|
Šárka na Radce (fotky), 11.7.2011  Oblíbené téma. Šárka v meruňce. Skvrny na listech, peckách, slupce plodu (světlejší skvrny), uvnitř dužniny někdy bělejší místa. Chuť stále výborná i při vyšší plodnosti. |
 |
Strupovitost na meruňkách, 11.7.2011  Již každoroční strupovitost na odrůdách SUNDROP, HAROGEM, BERGERON. GOLDRICH na tom není o mnoho lépe. Naopak Velkopavlovická je postižena jen nepatrně (rovněž každý rok) |
 |
|
 |
Chválím Jukku, 11.7.2011 To jsi nás Palo pěkně schladil. Uvidíme, co s těch stromků nakonec vyleze. To, že jsou s Polska mně bylo jasné podle druhů podnoží. Pro mě to bylo ale plus. Tady se všechno prodává na B-VA-2,3,4.Ttakže alespoň nějaké oživení to je. Kupoval jsem znovu... celý příspěvek > |
 |
Škvoři v broskvích, 10.7.2011 Překvapilo mě, že jedna broskvoň má mnohem více nahnilých plodů, než ostatní stromy. Po průzkumu jsem v každém plodu objevil hnízdo se škvory a jejich trusem. Přál bych jim tuhle pohodu, ale bohužel jde zrovna o strom, který má plodů méně. Asi... celý příspěvek > |
 |
Leskora a Radka 29.6.2011 - fotky, 1.7.2011 Slyšel jsem, že Leskora se dá pěstovat i na Vysočině. Všechno chce zkusit. Letos to tam asi pravděpodobně všechno pomrzlo. Já jsem tady v ten inkriminovaný okamžik neměl ráno ani jinovatku, natož nějaký ten ledový povlak na sudech s... celý příspěvek > |
 |
Aurora, Orangered, 1.7.2011 Orangered je údajně v záp. Evropě něco jako u nás Velkopavlovická. Měří se podle ní zralost ostatních odrůd (+5, -8 atd.). |
 |
Leskora a Radka 29.6.2011 - fotky, 1.7.2011 Obrázky - upřesnění. Na obrázku 1,2,7,9 - Leskora. Ostatní Radka. Na obrázku 6 a 8 v pozadí za Radkou vlevo dole je ještě zelená Lemeda. |
 |
Fenix, Dixired (fotky), 1.7.2011  Fenix - asi 3 týdny před sklizní
Dixired - asi 3 a půl týdne před sklizní
Velkopavlovická poničená kroupami
Redwin - asi 2 týdny před sklizní |
 |
Leskora a Radka 29.6.2011 - fotky, 30.6.2011 Na posledním obrázku jsou vpravo nahoře patrné příznaky šárky na listech u odrůdy Radka. Mimo pecek jsou plody bez příznaků. |
 |
Leskora a Radka 29.6.2011 - fotky, 30.6.2011  Všechny plody stále ještě nezralé. Leskora je více vybarvená. |
 |
|
 |
Aurora, Orangered, 24.6.2011 Prosím o vaše zkušenosti s pěstováním. Díky |
 |
Kordia je nepřekonaná, 23.6.2011 Ahoj Palo. Všechno ovoce mi tady někdy dokáže uzrát dříve, než normálně zraje, mimo broskví. Ty se dokážou jedině zpožďovat, ale nikdy nejsou dříve. Třeba RH a Harbritte nikdy nezrály dříve, než kolem 10.8. Vlastně i ta Leskora zraje nejdříve na... celý příspěvek > |
 |
A je po úrodě, 23.6.2011 Mám tady super mikro region, kde nemrzne, když jinde ano. Zatím. Těch košíků meruněk a broskví bude víc. |
 |
A je po úrodě, 23.6.2011 Ani jsem si nevšiml. Tady je tomu právě naopak. Pokud nepřijde nějaké to tornádo nebo kroupy tak to bude suprová úroda. |
 |
Sundrop, 20.6.2011 Vidím, že tahle odrůda nikoho neoslovila. V 90.letech ji ČZS představoval jako všestranně kvalitní. Já ji mám na podnoži zelená renglóda a roste pomaleji. Tvoří poměrně řídkou korunu, kterou nezahušťuje. Plodí třetím rokem, plodnost hojná. Dozrává... celý příspěvek > |
 |