Příspěvky uživatele - 70.216

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vlaška končí, 26.7.2011
Tolik opadaných plodů jsem u jiné odrůdy každoročně neviděl. To, co na ní nakonec zbyde není taky nějak oslňující. Ještě k tomu se přidala silná šárka, která na této odrůdě poškozuje i plody (možná spojitost s tématem Radka a šárka). Možná, že to od... celý příspěvek >
Madame Verté, 26.7.2011
Já opravdu nevím, proč už tolik let nerodí. Zpočátku tam bylo plodů více. Někdo tady podobnou zkušenost u této odrůdy taky uváděl.
Velkopavlovická a její současná kvalita, 26.7.2011
Vůbec se nedivím lidem, kteří hledají nějakou alternativu k Vp.(např. Libor). V současném počasí totiž klesá její kvalita. Není to první rok, už jsem to pozoroval dříve. Před ochlazením byly plody suprové(první plody), ale teď jich velké množství... celý příspěvek >
Kidd´s orange, 26.7.2011
Zato takový Denár ten tam plodil perfektně. Měl i dostatečně velké plody. Snažil jsem si vsugerovat, že když je to taky kříženec Coxky, tak musí být přece dobrý. Byla to ale "řepa", opravdu nepovedená odrůda, tenhle Denár. Pokud jste někdo... celý příspěvek >
Kidd´s orange, 26.7.2011
Jo, Dvořákův Dukát pohasl. Bohužel.Pracně sháněné rouby se mně pod tíhou úrody kdysi vylomily, takže jsem ho ani neochutnal. Desert mně za ty roky v Železných horách nepřinesl ani jeden plod. Chtěl jsem původně všechny křížence Coxovky posbírat, ale... celý příspěvek >
Kidd´s orange, 25.7.2011
Kidd´s orange je asi nejúspěšnější potomek Coxovy renety, který našel širší tržní uplatnění. Pro mě osobně je to jediná dostupná náhrada za C.renetu, doposud běžně sehnatelná, alespoň tady. Pěstuje ji například ve větším množství blízké... celý příspěvek >
Madame Verté, 25.7.2011
Neplodnost.
Pomoc s určením, pravděpodobně pološvestka, 25.7.2011
Ale vždyť oni nejsou špatné. V tuhle dobu stejně nic lepšího není. To je pořád samý Top a spol., ale obyčejnou Lepotici stále ještě nedohnali.
Tohle počasí kazí veškerou degustaci, 25.7.2011
 Ok Mirku. To máš předstih.
Madame Verté, 25.7.2011 Obsahuje fotku
Ojedinělý plod na sousedově stromu. 
U mě je Krasava ještě zelená. Poslali mně ji ze Střílek, takže předpokládám, že to Krasava je. Na Střílky jsou celkem kladné ohlasy. Rozdíly ve zrání jsou velké. Ještě bych to chápal, kdybys bydlel třeba v Bratislavě nebo někde u Břeclavi a nebo... celý příspěvek >
Nebylo by na škodu napsat o Teliese něco bližšího. Letos je to s tím zráním nějaké popletené. Pozdnější sorty zrají před ranějšími. Teliesa má zrát až po Rh.
Tohle počasí kazí veškerou degustaci, 24.7.2011
To nemusíš Palo turistovi jako jsem já připomínat.  Přesto Ti závidím ten Sunheaven. Můj je letos naprosto mizerný, před tím deštěm byly alespoň dva plody, které se alespoň trochu blížily chuti klasického Sunheavenu, na který se každý rok... celý příspěvek >
Tohle počasí kazí veškerou degustaci, 23.7.2011
Bohužel zhoršení chuti dozrávajících broskví i meruněk po vydatnějších srážkách a ochlazení je každoroční realita.
Tohle počasí kazí veškerou degustaci, 22.7.2011
Uvádí se, že 50. rovnoběžka je hraniční pro pěstování broskví, ale třeba v Polsku si z tím určitě hlavu nelámou. Horší je to, když se ve střední Evropě začne prosazovat chladné, vlhké oceánské klima před východním, suším, kontinentálním... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika