Příspěvky uživatele - 70.216

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Delicious červený, 22.7.2011
Richared Delicious není kříženec, ale mutace odrůdy Red Delicious. Mutace znamená, když se na stromě původní odrůdy objeví plod s trochu jinými vlastnostmi. Takto objevili např. na Rubínu Bohemii. Jeden z nejpovedenějších kříženců Redu je asi... celý příspěvek >
Delicious červený, 20.7.2011
Palo zhodnoť přednosti a nedostatky Red Delicious a pozdějších mutací Starking Delicious a Starkrimson Delicious. Je pravda, že původní Red má příjemnější chuť, než Starkrimson?
Hargrand, 19.7.2011 Obsahuje fotku
poslední část
2.část
 Popis odrůd: 2část
Popis některých odrůd. 
Proč nerodí Teska?, 19.7.2011
Chci se zeptat, kdo pěstuje tyhle těchobuzické broskvoně, jaké s nimi má zkušenosti. Díky.     
Starkrimson v Železných horách, 19.7.2011
Komu vadí velmi sladká a silně aromatická chuť odrůdy Starkrimson Delicious a bydlí ve vyšších polohách může ho vyzkoušet. Omylem zde vysázený strom (Železné hory) v asi 600m.n.m. sice nepřekypoval nějak zvlášť dobrým zdravotním stavem, ale pokud... celý příspěvek >
Veharda, Veselka, Barbora, 19.7.2011
Díky za zhodnocení veselských marhulí. Hlavně, že v atlasech je Abricot Rakovszky (Rakovského) popsaná jako odrůda s kyselejšími plody a naopak Veselka jako sladší, aromatická s výbornou chutí. Vestar měla zase hodnocení chuti jen... celý příspěvek >
Stará jabloň, 18.7.2011 Obsahuje fotku
Boikovo zde sázeli ještě Němci (Sudety). Velká, těžká, sladkokyselá jablka nevýrazné chuti jsou ale na podzim plná šťávy a proto velmi vhodná na moštování.
Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 18.7.2011
Veselké marhule zase bodují? To je dobře. Na Velboru si počkáme.
Sundrop a Harcot, 18.7.2011
Obě odrůdy i tento rok překvapují svou chutí. Sundrop se nejvíce ze všech odrůd, co mám, blíží chuti Vp, má opravdu překvapivě velmi dobrou meruňkovou chuť a Harcot je ostře navinulá až navinule sladká, výrazná, velmi dobrá. Obě odrůdy jsou chuťově... celý příspěvek >
Co je to za ryngli?, 18.7.2011
Proč jste ji vykáceli?
Čačanská lepotica, 16.7.2011
Osobně jsem byl kdysi více zaměřený na pravé švestky, ale např. Vlašku, Hamanovu, Valjevku nebo Tuleu Gras zastínily chuťově pološvestky Gabrovská, Hanita atd., takže už to pro mě není tak důležité jestli je ta či ona odrůda pološvestka nebo pravá... celý příspěvek >
Dixired, Fenix, 16.7.2011
Hniloba plodů je tady únosná. Sem tam něco. Myslím, že konzistence dužniny bude u Harbingeru i Dixired podobná, tzn. měkčí. Jinak Dixired docela překvapil poměrně slušnou aromatickou chutí, po dojití i potřebným cukrem. Osobně jsem proti žádné... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika