Příspěvky uživatele - 70.216

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Šárka na Radce (fotky), 11.7.2011 Obsahuje fotku
Oblíbené téma. Šárka v meruňce. Skvrny na listech, peckách, slupce plodu (světlejší skvrny), uvnitř dužniny někdy bělejší místa. Chuť stále výborná i při vyšší plodnosti.
Strupovitost na meruňkách, 11.7.2011 Obsahuje fotku
Již každoroční strupovitost na odrůdách SUNDROP, HAROGEM, BERGERON. GOLDRICH na tom není o mnoho lépe. Naopak Velkopavlovická je postižena jen nepatrně (rovněž každý rok)
Chválím Jukku, 11.7.2011
To jsi nás Palo pěkně schladil. Uvidíme, co s těch stromků nakonec vyleze. To, že jsou s Polska mně bylo jasné podle druhů podnoží. Pro mě to bylo ale plus. Tady se všechno prodává na B-VA-2,3,4.Ttakže alespoň nějaké oživení to je. Kupoval jsem znovu... celý příspěvek >
Škvoři v broskvích, 10.7.2011
Překvapilo mě, že jedna broskvoň má mnohem více nahnilých plodů, než ostatní stromy. Po průzkumu jsem v každém plodu objevil hnízdo se škvory a jejich trusem. Přál bych jim tuhle pohodu, ale bohužel jde zrovna o strom, který má plodů méně. Asi... celý příspěvek >
Leskora a Radka 29.6.2011 - fotky, 1.7.2011
Slyšel jsem, že Leskora se dá pěstovat i na Vysočině. Všechno chce zkusit. Letos to tam asi pravděpodobně všechno pomrzlo. Já jsem tady v ten inkriminovaný okamžik neměl ráno ani jinovatku, natož nějaký ten ledový povlak na sudech s... celý příspěvek >
Aurora, Orangered, 1.7.2011
Orangered je údajně v záp. Evropě něco jako u nás Velkopavlovická. Měří se podle ní zralost ostatních odrůd (+5, -8 atd.).
Leskora a Radka 29.6.2011 - fotky, 1.7.2011
Obrázky -  upřesnění. Na obrázku 1,2,7,9  -  Leskora. Ostatní Radka. Na obrázku 6 a 8 v pozadí za Radkou vlevo dole je ještě zelená Lemeda.
Fenix, Dixired (fotky), 1.7.2011 Obsahuje fotku
Fenix - asi 3 týdny před sklizní Dixired - asi 3 a půl týdne před sklizní Velkopavlovická poničená kroupami Redwin - asi 2 týdny před sklizní
Leskora a Radka 29.6.2011 - fotky, 30.6.2011
Na posledním obrázku jsou vpravo nahoře patrné příznaky šárky na listech u odrůdy Radka. Mimo pecek jsou plody bez příznaků.
Leskora a Radka 29.6.2011 - fotky, 30.6.2011 Obsahuje fotku
Všechny plody stále ještě nezralé. Leskora je více vybarvená.
Aurora, Orangered, 24.6.2011
Prosím o vaše zkušenosti s pěstováním. Díky
Kordia je nepřekonaná, 23.6.2011
Ahoj Palo. Všechno ovoce mi tady někdy dokáže uzrát dříve, než normálně zraje, mimo broskví. Ty se dokážou jedině zpožďovat, ale nikdy nejsou dříve. Třeba RH a Harbritte nikdy nezrály dříve, než kolem 10.8. Vlastně i ta Leskora zraje nejdříve na... celý příspěvek >
A je po úrodě, 23.6.2011
Mám tady super mikro region, kde nemrzne, když jinde ano. Zatím. Těch košíků meruněk a broskví bude víc.
A je po úrodě, 23.6.2011
Ani jsem si nevšiml. Tady je tomu právě naopak. Pokud nepřijde nějaké to tornádo nebo kroupy tak to bude suprová úroda. 
Sundrop, 20.6.2011
Vidím, že tahle odrůda nikoho neoslovila. V 90.letech ji ČZS představoval jako všestranně kvalitní. Já ji mám na podnoži zelená renglóda a roste pomaleji. Tvoří poměrně řídkou korunu, kterou nezahušťuje. Plodí třetím rokem, plodnost hojná. Dozrává... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika