Příspěvky uživatele - 70.216

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Harbritte snad nikdy nezklame, 28.7.2011
Pokud souhlasíte s názorem, že mírně nahořklá chuť Fairhavenu je nedostatek (Kutina a kolektiv, atlas z r.1991), nebude vám Harbritte asi úplně šmakovat. Pro mě je to letos první broskev na které jsem si opravdu pochutnal. Když si utrhnete broskev s... celý příspěvek >
Neznámá odrůda koupená jako Topfirst, 28.7.2011
Já jsem myslel toho hosta, co mně přihrál ten Toptaste.   Petr
Takže ten host jsi Ty Rosťo? Mám takovou zkušenost, že předčasně zralé Lepotice nejsou tak dobré, jako ty, co jsou zralé později. Teď mi nějaké propadly a je to jen odvar, těch pozdnějších. Nemyslím ty, co předčasně shodí obaleč, tam je to jasné.
Asi bingo, všímavý hoste. Podíval jsem se na plody Toptaste a opravdu jsou skoro stejné. Rád nejsem, protože na dva Toptasty nemám místo. Je to pravděpodobné, protože oba vykazují silný růst a to sučasné zbarvování a tvar plodů jsou stejné.... celý příspěvek >
Stručné popisy některých německých odrůd, 28.7.2011
Super archiv. Budeš mít největší navštěvovanost. Ještě jednou
Dík za všechny, koho tyhle věci zajímají. O těch polských klonech to taky bylo v Zahrádkaři, určitě až po dvoudílném článku Nové odrůdy slivoní a plodového myrobalánu. Někdy později.   Petr
 Perfektní.Nemáš prosím Tě článek o polských klonech Domácí švestky Nectavit, Tolar a Promise?  Petr
Rosťo, jestli můžeš, dej do placu něco zajímavého z Pomologie ze Zahrádkářů za poslední dva roky. Já už to teď tak nesleduju. Kvůli dvou stránkám o ovocnářství se mně Zahrádkáře kupovat nechtělo. Specializovaný časopis pro ovocnáře prý kdysi... celý příspěvek >
Choroba meruňky - identifikace, 27.7.2011
Přesně tak. Je to gnomonióza jak vyšitá. Tady v okolí jsem viděl vlastně jenom jednou strom silně postižený, jinak to místní problém není. Občas se vyskytnou jen slabé příznaky. Pro změnu tady řádí jiné "houby", aby mně to nebylo líto. Hnědnutí listů... celý příspěvek >
Stručné popisy některých německých odrůd, 27.7.2011 Obsahuje fotku
Starší popisy populárních německých odrůd.
Neznámá odrůda koupená jako Topfirst, 27.7.2011
Ano vypadá podobně, ale Opál to určitě není. Letos mi sice nerodí v důsledku předchozího přeplození(Opál), ale tahle neznámá švestka je zralá až v září, je tmavěmodrá, nemá ani úplně protáhlý, ani příliš kulatý tvar. Psal jsem už před tím, že nejde... celý příspěvek >
Rané švestky, 27.7.2011
Soused mi dal jednou ochutnat velký plod Malvazinky a byl výborný. Určitě měl výraznější chuť, než třeba "dříč" (p.Boštička) Oullinská. Pak jsem jedl údajně Malvazinky s přeplozeného stromu a ty byly nakyslé, nedobré. Pokud na ně člověk při... celý příspěvek >
Oullinská renglóda, 27.7.2011
Na monilii na Oullinské jsem si už zvykl, ale budu muset už příští rok zasáhnout proti strupovitosti na meruňkách a broskvích. Stále to každý rok odkládám, ale ono je to čím dál horší. Hodně plodů se krabatí a zcvrkává až je nakonec pohltí hnilobný... celý příspěvek >
Oullinská renglóda, 27.7.2011 Obsahuje fotku
Přechází ze zelené barvy do žluté.
Rané švestky, 26.7.2011
Teď mě napadlo, že jste psala něco o Malvazince. Já osobně ji zasazenou nemám, ale párkrát jsem ji už jedl. Mám dojem, že je tam velký rozdíl v kvalitě u větší a malé úrody. Je to pravda? A kdy Vám přesně zraje?
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika