|
Příspěvky uživatele - 70.216
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Dixired, Fenix , 15.7.2011  DIXIRED z roku 2006 (29.7.) a z roku 2011 (stejný strom). Zajímavé je, že letos poprvé zrála neuvěřitelně brzo (sklizená 11.7.), zatímco Fenix je ze dvou třetin ještě tvrdý (15.7.), přitom má zrát dříve. Hodnocení chuti: lepší chuť se... celý příspěvek > |  | Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 15.7.2011 Existují na pohled krásnější odrůdy, ale když ochutnáte v sezóně první plody Velkopavlovické, tak máte pocit, že jste konečně ochutnali pořádné meruňky. Je to prostě nedostižná lahůdka. Přes všechny nedostatky, královna meruněk. U mě zatím v tomto... celý příspěvek > |  |
|  | Nejchutnější rajčata, 15.7.2011 Zkoušel jsem pěstovat všelijaké odrůdy, ale dnes pěstuju už jen a pouze Start S F1. Co se týče dovezených rajčat, tak jako každý rok byly na jaře nejlepší ty dovezené ze Slovenska, předtím nebylo špatné ani Holandko a Rakousko. V zimě... celý příspěvek > |  | Šárka na Radce (fotky), 15.7.2011 Když pan Vinšálek zmiňuje Holovousy, tak jsem paradoxně koupil zavirovanou Radku společně s Lemedou, Lerosou, Lenovou a Kompaktou právě ve Výzkumném ústavu šlechtitelském a ovocnářském v Holovousích. Samozřejmě, že se mohla nakazit později, ale za... celý příspěvek > |  | Čačanská lepotica, 14.7.2011 Pokud jsem tady psal pochvalný příspěvek o Stanley, tak nemůžu zapomenout na odrůdu, která před lety Stanley vytlačila s prvního místa. Libor se ptal jakou odrůdu dát mezi Katinku a Hanitu? No přece určitě jedna z hlavních adeptů... celý příspěvek > |  | Topfirst, Herman - dotaz, 14.7.2011 Já jsem si dříve myslel, že pěstovat tyhle nejranější odrůdy švestek je zbytečné, protože je v tu dobu dost meruněk a broskví. Teď se však často chodím dívat na Katinku, jestli už zraje. Je to prostě příjemné zpestření sortimentu ovoce. Katinka je... celý příspěvek > |  | Veharda, Veselka, Barbora, 14.7.2011 Mě by docela zajímala ta Veselka. Byla dříve dost chválena, ale asi nebude špatná ani Veharda, ta už má teď slušnou popularitu. |  | Topfirst, Herman - dotaz, 14.7.2011 Zajímaly by mě vaše zkušenosti s pěstováním a kvalitou těchto odrůd. |  | Šárka na Radce (fotky), 14.7.2011 Opravdu mě to mrzí, že tuhle nemoc nazvali takovým hezkým ženským jménem, ale berte to tak, jak to je. Jinak začáteční písmena v příspěvcích jsou vždy velká. |  | Sunheaven - tvarová různost plodů, 14.7.2011  Tvarová různost a tradičně horší vybarvování plodů uvnitř koruny. Na listech zmizela chloróza (ať už vyvolaná jakoukoli příčinou) většími dávkami síranu amonného do klasické zahradní zeminy (na tomto místě), dříve převápněné. Menší problém je... celý příspěvek > |  |
|  | Leskora a Radka 29.6.2011 - fotky, 12.7.2011 Lerosu nemám ještě zdaleka tak vybarvenou. Dávám ji poslední rok, zatím nic moc. Jedině slušná velikost. Karolu mně strašně napadá hmyz, takže jich je spousta shnilých. Jinak výborná, když je měkká, to strčí ranější odrůdy do kapsy. Pokud není... celý příspěvek > |  | Leskora a Radka 29.6.2011 - fotky, 11.7.2011 Hezky to u vás frčí Libore. Za chvíli budete mít po meruňkách. |  | Veharda, Veselka, Barbora, 11.7.2011 Nebo třeba s Velitou (kombinační křížení Maďarské, Achrori, Arzami, Zard) a Veminou (komb.křížení Rakovského x Achrori, Arzami, Zard). Rakovského jsem nikdy nezkoušel i když zde byla k mání každý rok. U vás je určitě běžně pěstovaná, když... celý příspěvek > |  | Veharda, Veselka, Barbora, 11.7.2011 Palo, jaké máš zkušenosti s těmito vašimi odrůdami? Tady u nás jsem je nikdy neviděl v prodeji, i když jinde možná ano. |  | Vonka už chytá bronz, 11.7.2011  Vonka (výběr semenáčů Děkanky Robertovy z volného opylení) |  |
 |
|
|
|