|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Které jablíčko vám chutná s blížícím se jarem?, 8.6.2013 Ten růst není nijak zvlášť bujný, to vedle rostoucí Jonagored na M9 roste bujněji, rovněž tak Hana na M9 roste bujněji a navíc se špatně tvaruje.
Naopak Sirius se do štíhlého vřetene přímo nabízí, snadno se tvaruje. Bujnost růstu bych řekl, že u... celý příspěvek > |  | Které jablíčko vám chutná s blížícím se jarem?, 7.6.2013 Se Siriusem s Vámi souhlasím, pane Mikeši. Několikrát jem ho zde zmiňoval. Letos v květnu jsem ho zde porovnával s Melroze a další odrůdou, teď si nevzpomenu s kterou, možná se Starkresou.
Sirius i z mého sklepa si ještě v květnu udržuje velmi... celý příspěvek > |  |
|  | Třešeň - choroba, 6.6.2013 Tak už se i u mne docela slušně objevila Blumeriella. A kupodivu, zatím ne na Těchlovanu, ale na Burlatu, který bude v příštích dnech začínat zrát. Takže ošetřovat budu až po sklizni, ale v tomto počasí asi listy už budou dost poničené. Loni během... celý příspěvek > |  | Čačanská rodná, Katinka, 6.6.2013 Já jsem ještě na plodech Stanley šarku nezaznamenal. Vedle rostoucí Valjevka ji má na listech každoročně a byl i ročník, že třetina plodů byla znehodnocena. |  | Postrik proti pilatce, 6.6.2013 To nevím co píší na Agromanuálu, ale tak, jak jsem to popsal, to prezentují jednotlivé firmy.
A konkrétně, je to i moje vícekrát opakovaná zkušenost (nejen v ovocné výrobě) s úč. látkami tebuconazole, fluquinconazole, propiconazole a kdysi i... celý příspěvek > |  | Opylení bez včel, 6.6.2013 Také bych souhlasil s tím počasím. Když včelaři někdy před 3 lety museli v naší vsi i okolních spálit všechna včelstva, velký propadák v opylení to nebyl.
U mne letošní opylení třešní je slabé, u slivoní slabě průměrné a velmi dobré je u... celý příspěvek > |  | Třešeň nebo sladká Višeň - hledám vhodnou odrůdu, 6.6.2013 Pane Wendy,
Není žádný důvod se přít. Vy popisujete Olivu jako ranější odrůdu a úrodnou. Já jsem psal o pozdní chrupce Schneiderova, které v mé rodné vsi všichni tenkrát říkali Oliva.
Ono, zejména u třešní, existuje k řadě odrůd spousta... celý příspěvek > |  | Postrik proti pilatce, 6.6.2013 Když já nevím, o čem Kuky píšete.
Pokud máte na mysli odolnost Topasu smytím deštěm, tak to nemůže být 24 hod.
Obecně systemickým triazolovým přípravkům stačí nezmoknout 2-3 hod. Záleží na podmínkách aplikace, především teplotě i momentálním... celý příspěvek > |  | Je to suchá skvrnitost listů?, 5.6.2013 Mohla by to být suchá skvrnitost- houba Stigmina, ale zdá se mi to nějak brzo. Podobné nekrozy u peckovin způsobuje ještě jedna houba na kterou si nevzpomenu, musel bych to hledat. Rozlišit se to dá jen v laboratoři.
Nicméně způsob ochrany je... celý příspěvek > |  | Postrik proti pilatce, 5.6.2013 No výborně! Topas je výborný na padlí, s výrazným "stop" efektem. Syngenta uvádí, že už po 30 minutách po aplikaci je 40% úč. l. rozvedeno v pletivech.
Protože jsem s němčinou na štíru, musím počkat na vnuka. |  |
|  | Postrik proti pilatce, 4.6.2013 Steward.
Nejdříve musím opravit svou informaci z 2.6. Mylně jsem uvedl jako výrobce Stewardu firmu Nippon Soda. Přípravek patří firmě Du Pont a u nás má právo na jeho prodej Arysta.
V součané době ale Du Pont u nás nabízí shodný přípravek pod... celý příspěvek > |  | Třešeň nebo sladká Višeň - hledám vhodnou odrůdu, 3.6.2013 Pane Vendy,
to pojmenování Schneiderovy chrupky Oliva jsem si nevymyslel já, ale místní sedláci jí tak říkali všichni. Bývaly to vysoké stromy a dozrávaly až v červenci. S tou rodivostí to bývalo přibližně tak, jak píše p.Vysloužil.
Ono se v té... celý příspěvek > |  | Třešeň nebo sladká Višeň - hledám vhodnou odrůdu, 2.6.2013 Jo, pane Mikeš. Stříkal jsem Kordii na podzim na konci září bórem a časně z jara ještě zálivku. Použil jsem Borosan forte. A přesto opět zklamání. |  | Třešeň nebo sladká Višeň - hledám vhodnou odrůdu, 2.6.2013 Schneiderovu pamatuji jako mladík, kdy naše ves (na Jičínsku) bývala obklopena kolem dokola třešňovými sady. V některých byla i Schneiderova, ale zde jí každý říkal Oliva.
Je to špičková odrůda co se týče chuti a velikosti plodu. Ale nějakou vyšší... celý příspěvek > |  | Delor, 2.6.2013 K Primadele jen krátce. Po loňské první sklizni (asi košík plodů) jsem ji nedávno přerouboval.
Delor jako vždy, má bohatě nasazeno, fotky, myslím, že jsem sem loni dával. Možná to je vlákno, Co právě sklízíte. |  |
 |
|
|
|