|
Jehličnany do zamokřené půdy?, 1.11.2014 Nejlepší by byl tisovec dvouřadý a nebo metasekvoje čínská, ale záleží jak velké je chcete. Tyto vyrostou i 30 metrů, ale jsou krásné. |
 |
Červenolistý javor, 1.9.2014 Mám tento javor doma 4 roky, ale sázel jsem ho jako dvoumetrový strom. Ještě listy má, ale některé stromy už listy shazují, protože je letos v srpnu zima jako v říjnu, tak se nedivte a počkejte jak bude vypadat příští rok na jaře.
|
 |
|
 |
Metasekvoje čínská, 13.8.2014 Zasadil jsem metasekvoje čínské u rybníka kde chovám pstruhy. Dočetl jsem se, že jim vadí kyselé jehličí, které padá do vody a vodu okyseluje. Má metasekvoje také kyselé jehličí? Nikde se o tom nemohu dočíst. Děkuji za rady. |
 |
Jaký štěpkovač?, 13.8.2014 Nemohu se rozhodnout mezi štěpkovačem Dolmar FH 2500 a nebo od Mountfieldu Silent power 2800. Chci ho používat jen na mulčování. Nebo znáte ještě nějaký lepší v této cenové relaci? Prosím poraďte.
|
 |
Chlupatá housenka, 15.7.2014 Tak je to jasné, je to bourovec ostružiníkový. |
 |
Chlupatá housenka, 6.6.2014 Nebyla by nějaká lepší fotka? Na malinách leze přástevník medvědí, je mu trošku podobný, ale jsem si jistý že to není on. S největší pravděpodobností to bude housenka bourovce ostružiníkového. Raději na ni nesahejte. Už je to více než 30 let co jsem... celý příspěvek > |
 |
Kanadské borůvky, 30.3.2014 Proč by to nebylo možné? Je to jako kdyby jste ji ještě nechal týden v kontejneru a pak zasadil. Po týdnu se ještě ani nemohla zakořenit. |
 |
Jak zbavit trávník plevele?, 21.3.2014 Je to popenec a ukazovali jej v 1. části pořadu Kouzelné bylinky, uváděli, že má kořenitou chuť a je dobrý jako koření do jídel. Milena |
 |
Rozvodova skrin pro elektromer a jistic, 28.1.2014 Ještě by šlo zrušit stávající vedení a ze sloupu, který je 20 metrů od chaty natáhnout nový kabel zemí na hranici Vašeho pozemku, tam udělat kapličku a z té zemí zavézt do chaty, ale musel by to vidět nějaký elektrikář a navrhnout nejlepší řešení.... celý příspěvek > |
 |
Rozvodova skrin pro elektromer a jistic, 28.1.2014  Takto vypadají kapličky z bílých cihel, i když na fotce není elektroměrový rozvaděč. |
 |
|
 |
Rozvodova skrin pro elektromer a jistic, 28.1.2014 Z obyčejných cihel být kaplička může, když je omítnete, ale požívají se bílé, protože jsou skoro o půlku levnější. Proč by měla být zasunutá to nechápu, ale před dřevěnou chatou může stát, ale zároveň musí být přístupný E-onu, nebo jinému dodavateli... celý příspěvek > |
 |
Rozvodova skrin pro elektromer a jistic, 28.1.2014 Za komunistů byl kabel AYKY skoro o 100% dražší než CYKY, dnes už to není ani o 20% a AYKY se dnes používá jen na silné podzemní vedení, ale i to CYKY stále více vytlačuje. AYKY musíte dát o stupeň vyšší, protože má horší vodivost, takže když dáte... celý příspěvek > |
 |
Rozvodova skrin pro elektromer a jistic, 28.1.2014 Kabely samozřejmě použijte CYKY a skříň Vám nikdo neukradne, protože je v ní elektrika. |
 |
Rozvodova skrin pro elektromer a jistic, 28.1.2014 Nechte si udělat plechový elektroměrový rozvaděč, stojí cca 2000Kč. Rozvaděč musíte vsadit do kapličky. Eletroměr musí být ve výšce očí a spodek rozvaděče nesmí být níže než 60 cm. Kapličku vyrobíte z nejlevnějších bílých cihel, které se neomítají,... celý příspěvek > |
 |
Štěpkovač, 10.11.2013 Díky, také uvažuji o tom Hechtu, ale ten Dolmar je zase lepší značka, ale nikdo s tím zatím nemá žádné zkušenosti. |
 |