Příspěvky uživatele - 70.216

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nahrada za švestku domácí, 29.8.2011
Na Tomáše Jána moc nedám. Jeho hodnocení Katinky jako chuťově průměrné není podle mě na místě. Tvrzení, že broskvoň Suncrest dozrává v okolí Brna v polovině září, nikdo z místních diskutujících zatím také nepotvrdil. Totální neodlučitelnost... celý příspěvek >
Nahrada za švestku domácí, 28.8.2011
Jan Blažek a Václav Kneifl uvádějí v publikaci Pěstujeme slivoně u odrůdy Toptaste odlučitelnost pecky od dužniny jako dobrou. Ovšem u nás je pecka od dužniny zcela neodlučitelná. Myslím, že máme s panem Boštičkou úplně stejnou zkušenost. Kdyby byla... celý příspěvek >
Hodnocení meruňkové sezóny 2011, 14.8.2011
Já osobně bych se například zcela obešel bez lednických odrůd mimo Leskory. Rozšířil bych sortiment raných odrůd. Nabízí se ta Francie (Spring blush a spol.) Všiml jsem si podle Liborových fotek na Kioto jedné zajímavé věci. Má menší... celý příspěvek >
Hodnocení meruňkové sezóny 2011, 14.8.2011
Harko mi letos kompletně zlikvidovala strupovitost a hniloba. Záleží na lokalitě. U mě jsou nektarinky bez chemie ztraceny. S těch meruněk bylo alespoň něco, i když to byla taky bída.
Hodnocení meruňkové sezóny 2011, 13.8.2011
Pro alkohol nežiju, nekouřím a nepiju. Znáte přece tu písničku, nebo ne? 
Popraskané a poškozené broskve, 31.7.2011 Obsahuje fotku
Bohužel mimo strupovitosti jádrovin existuje i strupovitost peckovin. Přikládám fotografii z atlasu. Jak už jsem psal minule, když prší, tak rostou houby. A že rostou všude a rádi, toho jsou názorným příkladem meruňky a broskve.
Halehaven a Fairhaven, 31.7.2011
Ujímání stromků z Moravy 100%. Otázka je jak to dopadne se záměnou odrůd. To je asi věčný problém. Musím se tomu teď smát, ale třeba první strom Goldrichu mně tady prodali s visačkou Bredská Gold. No není to k smíchu? Já jsem tenkrát Goldrich neznal... celý příspěvek >
Suncrest (dotaz), 31.7.2011
Zajímavé. Krásně jemná dužnina. Jaké jsou? A zajímalo by mě jaké budou letos. Vypadá to, že budou náročné na teplo. U mě třeba Envoy a Flamingo jsou vybarvené i když tvrdé, Krasava je vybarvena minimálně, Halehaven je pozdnější a tudíš zelený.
Suncrest (dotaz), 31.7.2011
Chtěl jsem se někoho zeptat na Suncrest. Tady v diskuzích psali, že jim např. na jv.Moravě zraje od 10.srpna. Zase a opět budu citovat pana Tomáše Jána, který uváděl, že v okolí Brna začíná zrát až v polovině září, a že jeho dřívější datum zrání je... celý příspěvek >
Halehaven a Fairhaven, 31.7.2011
Měl jsem na mysli odrúdu Suncrest. Už se mi nechce psát celý dotaz znovu. Pamatuji se jak tady jeden místní prodejce stromků prodával pozdě na jaře posledních asi 10 broskvoní. Všechno to byl Suncrest, ale ani jeden nebyl narašený. Neměl na ně ani... celý příspěvek >
Popraskané a poškozené broskve, 30.7.2011
Je to Venturia carpophila (strupovitost peckovin). Příští rok musíme použít chemickou ochranu.
Halehaven a Fairhaven, 30.7.2011
 Chtěl jsem se někoho zeptat na Suncrest. Tady v diskuzích psali, že jim např. na jv.Moravě zraje od 10.srpna. Zase a opět budu citovat pana Tomáše Jána, který uváděl, že v okolí Brna začíná zrát až v polovině září, a že jeho dřívější datum... celý příspěvek >
Choroba meruňky - identifikace, 30.7.2011
Tohle nebyla apoplexie (mrtvice). Strom by Vám pavděpodobně neuhynul. Maximálně by se předčasným opadem listů oslabil pro příští rok. To je stejné jako když soused zlidkvidoval celou Karolu kvůli moniliovému úžehu květů. Naříkal jak ji měl... celý příspěvek >
Burbank July Elberta - královna jižních zemí, 30.7.2011
Ještě pár let po roce 2000 se dala tahle broskvoň běžně sehnat i tady. Dnes se už se po ni slehla zem a zmizela ze všech míst, kde se prodávají ovocné stromy. Možná, že na ni ještě někde narazíte, ale to už asi jen vyjímečně. Možná, že... celý příspěvek >
Halehaven a Fairhaven, 29.7.2011
To je škoda Palo, že jsi tu Fairhavenku neměl. Je to taková rozporuplná odrůda, jedni ji chválili a druzí odepisovali. Halehaven i Fairhaven pochází ze stejného křížení J.H.Hale x South Haven, což mě vždycky lákalo k tomu je obě vyzkoušet a porovnat.... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika