranění pařezu, 12.11.2011 v tom svahu by to šlo vykopat i ručně, poradím jak.
ve svahu pod pařezem udělat díru, je to smrk takže má kořeny do stran, díru co nejvíc pod něj, shora odkrýt kořeny a hlínu, a strčit do díry pod silný kořen hydraulický zvedák na auto-tzv panenku... celý příspěvek > |  | Odstranění pařezu, 12.11.2011  hupcuk je řetězový zvedák buď s článkovým nebo válečkovým řetězem |  | Odstranění pařezu, 12.11.2011 Sysifovská práce... jak pro koho mě stačí na každej strom (malej hodina na velkej 2) a je venku, a taky ručně.Sekera, rýč,lana, řetězy a hupcuk s nosností 10 tun a každej strom se poroučel k zemi. |  | Pařezy, 30.10.2011  já trhám pařezy tecnikou VT-55A, ten má naviják o tažné síle až 120 tun.U toho není potřeba nic odkopávat(jen pro uchycení lana za kořeny),jen stačí ten pařez pevně uvázat,, buď okolo na smyčku nebo lépe pod kořeny, shodit vzpěru a zapnout hydrauliku... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|